CryCry OMGOMG

Ψευτογιατρός – «Χωρίς την θεραπεία μας, σου μένουν τέσσερα χρόνια ζωής»

Όλο και περισσότερες οι καταγγελίες από τα θύματα του ψευτογιατρού έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Βίντεο ντοκουμέντο έφερε στο προσκήνιο το mega με τη δράση του γιατρού που εξαπατούσε τους ασθενείς του.

Το βίντεο είναι από το 2006 από την εκπομπή από την εκπομπή «Αποδείξεις» και ακούγονται οι διάλογοι που είχε με τους ασθενείς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, υπάρχουν μαρτυρίες από έναν ασθενή πως ο ψευτογιατρός και ο συνεργός του, ανέφεραν πως δεν πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά από φλεγμονή στο νύχι ενώ τους έλεγαν πως τα βλαστοκύτταρα είναι από άλογα.

Επιπλέον, έγινε εξέταση ασθενούς σε πάρκινγκ και δεν άφηναν τα μπουκαλάκια με τα βλαστοκύτταρα ώστε να μην μπορούν οι ασθενέις να το εξετάσουν.

Ένας νεαρός με εκφυλιστική νόσο, του έλεγαν πως αυτά τα βλαστοκύτταρα θα αντικαταστήσουν τα «χαλασμένα» κύττταρα του εγκεφάλου.

 

«Χωρίς τη θεραπεία μας, σου μένουν τέσσερα χρόνια ζωής»
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την εκπομπή «Αποδείξεις» φέρνει στη δημοσιότητα το Mega, αποκαλύπτοντας τι έλεγε ο ψευτογιατρός στους ασθενείς για να τους πείσει να ακολουθήσουν τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2006 και από το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Mega, παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό την παθούσα να μπαίνει στο γραφείο του 66χρονου φυσιοθεραπευτή το οποίο παρεμπιπτόντως έχει κατακλυστεί από δεκάδες ασθενείς που περιμένουν αγόγγυστα τη σειρά τους για να ακούσουν από τα χείλη του Διονύση Τριανταφύλλου τη δήθεν λύση στο πρόβλημα υγείας. Μια λύση που «χωρούσε» μέσα σε αυτά τα περιβόητα μπουκαλάκια που τελικά δεν είχαν τίποτα περισσότερο από νερό και ζάχαρη αλλά οι απελπισμένοι ασθενείς τα πλήρωναν 180 και 200 ευρώ το κάθε ένα.

Συζήτηση με ασθενείς:

– Και εμένα μου είπε πεπτίδια δύο φορές την εβδομάδα. Τι να κάνουμε ρε παιδιά; Άμα έχεις τελευταία σου ελπίδα κάπου κάνεις οτιδήποτε.

-Πόσο;

-Μου είπε γύρω στα 180 – 200 ευρώ, το ένα πεπτίδιο, δύο φορές την εβδομάδα, 15.000 ευρώ είναι τα κύτταρα και μία εξέταση που θα κάνουμε στην Γερμανία είναι 3000 ευρώ.

Το κόστος είναι εξωφρενικό αλλά η 52χρονη γυναίκα είναι διατεθειμένη και δικαίως να πληρώσει όσο – όσο για την υγείας της. Θα καθίσει απέναντι από τον 66χρονο φυσικοθεραπευτή αλλά και τον «δάσκαλο» – όπως τον αποκαλεί – τον Γερμανό γιατρό με τον οποίο συνεργάζεται.

Ο Γερμανός της παίρνει το ιστορικό, το οποίο έχει από τριών.

– Πόσα χρόνια παλεύεις; 10;

-Από τριών χρονών. Τώρα είμαι 52.

Ο Τριανταφύλλου εκτελεί χρέη διερμηνέα και ο Γερμανός με τη σειρά του της συστήνει άμεσα να αρχίσει θεραπεία με πεπτίδια που θα θεραπεύσουν όπως λέει όλες τις βλάβες.

– Με τα πεπτίδια ερεθίζονται αυτά και διορθώνουν τις βλάβες που έχεις στο μυϊκό σου σύστημα.

-Μου τα λέτε αλήθεια ρε παιδιά; Δηλαδή θα είμαι εντάξει;

Ο Τριανταφύλλου μεταφράζει και ο Γερμανός γιατρός ξεσπά σε γέλια.

– Μου λέτε αλήθεια γιατρέ θα γιατρευτώ ή μου λέτε ψέματα;

-Από έρευνες τα τελευταία 10-15 χρόνια, υπάρχει η δυνατότητα και κάνουν επανεκκίνηση νεύρα τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Την προειδοποιεί πως αν δεν ακολουθήσει αυτή τη θεραπεία για 12 εβδομάδες τότε μέσα σε τέσσερα χρόνια θα έχει παραλύσει πλήρως. Η αγωνία της ασθενούς κορυφώνεται.

-Μου είπες ότι είναι 3,5 χρόνια ακόμα, δηλαδή ότι σε 3,5 χρόνια πλέον θα παραλύσω, έτσι; Και είναι τα πράγματα άσχημα. Μου έδωσες ένα χρόνο και μου είπες για Αλτσχάιμερ ότι είμαι και στο πρώτο στάδιο.

-Θέλω να που πει πόσο χρόνο έτσι μου δίνει. Που μου είπες ότι τελειώνει κιόλας.

Το Αλτσχάιμερ και τα ποσά
Ο Γερμανός γιατρός υπολογίζει στο χαρτί αλλά αποφεύγει τελικά να της δώσει σαφή απάντηση τονίζοντας ωστόσο ότι το Αλτσχάιμερ πρέπει να το προλάβουν πριν προχωρήσει.

-Αν κάνω όλα αυτά Σάκη θα είμαι εντάξει; Δηλαδή θα είμαι, ξέρεις, έχω πάθει ψυχολογικό, μου έχει μπει η εμμονή…

-Μπορούμε να κάνουμε αυτό

-Αν κάνω τη θεραπεία θα έχω έξι πάλι.

-Έξι.

-Θα ξεκινήσει, θα κάνει μία καμπύλη και θα σταματήσει και θα πηγαίνει ευθεία.

-Δηλαδή θέλω να πω ρε παιδί μου, εγώ τώρα που με είδες και μου λες: «Σούλα μου πρέπει να είσαι και στο πρώτο στάδιο Αλτσχάιμερ», πώς το κατάλαβες;

-Από την έρευνα. Η πρώτη είσαι; Δεν κατάλαβα.

-Ναι ε; Παιδιά σώστε με, σας παρακαλώ.

Η απελπισία την έχει κυριεύσει, με τους δύο άντρες που έχει απέναντι της να της υπόσχονται πως ξέρουν πως θα την βγάλουν από το σκοτάδι.

-Αν κάνω όλα αυτά τη γλίτωσα

-Αν κάνεις όλα αυτά θα σταθεροποιηθείς και θα πας καλύτερα.

-Μπορεί να επανέλθει σε μια κανονική ζωή

-Μπορείς να πας μέχρι και κανονική ζωή.

– Δηλαδή μπορεί πεθάνω από οτιδήποτε άλλο.

-Στα 80, ας πούμε.

Κι εκείνη την κομβική στιγμή ξεκινά η συζήτηση για το οικονομικό. 180-200 ευρώ το κάθε ένα πεπτίδιο που θα της δίνουν. 15.000 ευρώ τα βλαστοκύτταρα και 3.000 ευρώ η εξέταση στην κλινική της Γερμανίας.

Και άλλο ένα φάρμακο πειραματικό για να μου φύγει η αρρώστια μου, η πολιομυελίτιδα.

-Δηλαδή καμιά 20ριά θα είναι.

-Ναι. Εσείς;

-Στα 15.

-Δεκαπέντε εσείς. Η ουσία είναι να μας κάνει καλό όλο αυτό.

-Ό,τι σου λέει ο Γερμανός είναι τελειωμένη ιστορία.

-Καταλάβατε τι λέω; Αυτό που θα κάνουμε να μην κάνει κακό.

-Όχι, όχι. Δεν το νομίζω… Θα καλυτερεύσει. Να χειροτερέψει αποκλείεται.

Ήταν ο σύντομος διάλογος μεταξύ δύο ασθενών στο σαλονάκι του γραφείου με τη μία να είναι διατεθειμένη να δώσει 15 και τη δεύτερη 20 χιλιάδες ευρώ στους δύο άνδρες που τους υποσχέθηκαν γιατρειά.

Η κλινική στο Ανόβερο που διηύθυνε τότε ο Γερμανός γιατρός έμοιαζε σαν όαση στα μάτια τους.

-Πότε θα πάμε Γερμανία να μου βάλετε αυτό το φάρμακο να σταματήσει την αρρώστια;

-Οποιαδήποτε στιγμή;

-Ασφαλώς.

– Όποτε θέλετε πάμε.

-Το οποίο αυτό μου είπες πόσο στοιχίζει;

-3.000€.

Πλέον, η βεντάλια των ερευνών ανοίγει και στη Γερμανία, καθώς η αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή των γερμανικών αρχών, προκειμένου να προχωρήσουν σε έρευνα για τον Γερμανό γιατρό.

Συμβαίνει τώρα – Επείγουσα μεταφορά βρέφους στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς

«Έμπλεξε με τα καθάρματα του υποκόσμου και…» – Καταγγελία από τον πατέρα της Τζούλιας