Θεσσαλονίκη – Δολοφονικός ελιγμός λίγων δευτερολέπτων σκότωσε την 21χρονη Έμμα

Τα μοιραία δευτερόλεπτα, όταν το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και χτύπησε τη νεαρή φοιτήτρια που διέσχιζε την οδό Εγνατία στη Θεσσαλονίκη, αποτυπώνονται στο σχεδιάγραμμα της Τροχαίας, το οποίο αποκαλύπτει η Realnews.

  • Όπως φαίνεται με σαφήνεια στην εικόνα που δημοσιεύεται, ο 26χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα αυτό να ολισθήσει, να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να παρασύρει την άτυχη Εμμα. Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, ο οδηγός λόγω υπερβολικής ταχύτητας δεν κατάφερε να αντιδράσει και να επανακτήσει τον έλεγχο του οχήματός του.

«Με απόλυτη βεβαιότητα, ο δράστης είχε χάσει τον έλεγχο του οχήματος πριν δολοφονήσει την άτυχη Εμμα και είχε εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν αυτά τα οποία ισχυρίστηκε ο δράστης, ότι δηλαδή πετάχτηκε απότομα μπροστά του, καθώς επίσης υπάρχουν και μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω. Οπως επίσης υπάρχει και μαρτυρία από αυτόπτη μάρτυρα ότι χτύπησε την άτυχη Εμμα ο δράστης και δεύτερη φορά με το αυτοκίνητο. Η συμπεριφορά του δεν είναι μόνο εγκληματική, είναι και δολοφονική και δεν έχει επιδείξει μέχρι και σήμερα κανένα ίχνος μεταμέλειας», δηλώνει στην «R» ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης φοιτήτριας, Νικόλαος Ρουσσόπουλος.

  • Σημειώνεται ότι ο 26χρονος, που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τη φοιτήτρια και στη συνέχεια την εγκατέλειψε, κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου παρέμεινε μόλις για λίγα λεπτά στο γραφείο της ανακρίτριας, δεν κατέθεσε επί της ουσίας της υπόθεσης και το μόνο που ανέφερε είναι ότι θέλει να συλλυπηθεί την οικογένεια. «Δεν είναι ώρα για να δώσω εξηγήσεις», είπε, ενώ κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με τη θέση και τα αιτήματά του. Μετά την απολογία της σε εισαγγελέα και σε ανακριτή, η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος, που αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση, καθώς και την κατηγορία για συνέργεια σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα), αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η επιθυμία της οικογένειας της 21χρονης κοπέλας, με καταγωγή από τα Χανιά, να δωρίσει τα όργανά της Εμμας, λέγοντας πως η απόφαση αυτή για εκείνους ήταν μονόδρομος.

  • Σε μια 40χρονη μητέρα χτυπάει πλέον η καρδιά της νεαρής φοιτήτριας. Η γυναίκα βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη τους δύο τελευταίους μήνες, καθώς έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια. Μετά την επέμβαση, είναι σε βαθιά καταστολή στη ΜΕΘ του Ωνασείου, ενώ υποστηρίζεται ακόμα η καρδιακή της λειτουργία λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, το οποίο προϋπήρχε. Η κυρία Καλλιόπη, μητέρα της 21χρονης κοπέλας, μιλά στην «R» κάνοντας λόγο για μια καρδιά… χρυσάφι. «Πήρε μια καρδιά λιονταρίσια, από ατόφιο χρυσάφι. Αυτή τη μητέρα, που πήρε την καρδιά του παιδιού μου, θέλω να ξέρει ότι είναι διπλά τυχερή, όχι μόνο γιατί βρέθηκε μια συμβατή καρδιά, αλλά γιατί δεν πήρε την οποιαδήποτε καρδιά. Πήρε μια καρδιά ατόφιο χρυσάφι, μια καρδιά που χτυπούσε μόνο για να κάνει το καλό, μια καρδιά που ήξερε μόνο να αγαπά», λέει με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της Εμμας.

Απευθυνόμενη στη 40χρονη γυναίκα, που πήρε την καρδιά της κόρης της, η κυρία Καλλιόπη αναφέρει: «Θέλω να την παρακαλέσω να την προσέχει σαν τα μάτια της, ώστε να συνεχίσει να χτυπάει για πολλά χρόνια ακόμα. Να τη χρησιμοποιεί μόνο για να κάνει καλό και, αν ποτέ για κάποιο λόγο λυγίσει, να σκέφτεται ότι η καρδιά που χτυπάει μέσα της είναι μια καρδιά λιονταρίσια, ανήκε στο πιο δυνατό, χαμογελαστό και αισιόδοξο γεμάτο ενέργεια και πείσμα πλάσμα που κατάφερνε ό,τι έβαζε στόχο. Να χαμογελάει πάντα και να χαίρεται κάθε δευτερόλεπτο με τους ανθρώπους που αγαπάει, κυρίως με το παιδάκι της, γιατί, όπως σίγουρα ξέρει, τίποτα δεν είναι δεδομένο».

  • Η Αναστασία Τασούλα είναι η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από την καταστολή μετά από 221 ημέρες. Η Εμμα, που έχασε τη ζωή της στο μοιραίο τροχαίο, αποφάσισε ότι θα ήθελε να γίνει δωρήτρια οργάνων μετά από δική της ανάρτηση για την περιπέτεια της υγείας της. Η σύμπτωση είναι ότι η Αν. Τασούλα ήταν ένα δωμάτιο μακριά από τη 40χρονη μητέρα, στην οποία έγινε η μεταμόσχευση καρδιάς της 21χρονης.

«Σε λίγες εβδομάδες θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε μαζί, θα πίνουμε καφέ και θα λέμε τα νέα μας. Τώρα είναι μια κρίσιμη περίοδος. Μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς που έκανε, η φίλη μου θα κοιμάται για πολλές ημέρες, θα είναι σε καταστολή, ώστε να συνέλθει ο οργανισμός της. Θα παρακολουθείται από τους γιατρούς προκειμένου να δουν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός της και η… νέα της καρδιά. Το ανεκτίμητο δώρο που της έκανε η Εμμα», δηλώνει η Αν. Τασούλα, η οποία στέλνει το δικό της μήνυμα μέσω της «R». «Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι θα πρέπει όλοι να εγγραφούν και να γίνουν δότες οργάνων. Το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και αυτό είναι υπέροχο, γιατί έχουν ευαισθητοποιηθεί πολλοί άνθρωποι. Ταυτόχρονα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οικογένεια της 21χρονης κοπέλας περνά πάρα πολύ δύσκολα και θρηνεί. Δύσκολη περίοδος είναι και για τους ασθενείς, οι οποίοι πρέπει να συνέλθουν».

  • Με έντονη συναισθηματική φόρτιση, περιγράφει τα συναισθήματα των ασθενών όταν μαθαίνουν ότι έχει βρεθεί συμβατό μόσχευμα και, παράλληλα, μιλά για τον πόνο ψυχής που βιώνουν οι συγγενείς των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή.

«Η στιγμή που μπαίνει ο γιατρός μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου και σου ανακοινώνει ότι βρέθηκε μόσχευμα και μπαίνεις χειρουργείο είναι μαγική. Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψει κανείς. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος έχει φύγει από τη ζωή και οι δικοί του περνούν έναν Γολγοθά… Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι άνθρωποι που φεύγουν συνεχίζουν να ζουν μέσα μας και εμείς συνεχίζουμε να ζούμε γι’ αυτούς!», καταλήγει η Αν. Τασούλα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συγκινεί η Ουίλιαμς με την φωτογραφία από τα τελευταία γενέθλια του νεκρού πατέρα της

ΑΝΤ1 – Ξανά στο τραπέζι το «Ninja Warrior»; Ποιος ακούγεται για την παρουσίαση;