OMGOMG

Καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» – Μυστήριο με 4 παιδιά που κρατούσαν σε διαμέρισμα-αναμορφωτήριο

Το διαμέρισμα-κολαστήριο στον Άγιο Παντελεήμονα, τα τέσσερα «κρυμμένα» παιδιά από την Καλαμάτα και οι μαρτυρίες για εθελοντές αστυνομικούς που εκτελούσαν χρέη δεσμοφυλάκων, αποτελούν τις ψηφίδες ενός εφιαλτικού μωσαϊκού που προσπαθούν να συνθέσουν οι υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων. Γιατί απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν καταγγελίες για έναν συγκεκριμένο χώρο στην οδό Αχαρνών -κάτι σαν μυστικό αναμορφωτήριο- που οι διαχειριστές της «Κιβωτού του Κόσμου» έκρυβαν για να τιμωρήσουν τα παιδιά που παρουσίαζαν ατίθαση συμπεριφορά.

Τελευταίοι ένοικοι, τέσσερα αγόρια που τα μετέφεραν άρον άρον από τη δομή της Καλαμάτας τον περασμένο Φεβρουάριο, τα «χρέωσαν» τυπικά στη δομή της οργάνωσης στον Πειραιά, όπου όμως φιλοξενούνται αποκλειστικά κορίτσια, και αφού τα «φυλάκισαν» για έναν μήνα στα κεντρικά της «Κιβωτού» στον Κολωνό, δίπλα από το διαμέρισμα του πατρός Αντωνίου και τα κακοποιούσαν σωματικά με ξύλο και ασιτία, κατέληξαν να βρίσκονται κρυμμένα στο «αναμορφωτήριο του Αγίου Παντελεήμονα». Εκεί, παρέμεναν κλεισμένα και έβγαιναν μόνο για να πάνε στη δουλειά που τους είχε βρει η «Κιβωτός».

Όμως αυτό που δημιουργεί ερωτήματα είναι οι καταγγελίες-μαρτυρίες ότι τον άτυπο ρόλο των «δεσμοφυλάκων» είχαν αναλάβει συγκεκριμένοι εθελοντές. Μάλιστα, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικούς που προσέφεραν στη ΜΚΟ του πατρός Αντωνίου τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Το διαμέρισμα

Στην κατάθεση που έδωσε στις 16 Νοεμβρίου στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ο 19χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου» και αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» κάνει πρώτη φορά λόγο για συγκεκριμένα παιδιά, τα οποία μπήκαν στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών που ερευνούν τη ζοφερή αυτή υπόθεση. Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής: «Θέλω να πω ότι όταν έφυγα από την “Κιβωτό”, κάπου τον Φεβρουάριο του 2022, έκοψαν από το σχολείο τους στην Καλαμάτα 4 παιδιά (σε αυτό το σημείο αναφέρει τα ονόματα των παιδιών) και τα μετέφεραν από την Καλαμάτα στην Αθήνα. Εκεί για έναν μήνα τα είχαν κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντωνίου για να μάθουν κάποια πράγματα. Οτι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίζαμε και κάναμε κοπάνες. Τα παιδιά προκειμένου να σταματήσει το ξύλο έλεγαν και ψέματα, ότι δηλαδή έκλεβαν ηλικιωμένους και καταστήματα. Αυτά μου τα ’πε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο. Συγκεκριμένα μου είπε το παιδί αυτό για ένα περιστατικό όπου ο πατήρ Αντώνιος είπε: “Για φρεσκαρίστε του λίγο τη μνήμη” και άρχισαν να το χτυπάνε με ένα σίδερο στα καλάμια των ποδιών του μέχρι που μάτωσαν. Το ξύλο το έριχναν δύο τύποι από τη δομή. Τώρα δεν ξέρω πού είναι αυτά τα παιδιά, δεν έχουμε επικοινωνία και είναι όλοι τους 18 ετών, εκτός από ένα παιδί που είναι 16 ετών. Ενα άλλο παιδί ο πατέρας Αντώνιος δεν το έχει στους ξυλοδαρμούς και απ’ ό,τι έχω δει του συμπεριφέρεται πολύ άσχημα και με εξευτελιστικό τρόπο. Το φτύνει, φτερνίζεται πάνω του, το μειώνει και του “κόβει” σφαλιάρες. Στους άλλους δύο δεν τα κάνει αυτά».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ψάχνοντας την τύχη των παιδιών προκειμένου να δώσουν κατάθεση, διαπίστωσαν κάτι που πραγματικά δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το αν εκτός από τα «πράσινα κλουβιά» και τις «συνέπειες» υπήρχαν και κρυφά «αναμορφωτήρια» για τους άτακτους. Οπως προέκυψε και σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, από τον περασμένο Απρίλιο, τα παιδιά αυτά βρίσκονται «κρυμμένα» σε ένα διαμέρισμα στην οδό Αχαρνών στον Αγιο Παντελεήμονα. Εκεί, διαμένουν μόνα τους, με εθελοντές αστυνομικούς φρουρούς και βγαίνουν μόνο για δουλειά.
Νέες καταθέσεις

Μέχρι σήμερα, από τα τέσσερα συγκεκριμένα παιδιά μόνο ο ένας έχει κληθεί και έδωσε κατάθεση της Παρασκευή. Για το συγκεκριμένο παιδί που φιλοξενούνταν στο «αναμορφωτήριο του Αγίου Παντελεήμονα», ο 19χρονος στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στις 16 Νοεμβρίου στο Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής αναφέρει και κάτι που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. «Να σας πω για το άλλο το παιδί που ανέφερα πιο πάνω, ότι τον έπεισε ο πατήρ και είχε μείνει στην “Κιβωτό” στη δομή της Καλαμάτας για ενάμιση χρόνο. Τώρα μένει με τη μάνα του. Το παιδί αυτό δεν θέλει να μιλήσει για όσα έχει περάσει. Είναι εντελώς αρνητικός. Από ό,τι μου είχε πει τον χτυπούσε κι αυτόν ο πατήρ Αντώνιος και τον έπιανε μέσα από το μαγιό στη θάλασσα. Εγώ είμαι σίγουρος ότι ο πατήρ Αντώνιος έχει παρενοχλήσει κι άλλα παιδιά και ότι δεν είμαι ο πρώτος. Θεωρώ ότι ο πατήρ Αντώνιος είναι παιδόφιλος, αφού παρενοχλούσε εμένα που ήμουν 16,5 και το άλλο το παιδί που ήταν 15,5 ετών». Το στοιχείο αυτό αποτελεί σημείο ελέγχου για τις Αρχές που διενεργούν έρευνα για σεξουαλικές κακοποιήσεις στις δομές της «Κιβωτού». Και έτσι, δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα δεδομένα στο κομμάτι αυτό.

Επίσης μέσα στη βδομάδα και τα υπόλοιπα τρία παιδιά θα περάσουν από την Εισαγγελία Ανηλίκων για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δύο εισαγγελέων. Παράλληλα, αναμένεται μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες να κληθεί για νέα συμπληρωματική κατάθεση ο 15χρονος που διαμένει στη δομή του Βόλου. Ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου, το περασμένο Σάββατο έδωσε μια πρώτη κατάθεση στο ειδικό κλιμάκιο του Ανηλίκων που μετέβη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Ομως η κατάθεση εδόθη μέσα στη δομή, το παιδί ήταν ιδιαίτερα φοβισμένο και τρομοκρατημένο και οι πληροφορίες λένε ότι θα χρειαστεί και δεύτερη κατάθεση εκτός δομής προκειμένου να «ξεκλειδώσει» και να αποκαλύψει αν υπέστη ή όχι σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο.

Σύμφωνα με τις έρευνες, κατάθεση έχει δώσει και μία πρώην παιδαγωγός της δομής στην Καλαμάτα, την οποία αναφέρει στην πρώτη του κατάθεση ο 19χρονος.

Το παιδί λέει ότι μίλησε μαζί της και της επιβεβαίωσε τις καταγγελίες, αναφέροντας: «Επίσης, μιλώντας τηλεφωνικά με μία κυρία πρώην παιδαγωγό της δομής στην Καλαμάτα, στην οποία και είπα για την παρενόχληση από τον πατέρα, μου είπε ότι κάτι είχε υποψιαστεί για μένα, καθώς έβλεπε ότι κλεινόμασταν πολλές φορές στο δωμάτιό του με τον πατέρα Αντώνιο. Ακόμη, τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια άλλη κυρία η οποία είναι (αναφέρει την ιδιότητά της) στον Βόλο, μου είπε ότι ο πατήρ Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α’ Γυμνασίου. Επειδή τον ξέρω τον πατέρα Αντώνιο, είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια». Η ίδια μιλώντας στο protothema.gr επιβεβαιώνει τα όσα έχει πει στην κατάθεσή του ο νεαρός, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, επισημαίνοντας πως: «Το παιδί δεν είπε ψέματα. Δεν είπε κάτι παραπάνω, ούτε κάτι λιγότερο από αυτά τα οποία ήταν η αλήθεια. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο», ενώ έσπευσε να τονίσει με νόημα: «Είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά για ό,τι χρειαστούν. Είτε καταθέτουν είτε δεν καταθέτουν. Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι καλά τα παιδιά».

Επίσης, εξαιρετικά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο φιλοξενούμενος στη δομή της Χίου που αναφέρει και πάλι στην κατάθεσή του ο 19χρονος, ότι τον είδε μέσα στον χώρο του πατέρα Αντωνίου να του επιτίθεται και να ασελγεί εις βάρος του. Μαζί τους θα κληθούν και άλλα δύο παιδιά από τη συγκεκριμένη δομή, στα οποία ο νεαρός φέρεται να εκμυστηρεύτηκε όσα ανατριχιαστικά καταγγέλλει πως έζησε. «Το καλοκαίρι του 2021, πήγαμε με τον πατέρα στο παράρτημα της Χίου, όπως και συνηθίζαμε τα καλοκαίρια. Τα παιδιά που ήμουνα εκεί μαζί και μιλούσαμε δεν με αναγνώρισαν γιατί είχα αλλάξει τελείως συμπεριφορά. Στα παιδιά αυτά, που είναι πολύ καλοί μου φίλοι, αποφάσισα και είπα κάποια πράγματα, αλλά όχι όλα γιατί ντρεπόμουν. Τους είπα ότι ο πατήρ με παρενοχλούσε σεξουαλικά με αγγίγματα, χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Τα παιδιά αυτά (αναφέρει τα ονόματά τους) τώρα είναι στον στρατό και ένας που μένει ακόμα στη δομή της Χίου καθώς ενηλικιώνεται τον Μάρτιο του 2023. Μάλιστα ο ένας, μια φορά που μπήκε στο δωμάτιο του πατέρα να αφήσει το φαγητό του, πρόλαβε και είδε για δευτερόλεπτα τον πατέρα που με παρενοχλούσε. Δεν ξέρω τι ακριβώς είδε, δεν το συζητήσαμε γιατί ντρεπόμουν. Το μόνο που του είπα είναι “εγώ σ’ τα έλεγα”. Το παιδί ίσα που πρόλαβε να ανοίξει την πόρτα και ο πατήρ του φώναξε “φύγε φύγε!” και έφυγε μετά και δεν ξαναμπήκε μέσα».

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ρέθυμνο – Σοβαρό τροχαίο με μηχανάκια μετά από κόντρες. Παρέσυραν 40χρονη

Σάλος στην Καστοριά – «Βραχιολάκια» σε δημοτική σύμβουλο για μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών