OMGOMG

Καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» – Στη δημοσιότητα το «τεφτέρι» του Λούλη με το 1 εκατ. ευρώ της «δωρεάς»

Διαστάσεις φαρσοκωμωδίας λαμβάνει η περίφημη «δωρεά» του μεγαλοβιομήχανου και δημοτικού συμβούλου Βόλου Κώστα Λούλη προς την «Κιβωτό του Κόσμου».

Μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Μαγνησία» για την αγοραπωλησία του ακινήτου του στο Διμήνι έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ που κατέβαλε η πρεσβυτέρα του π. Αντωνίου, Σταματίνα Γεωργαντή, ο βιομήχανος εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία έκανε γνωστό, έξι μάλιστα χρόνια αργότερα, ότι όντως εισέπραξε το ποσό αυτό, αλλά στη συνέχεια το επέστρεψε στην «Κιβωτό» πληρώνοντας για εργασίες ανακαίνισης και για την αγορά εξοπλισμού που ήταν απαραίτητος για να καταστούν λειτουργικά τα δύο σπίτια του στο Διμήνι και τον Άνω Βόλου και να μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά της οργάνωσης. Στη συνέχεια η «Μαγνησία», όπως και πλήθος άλλων Μέσων Ενημέρωσης ανά τη χώρα, ζήτησαν από τον κ. Λούλη να τεκμηριώσει αυτά που έλεγε δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά και τα παραστατικά από τις δαπάνες που έκανε ύψους 1 εκ. ευρώ.

Αντί παραστατικών όμως ο κ. Λούλης έδωσε στη δημοσιότητα ένα πίνακα με δαπάνες, που παραπέμπει σε «τεφτέρι» αναλύοντας και παρουσιάζοντας τις εργασίες που έκανε και πόσο κόστισαν αυτές, χωρίς να συνοδεύει τον πίνακα με τα παραστατικά των δαπανών αυτών.

Τα κόστη βέβαια που παρουσιάζονται παραπέμπουν σε πολυτελές ξενοδοχείο και όχι σε ξενώνα φιλοξενίας μερικών δεκάδων παιδιών, αφού μόνο για τα κρεβάτια και τις ντουλάπες των παιδιών που θα φιλοξενούνταν στη δομή ο κ. Λούλης φέρεται να ξόδεψε 128 χιλ. ευρώ! Δηλαδή κατά μέσο όρο 1.280 ευρώ για ένα κρεβάτι και μία ντουλάπα για κάθε παιδί!

Αναλυτικότερα και πάντα σύμφωνα με τον πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα ο βιομήχανος και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Λούλης, μέσω επιλεγμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για οικοδομικές εργασίες δαπανήθηκαν 158.000 ευρώ στο Διμήνι και 148.000 ευρώ στον Άνω Βόλου. Για κτιριακό εξοπλισμό (μαγειρεία, ψυγεία, θέρμανση, ψύξη, πλυντήρια, στεγνωτήρια, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις) 142.075 ευρώ. Για εξοπλισμό εργαστηρίων (Οινοποιείο, τυροκομείο, ελαιοτριβείο, πετρόμυλο, παραγωγή ζυμαρικών-φούρνοι, σφαγείο, ζωοτροφόμυλο) 338.000 ευρώ. Για εξοπλισμό σπιτιών για 100 παιδιά, εξήντα στο Διμήνι και σαράντα στον Άνω Βόλο, (κρεβάτια, ντουλάπες, γραφεία, κάδρα, μοκέτες, χαλιά, όργανα γυμναστικής, παιχνίδια, υπολογιστές) 194.740 ευρώ. Για εξοπλισμό και διακόσμηση εκκλησίας (τέμπλα, εικόνες, ψηφιδωτά, βιτρίνες μουσείου) 90.500 ευρώ.

Παραστατικά

Το βασικό ερώτημα που γεννάται από όλα αυτά τα στοιχεία, είναι γιατί βγαίνουν τώρα στη δημοσιότητα και δεν συνέβη αυτό πριν από έξι χρόνια, όταν ο κ. Λούλης δώρισε τα ακίνητά του στην «Κιβωτό του Κόσμου». Εύλογα αναρωτιέται κανείς ότι η αρχική του πρόθεση ήταν η πώληση του ακινήτου με την «έκπτωση» όπως είπε και ο ίδιος ύψους 2,5 εκ. ευρώ και στη συνέχεια, αφού διαπίστωσε τι είδους έργο προσφέρει η οργάνωση προς τα κακοποιημένα και ευάλωτα παιδιά, επέστρεψε με έναν ομολογουμένως ανορθόδοξο τρόπο, τα χρήματα που είχε εισπράξει από την αγοραπωλησία της βίλας του στο Διμήνι, ποσό 1 εκ. ευρώ. Χωρίς να θέλουμε να είμαστε καχύποπτοι, ο κ. Λούλης θα όφειλε παράλληλα με τον πίνακα να δώσει στη δημοσιότητα και τα παραστατικά που πιστοποιούν τις δαπάνες που αναφέρει στον πίνακα που διέρρευσε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, καθώς θα ήταν εύκολο για τον καθένα, προκειμένου να βγει από μία ενδεχομένως δύσκολη θέση, όπως βρίσκεται ο ίδιος, να γράψει τυχαία ποσά και δαπάνες σε ένα χαρτί και να το παρουσιάσει σαν «ντοκουμέντο» το οποίο πιστοποιεί τα λεγόμενά του. Αν για παράδειγμα ο κ. Λούλης κληθεί να παραδώσει ντοκουμέντα για τις δαπάνες που έκανε ύψους 1 εκ. ευρώ στην Οικονομική Αστυνομία που ελέγχει τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» θα τους έδινε αυτόν τον πίνακα; Δε νομίζω. Είναι πάντως απορίας άξιο, σε τι βαθμό και πόσο οικονομικότερα κατάφερε να υλοποιήσει αυτές τις ανακαινίσεις ο κ. Λούλης σε σύγκριση με το αν τις αναλάμβανε η ίδια η «Κιβωτός»; Οι δαπάνες ύψους 338.000 ευρώ για εργαστήρια όπως οινοποιείο, τυροκομείο, ελαιοτριβείο, πετρόμυλο, παραγωγή ζυμαρικών-φούρνοι, σφαγείο και ζωοτροφόμυλος ήταν κάτι που επιβεβλημένες για την εύρυθμη λειτουργία του ξενώνα; Τα ζήτησε ο πάτερ Αντώνιος για τα παιδιά; Υπάρχουν αντίστοιχα εργαστήρια και σε άλλες δομές της «Κιβωτού»;

Είμαστε διατεθειμένοι να δημοσιεύσουμε οποιοδήποτε έγγραφο πιστοποιεί αυτές τις δαπάνες και να συγχαρούμε επιπροσθέτως και τον κ. Λούλη, για την δωρεά του, παρά τον ανορθόδοξο τρόπο που επέλεξε να την κάνει και βεβαίως να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα ευαγή ιδρύματα και δη την «Κιβωτό του Κόσμου» η οποία φέρεται να επλήγη εξαιτίας, σύμφωνα με τον κ. Λούλη, των δημοσιευμάτων μας (εφημερίδα «Μαγνησία»).

One Comment

Leave a Reply
  1. Πολύ ύποπτα όλα. Επιπλέον αυτός τους στηρίζει και χτυπιέται, μήπως γιατί έχει κάνει και αυτός οικονομικές ατασθαλίες?

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έτσι «σκότωσαν» τον Πάρη – Υπήρχε σύστημα συγκάλυψης

Φρίκη στην Κέρκυρα – Εντοπίστηκε σορός άντρα. Αγνοούνταν από τις 23 Νοεμβρίου