Σέρρες – “Εγκληματική αμέλεια ο θάνατος του παιδιού μας”, λένε οι γονείς του 11χρονου Βασίλη…

Ευθύνες στο σχολείο και στο Δήμο επιρρίπτουν οι γονείς του άτυχου 11χρονου Βασίλη-Μάξιμου που τραυματίστηκε θανάσιμα στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

  • Οι γονείς με μια γραπτή ανακοίνωσή τους μέσω των δικηγόρων τους κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια εξαιτίας της οποίας έφυγε από τη ζωή το παιδί τους.

Η ανακοίνωση

  • «Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των “υπευθύνων” του σχολείου, όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου. Η οικογένειά του με βαθιά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων.

Σέρρες, 08/12/2022. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ».

  • Ανοίγει την Δευτέρα το 9ο δημοτικό σχολείο

Ανοίγει τη Δευτέρα το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών.  Το σχολείο που συγκλονίστηκε από τη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 11άχρονου μαθητή θα είναι έτοιμο τη Δευτέρα να δεχτεί και πάλι τους μαθητές του.

  • Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων. Μετά τη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας, στην οποία δεν επετράπη η καταγραφή από τηλεοπτικά συνεργεία, οι γονείς δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση.

Ο δήμος Σερρών με γραπτή δήλωση μετά τη συνάντηση αναφέρει:

  • “Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 με προσωρινό σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού σε κάθε αίθουσα.

Από τον Δήμο Σερρών δρομολογήθηκαν, ήδη, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.“

  • Χθες βράδυ, οι γονείς με ψυχολόγους από την Αθμια Εκπαίδευση Σερρών δέχθηκαν στήριξη σε μία πρώτη συνάντηση.

Τα παιδιά πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιστρέψουν στις αίθουσες με την παρουσία ψυχολόγων.

  • Για το πρόγραμμα που σχεδιάζεται από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας μίλησε χθες η δντρια του ΚΕΔΑΣΥ

Τα παιδιά πάντως έχουν αναρτήσει πανό έξω από το σχολείο ενώ μαθητές των Σερρών προγραμματίζουν συγκέντρωση αύριο το πρωί σε κεντρική πλατεία της πόλης

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελένη Καστάνη – «Δεν πήγαινα ποτέ το παιδί μου μέσα στα θέατρα»

Χάρης Ρώμας – «Προσπαθούμε να γυρίσουμε το Πεφταστέρι με νέο πρωταγωνιστή»