AngryAngry

Σοκ στην Πάρνηθα – «Τσιπαρισμένα» και τα δυο νεκρά άλογα. Στα ίχνη του ιδιοκτήτη τους

Κοντά στον ιδιοκτήτη των δυο αλόγων που βρέθηκαν πεταμένα σε χαράδρα 100μέτρων στην δυτική πλευρά της Πάρνηθας και στα όρια με τον δήμο Φυλής, οι έρευνες των αστυνομικών του Α.Τ Άνω Λιοσίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema τα δυο μεγαλόσωμα άλογα βρέθηκαν τσιπαρισμένα και ηλεκτρονικά καταγεγραμμένα, που σημαίνει πως είναι γνωστή η ταυτότητα τους, με τις αρχές να γνωρίζουν την ημερομηνία γεννήσεως τους, την περιγραφή τους, το όνομα και τον αριθμό του microchip τους.

  • Στην Ελλάδα μπορεί η ηλεκτρονική καταγραφή να έχει ξεκινήσει επίσημα το τελευταίο διάστημα, από δυο γνωστούς συλλόγους στο χώρο των ιπποειδών, όμως ζώα που είχαν έρθει από το εξωτερικό είτε για να συμμετέχουν σε αγώνες είτε για να πωληθούν είναι ήδη τσιπαρισμένα και φέρουν διαβατήριο.
αλ3

Ένας από τους δυο συλλόγους που έχουν αναλάβει την καταγραφή των ιπποειδών έχει απαντήσει πως δεν του ανήκουν τα δυο ζώα, ενώ ο άλλος επιθυμεί να έρθει σε επαφή απευθείας με τον Α.Τ Άνω Λιοσίων.

Το σημείο, που βρέθηκαν τα δυο ζώα, έχουν ήδη επισκεφτεί αστυνομικοί του τμήματος Α.Τ Άνω Λιοσίων και κτηνίατροι της Περιφέρειας, όπου τα έχουν φωτογραφήσει και έχουν λάβει σχετικά δείγματα, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της νεκροτομής. Τα κουφάρια των δυο αλόγων όμως εξακολουθούν να παραμένουν εκεί, αφού δεν έχει βρεθεί ο τρόπος για την μεταφορά τους που μόνο με εναέριο τρόπο μπορεί να γίνει στην φάση αυτή.

αλ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα δυο ζώα πρέπει να αρρώστησαν και να πέθαναν το ίδιο διάστημα από διάφορους λόγους. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης τους πρέπει να έδωσε εντολή σε άγνωστο, προκειμένου να αναλάβει την ταφή τους. Εκείνος αντί να τα θάψει, όπως όφειλε, προτίμησε την πιο εύκολη διαδικασία που ήταν τελικά να τα πετάξει στο γκρεμό.

Αυτό που αναμένεται, ώστε να εντοπιστεί ο άγνωστος που τα πέταξε, είναι να βρεθεί σε πρώτη φάση ο ιδιοκτήτης των δυο ζώων, ώστε να δώσει εξηγήσεις στις αρχές για το τι πραγματικά συνέβη.

αλ2

Τα δυο άλογα είχε εντοπίσει από τις 15 Μαϊου περιπατητής και εθελοντής που σιτίζει αδέσποτα ζώα στην περιοχή της δυτικής Πάρνηθας. Ο ίδιος είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες των δυο νεκρών ζώων ενώ είχε προχωρήσει και στην συγκεκριμένη ανάρτηση:

«ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΨΥΧΩΝ- λίγα χλμ βόρεια της Φυλής- και οι φυλές των βαρβάρων της άγριας δύσης της Αττικής. Ακόμη ένα περιστατικό “ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων” σε δυσπρόσιτα γκρέμια του βουνού από τα ορκ της περιοχής που τα είχαν στη κατοχή τους.

Το πιθανότερο είναι ότι τα ζώα τα πετάνε ζωντανά (γέρικα, άρρωστα) αφού είναι πιο βολικό να τα μεταφέρουν στο σημείο, είναι βαριά ζώα άλλωστε και σίγουρα δεν είναι βαρέλια να κυλίσουν τόσο χαμηλά στη σάρα του φαραγγιού.

Τα δύο ζώα άσχημα τραυματισμένα από την πτώση θα προσπάθησαν πιθανόν να ανέβουν ή να κατέβουν αλλά πολύ σύντομα τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και πέθαναν βασανιστικά. Εκτός αν τα εξαναγκάζουν με βίαιο τρόπο να κατέβουν και ύστερα τους σπάνε τα πόδια ή τα σκοτώνουν αν και το πολύ δύσκολο τερέν δε ευνοεί τόσο αυτή την εκδοχή.

Δύσκολο να μιλήσουμε με σιγουριά και τα άψυχα σώματά δε φαίνονται από περαστικούς στο δρόμο. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του σημείου. Μέσα σε λίγες μέρες τα άλογα διαλύονται σε κομμάτια από τα άγρια και αδέσποτα ζώα και σκορπίζουν παντού. Τα δύο άλογα είναι σίγουρα γνωστά σε κάποιους αλλά κανείς δε μπορεί να ελπίζει να ανοίξουν στόματα ώστε να βρεθούν τα δίποδα σκουπίδια που το έκαναν».

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέο Ηράκλειο – Νέα καταγγελία για bullying στο σχολείο της 7χρονης

Θρήνος για τον Γιώργο Νταλάρα – «Αποχαιρετώ ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου»