LOLLOL

Ανατροπή – Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης. Ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

  • Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις.

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Είχε δώσει το «πράσινο φως» ο Αλέξης Τσίπρας

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, στην εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του βουλευτή, μετά την επιστολή «μετάνοιας» που απέστειλε. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφού είπε ότι η ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής λειτουργίας, πρόσθεσε ότι «η επιστολή του σύντροφου Πολάκη, όμως, μας καλεί να τα συζητήσουμε», «μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής».

«Παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της Αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης», υπογράμμισε. «Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε», συμπλήρωσε. Όπως εκτίμησε, «αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε. Αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν είμαστε κόμμα των διαγραφών και των προγραφών», αλλά πως «αντίθετα, είμαστε κόμμα των εγγραφών, με ανοιχτές πόρτες, διάφανη λειτουργία, ανοιχτή καρδιά». «Αλλά είμαστε κόμμα», υποστήριξε, «που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες και κανένας δεν μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές». Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε πως «στο κόμμα μας υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο» και πως «αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ». «Αλλά, δημόσιες κινήσεις που αποκλίνουν από τις συλλογικές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις απογοητεύουν και ενισχύουν τον μύθο ότι είμαστε μία από τα ίδια», σημείωσε. «Ε, δεν είμαστε μία από τα ίδια. Ούτε στον τρόπο που προσεγγίζουμε την πολιτική, ούτε στις απόψεις, το ήθος, τις θέσεις, τη σχέση στράτευσης και ανιδιοτέλειας», συμπλήρωσε. «Σε ένα περιβάλλον, όμως, επικοινωνιακής υπεροπλίας του αντιπάλου οφείλουμε να το επιβεβαιώνουμε αυτό συνεχώς, ως κόμμα, ως μέλη, και πολύ περισσότερο ως στελέχη του και πολύ περισσότερο όταν η ιστορία μάς ανέδειξε στη μεγάλη δύναμη ελπίδας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, κανένας μας και για κανένα λόγο δεν έχει το δικαίωμα να το ξεχνάει αυτό», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «σήμερα, η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας», προσθέτοντας ότι «η επιστολή του συντρόφου Πολάκη, όμως, μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει, θα έλεγα, να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής». «Παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της Αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό, όντως, αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης», υπογράμμισε.

Ωστόσο, συνέχισε, «αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό», σημειώνοντας πως «για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων». «Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο». «Αυτό, λοιπόν, έχει αξία να συνεννοηθούμε», τόνισε. «Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε; Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε, και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας».
Η “συγγνώμη” του Παύλου Πολάκη με τα λόγια του Τσίπρα

Ο Παύλος Πολάκης με την επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ζητά συγγνώμη για μια σειρά από πράγματα Σε σχέση με τον Μιχάλη Χαιρετάκη και την επιμονή του να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά αναφέρει :«Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος».

«Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες», τονίζει, μεταξύ άλλων.

Η δεύτερη “απολογία” του είχε να κάνει με την άθλια επίθεση που είχε εξαπολύσει μέσω Facebook κατά δημοσιογράφων, δικαστών, τραπεζικών στελεχών και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε στοχοποιήσει ευθέως μια σειρά από πρόσωπα, κάνοντας λόγο για «βαθύ κράτος» και απειλώντας πως αν δεν «καθαρίσουμε» από αυτούς «δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά». Δεν είχε διστάσει μάλιστα να δημοσιεύσει, εκτός από τα ονόματά τους, και φωτογραφίες τους. Η ανάρτησή του είχε γίνει την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρούσε συνέντευξη στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, την οποία ο κ. Πολάκης χαρακτήριζε ως “πρώτο φλέμα”. Είχε ερμηνευτεί ως -απάντηση “καρφί” στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο βουλευτής επέμενε να δίνει τη δική του ερμηνεία στη φράση «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς».

«Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει.

Με την ανάρτηση μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλεξη Τσιπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή μεταμέλειας ο Παύλος Πολάκης.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων. Η πρόθεσή μου ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα», σημειώνει.

Επίσης, ο κ. Πολάκης μέσω της επιστολής του προς την Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τη φράση που είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ΜΕGA μετά την τραγωδία των Τεμπών. «Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί», σημειώνει στην επιστολή του.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξέσπασε κατά της Mercedes o Γιαννακόπουλος – Τους ξεφτιλίζει για τα προβλήματα των super cars

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έρχεται στους κινηματογράφους με την βιογραφική του ταινία (trailer)