AngryAngry OMGOMG

Στα άδυτα της “Κιβωτού του Κόσμου” – «Σκιά» του πατέρα Αντώνιου η πρεσβυτέρα Σταματία

Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση της Κιβωτού φαίνεται πως είναι η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου, η πρεσβυτέρα Σταματία. Μέχρι πριν από μερικές ημέρες έδειχνε ένα πρόσωπο γεμάτο αγάπη για τα παιδιά, όταν όμως άρχισαν να γίνονται γνωστές οι καταγγελίες η μειλίχια πρεσβυτέρα έριξε την ευθύνη στους μικρούς φιλοξενούμενους και άρχισε να μιλάει για παιδιά με κακία .

  • “Θέλουμε να έχουμε σωστούς υπαλλήλους, θέλουμε να έχουμε τα παιδιά από κοντά, να ξέρουμε ότι προοδεύουν, ότι μαθαίνουν κάτι καλό και επειδή είναι παιδιά δυσκολεμένα, κανείς δεν θα τους πει ένα λόγο καλό» δήλωνε η πρεσβυτέρα στην πρόσφατη συνέντευξή της στην «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη.

Είναι η σύζυγος του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιου. Ήρεμη, μειλίχια και καλοσυνάτη μιλούσε για το έργο του ιδρύματος μία μόλις ημέρα πριν βγουν στη δημοσιότητα οι σοκαριστικές καταγγελίες.

 

  • «Τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάποιους. Σίγουρα είναι ψέματα και συκοφαντικά και κανένας μας δε μπορεί να τα αποδεχτεί» δήλωσε μετά τις αποκαλύψεις. Και είναι ο ίδιος άνθρωπος μετά τις αποκαλύψεις. Εξοργισμένη, επιθετική, έξαλλη. Θεωρώντας ότι όλα είναι ψέματα και συκοφαντίες.

 

 

Φαίνεται όμως ότι το πρόσωπο που έβγαλε στην επιφάνεια η πρεσβυτέρα αμέσως μετά τις αποκαλύψεις, το είχε κάποιες φορές και κατά τη διάρκεια της διοίκησης της μέσα στις δομές. Μια 18χρονη σήμερα κοπέλα καταγγέλλει την εμπειρία της από τη διαμονή της σε δομή της Κιβωτού, ενώ αποκαλύπτει ότι και η Πρεσβυτέρα επέβαλε τιμωρίες.

  • «Με ενοχλεί πάρα πολύ που μιλάμε μόνο για τον Πάτερ, ενώ και η πρεσβυτέρα έχει σχέση σε όλα αυτά, ήταν πολύ επιθετική. Έλεγε: «Κι εγώ δίνω τα πάντα για εσάς και δεν σεβόμαστε τίποτα». Έχω ζήσει ένα μεγάλο περιστατικό. Ήταν ένας παιδαγωγός που κοπανούσε μία κοπέλα στο μπάνιο, στην τουαλέτα, στο καζανάκι. Τη χτυπούσε και την έβριζε. Ήταν γυμναστής, άρα είχε σχέση με παιδιά» καταγγέλλει πρώην φιλοξενούμενη.

Στο πλευρό του συζύγου της εδώ και πολλά χρόνια. Σύντροφος και συνεργάτης. Αρωγός και σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της 25χρονης λειτουργίας της Κιβωτού. Μεταφορικά και κυριολεκτικά η σκιά του πατέρα Αντώνιου.

  • Η σκιά που καλύπτει όμως πλέον την Κιβωτό είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δική της. Και το φως που διαχέεται πια από τις ερεβώδεις καταγγελίες, άπλετο. Για την πρεσβυτέρα ωστόσο ευθύνεται η κακία ενός παιδιού. «Βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός, επειδή κάποιο παιδί είχε την κακία, να καταθέσει αυτά τα πράγματα» είπε η πρεσβυτέρα.

Με τον πατέρα Αντώνιο έχουν τρία παιδιά, δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών τα οποία υιοθέτησαν, καθώς και ακόμη ένα 11χρονο παιδί. Στα δικά της μάτια ο σύζυγος της και εμπνευστής της Κιβωτού είναι τέλειος, χωρίς κανένα ελάττωμα με μοναδική έγνοια του την προσφορά του για τα αβοήθητα παιδιά.

  • Φαίνεται όμως ότι, τουλάχιστον, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως για κάποια παιδιά της Κιβωτού, τα πράγματα δεν ήταν τόσο γαλήνια και ιδανικά. Το αντίθετο. «Όλος αυτός ο διασυρμός είναι απαράδεκτος. Είμαστε δύο άνθρωποι που έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 χρόνια με τόσα παιδιά και δεν είπε κανείς τίποτα, έχουμε υποστεί ελέγχους από παντού» ανέφερε η πρεσβυτέρα.

Η ίδια συνεχίζει να πιστεύει ότι πίσω από αυτή τη σκοτεινή υπόθεση, κρύβονται συμφέροντα που στόχο έχουν να αμαυρώσουν το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου». Ο ασκός του Αιόλου όμως άνοιξε και θα φανεί στη συνέχεια ποιους θα παρασύρει στο πέρασμα του.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

“Κιβωτός του Κόσμου” – Αυτοί είναι οι 3 συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου που βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών

«Κιβωτός του Κόσμου» – Νέες μαρτυρίες για τις κρουαζιέρες του πατέρα Αντώνιου