CryCry LOLLOL

Βουτιά στο παρελθόν – Οι προηγούμενες θητείες της Κορομηλά στο Mega και το παρασκήνιό τους

Απόψε επιστρέφει στο Mega η Ρούλα Κορομηλά. Για τέταρτη ή για άλλους για έκτη φορά και θα σας εξηγήσω παρακάτω το γιατί. Η πρώτη φορά φυσικά είναι αυτή που «σημάδεψε» την τηλεοπτική της καριέρα.
  • Προηγήθηκε μια απόπειρα νωρίτερα που γνωρίζουν ελάχιστοι: Την άνοιξη του 1991 η ΕΡΤ κόβει την πρωινή εκπομπή της Κορομηλά «Μια καλημέρα είναι αυτή». Γίνεται το πανδαιμόνιο στις εφημερίδες της εποχής.
Ο πρώτος σκηνοθέτης της Γιώργος Χαρώνης που είχε ήδη πάει στο Mega την προτείνει εκεί αλλά ο τότε γενικός διευθυντής του σταθμού Κώστας Γιαννίκος την απορρίπτει. Και έτσι η Ρούλα πηγαίνει στον ΑΝΤ1 που καθιερώνεται.
  • Η τελευταία της σεζόν στον ΑΝΤ1 αυτή του ’93 – 94’ παρά το γεγονός ότι είχε σχεδόν μονοπωλιακά νούμερα τηλεθέασης τόσο στον «Καφέ» όσο και στο «Ciao» ήταν πολύ δύσκολη.
Οι συγκρούσεις και οι διαμάχες είχαν ξεκινήσει και μάλιστα κάποια στιγμή η Ρούλα απουσίαζε για λίγες μέρες από την παρουσίαση του πρωινού λόγω ασθένειας. Που σύμφωνα και πάλι με τα δημοσιεύματα της εποχής ήταν «διπλωματική».
  • Από την Άνοιξη του 94’ η Κορομηλά είχε ξεκινήσει κρυφές διαπραγματεύσεις με τον Καλημέρη στο Mega για να μετακομίσει εκεί. Οι μεγαλοεκδότες μέτοχοι του σταθμού δυσκολεύτηκαν να πουν το «ναι» στη μεταγραφή αλλά τελικά το είπαν βάζοντας και βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Η Ρούλα κάνει κάτι το πρωτοφανές για εκείνη την εποχή: Σπάει το συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1 και μετακινείται το καλοκαίρι του ’94 στο Mega. Η αρχική συμφωνία ήταν και για πρωινή εκπομπή όμως τελικά αποφασίζεται να κάνει ένα πολυδάπανο σόου.
  • Οι φήμες της εποχής κάνουν λόγο για «αέρα» στη μεταγραφή ένα δις δραχμές ενώ ο ΑΝΤ1 κινείται άμεσα κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για κάποιες εβδομάδες η έναρξη του «Μπράβο» που βγήκε στον «αέρα» τελικά στις 26 Νοεμβρίου του ’94 με σαρωτικά ποσοστά τηλεθέασης.

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ ΑΝΤ1 – Κορομηλά διήρκησε περισσότερο από μια δεκαετία. Τα πρώτα χρόνια η Ρούλα έκανε πολύ υψηλά νούμερα στο Mega μέχρι που κάποια στιγμή άρχισαν να πέφτουν.

  • Δεν ήταν όμως μόνο αυτό αλλά κυρίως η διαφορετική κατεύθυνση που ήθελε στις αρχές του 2000 να δώσει ο τότε καινούργιος διευθυντής του καναλιού Πέτρος Μπούτος στο πρόγραμμα του Mega.
Τελικά αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία με την Κορομηλά μετά τη λήξη του συμβολαίου της. Έτσι τελειώνει η πρώτη περίοδος της Κορομηλά στο Mega.

H δεύτερη ήταν σύντομης διάρκειας. Ξεκίνησε στις 2 Απριλίου του 2014 με την παρουσία της στην κριτική επιτροπή του «Just the two ofus» και ολοκληρώθηκε το ίδιο καλοκαίρι. Τότε το σόου δεν σημείωσε φυσικά τα νούμερα που κάνει τώρα με την παρουσία του Νίκου Κοκλώνη αλλά πολύ χαμηλότερα.

Μετά την επαναλειτουργία του Mega υπό τη νέα του ιδιοκτησία η Ρούλα εμφανίστηκε για δύο γκεστ εμφανίσεις στη συχνότητά του που σχετίζονται με την τωρινή της επιστροφή.

Η πρώτη ήταν στο εορταστικό σόου «Πρωτοχρονιά με το Mega» παραμονές του 2021 και η δεύτερη τον Δεκέμβριο του 2021 στο αφιέρωμα που έκανε το «Σπίτι με το Mega» στον Σταμάτη Σπανουδάκη. Τότε ξεκίνησαν και οι συζητήσεις για να αναλάβει η Ρούλα την παρουσίαση της μουσικής εκπομπής που ξεκινά και πάλι απόψε το βράδυ.  

6 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρασκήνιο ΑΝΤ1 – Οι σκέψεις του σταθμού για την πρωινή ζώνη

Φονικό στην Μάνδρα – Είχε καεί στο τζάκι ένα από τα παιδιά της οικογένειας. Νέες πληροφορίες για την δολοφονία του 17χρονου