Η ώρα του απολογισμού για την Alter Ego Media έφτασε. Η εταιρεία στις 27 Ιανουαρίου του 2025 μπήκε για πρώτη φορά στο ΧΑΑ και ύστερα από έναν χρόνο οι σημαντικότερες της επενδύσεις έγιναν στον χώρο του διαδικτύου, με την απόκτηση των ιστοσελίδων του Νίκου Ευαγγελάτου, παρουσιαστή εκπομπής στο κανάλι του ομίλου, και στην εταιρεία θεάτρων του τηλεοπτικού παραγωγού και συνιδιοκτήτη του One Channel Διονύση Παναγιωτάκη.
- Μετά την είσοδο στο ΧΑΑ, η Alter Ego δαπάνησε 28,5 εκατ. ευρώ για τις εταιρείες του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου. Απέκτησε το σύνολο των μετοχών της της Newsit EΠΕ καταβάλλοντας το ποσό των 19,5 εκατ. ευρώ και το σύνολο των μετοχών της T-Life έναντι 9 εκατ. ευρώ (100%).
Η Alter Ego Media έλαβε το 40% και το option για το 9% της εταιρείας θεάτρων Stage Network του Διονύση Παναγιωτάκη καταβάλλοντας 1 εκατ. ευρώ αρχικά και με την υποχρέωση να διαθέσει 3 εκατ. ευρώ σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Επίσης, απέκτησε μερίδιο στη Spotmechanic Limited (Spotawheel), με έδρα το Λονδίνο, έναντι ποσού 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ έναντι 110.000 ευρώ πήρε το 1% της CH Game Development Software του Βαρδή-Ιωάννη Βαρδινογιάννη.
- Οι εταιρείες στις οποίες συμμετείχε πριν από την είσοδο στο ΧΑΑ η Alter Ego Media ήταν οι One Digital Services Μονοπρόσωπη ΑΕ (100%), Τηλέτυπος Υπηρεσίες Λτδ (100%), με έδρα την Κύπρο, My Radio Μονοπρόσωπη (100%), Alter Ego Studios Μονοπρόσωπη (100%), More Media (100%), Digea AE (12,94%) και Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ (16,53%) και Alter Ego Ventures Μονοπρόσωπη (100%).
Το 2024, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για την Alter Ego Media ανήλθε σε 124,4 εκατ. έναντι 108,4 εκατ. της χρήσης 2023. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 10,9 εκατ. ευρώ έναντι 3,9 εκατ. ευρώ το 2023. Η μητρική Alter Ego Media το 2024 σημείωσε κύκλο εργασιών ύψους 118,1 εκατ. ευρώ έναντι 104,7 εκατ. ευρώ το 2023. Τα καθαρά κέρδη για την εταιρεία ανήλθαν σε 9,1 εκατ. ευρώ έναντι 3,1 εκατ. ευρώ το 2023.
- Εξετάζονται διάφορα σενάρια τόσο για τις στρατηγικές συμμαχίες της μητρικής εταιρείας όσο και για το Mega, με ενδεχόμενη απόσχιση από τη μητρική εταιρεία και σύσταση μιας νέας, στην οποία θα περάσει ο κλάδος της τηλεόρασης. Αν, τελικά, συσταθεί η εταιρεία, θα ανήκει κατά 100% στην Alter Ego Media.
Ο κύκλος εργασιών του τομέα ευρυεκπομπής σε τηλεόραση (Mega, Mega Play0 και ραδιόφωνο (My Radio) και δημιουργίας οπτικοακουστικού περιεχομένου αυξήθηκε κατά 14,4% το 2024 και ανήλθε σε 85,9 εκατ. ευρώ έναντι 75,1 εκατ. ευρώ το 2023.
Θυμίζουμε πως το σημείο καμπής ήταν η απόφαση της Alter Ego να διεκδικήσει την έκτη άδεια εθνικής εμβέλειας, την οποία απέκτησε στις 8 Οκτωβρίου 2019, και η απόκτηση, μέσα από πλειστηριασμό, της ταινιοθήκης του Mega, της πρώην Τηλέτυπος ΑΕ, με την προσφορά των 33.999.999 ευρώ του Βαγγέλη Μαρινάκη.



GIPHY App Key not set. Please check settings