Μαριάννα Τουμασάτου – «Γιατί ρε μεγάλε να κάτσω σπίτι μου; Το παιδί μοναχή μου το έκανα;»

“Όχι μαζί στο κουπί και στο έξω και στο μέσα” δήλωσε η Μαριάννα Τουμασάτου.
Η Μαριάννα Τουμασάτου ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4« και μίλησε μεταξύ άλλων για τους ψυχαναγκασμούς που είχε και τα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί από την κοινωνία για τις μητέρες.

  • «Όλοι κληρονομούμε πράγματα είτε μας αρέσουν είτε όχι κι αντίστοιχα. Τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν από εμάς πράγματα που τους αρέσουν και δεν θα τους αρέσουν. Η κάθε γενιά μεταφέρει, απλά όσο εξελιγμένη είναι, λέει όχι αυτό κι εκείνο. Είναι καλό που οι καινούριες γενιές ψυχαναλύονται, αναγνωρίζουν κι αποφεύγουν. Το μεγαλύτερο πράγμα της ψυχοθεραπείας είναι να αναγνωρίσω ότι είναι λάθος μου και δεν είναι κακό. Το καταλαβαίνω και προσπαθώ να το διορθώσω» ανέφερε αρχικά η Μαριάννα Τουμασάτου για όσα κατάλαβε μέσα από την ψυχοθεραπεία.

«Είδα κι έπαθα να καταλάβω ότι κάνω λάθος και δεν τα κάνω όλα τέλεια. Έχω γίνει σαν το λάστιχο να τα προλαβαίνω όλα και να είμαι σούπερ. Δεν είμαι σούπερ τελικά κι είναι πάρα πολύ ωραία» συνέχισε.

  • «Η κοινωνία βάζει πιο πολλά όρια στις γυναίκες και στις μητέρες ακόμα παραπάνω. Εδώ πέρα λένε, αν έχεις παιδί να κάτσεις σπίτι σου. Γιατί ρε μεγάλε να κάτσω σπίτι; Για να μεγαλώσεις το παιδί σου. Γιατί μοναχή μου το έκανα; Ότι τι; Για αυτό παλιά είχαν αποστάσεις οι μπαμπάδες με τα παιδιά τους. Γιατί ο μπαμπάς ήταν αυτός που φέρνει τα λεφτά στο σπίτι και δουλεύει κι η μαμά τρέχει για τα υπόλοιπα και κάνει άλλο κουπί. Όχι! Μαζί στο κουπί. Και στο έξω, Και στο μέσα»κατέληξε.

 

3 Comments

Leave a Reply
  1. Αφού είναι έτσι ρε μεγάλη τοτε από που προκύπτει ότι έχετε περισσότερα δικαιώματα πάνω στα παιδιά.
    Μονές σας τα κάνατε.Αντε γιατί τα τελευταία χρόνια μετά έχετε πρήξει.Αποφασιστε επιτέλους τι θέλετε.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Μαύρο Ρόδο» – Οι συγκλονιστικές εξελίξεις της σειράς

Πηνελόπη Πλάκα – «Η λογική μού λέει ότι ήταν όνειρο ενώ η αίσθηση μου διαφωνεί»