OMGOMG

Σήμερα η δίκη Φιλιππίδη – Καταθέτουν η Δανδουλάκη και η Δροσάκη…

Με τις καταθέσεις δυο ηθοποιών, της Κάτιας Δανδουλάκη και της Λένας Δροσάκη, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος δικάζεται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών.

  • Τόσο η κ. Δανδουλάκη όσο και η κ. Δροσάκη αναμένεται με τις καταθέσεις τους να αναφερθούν στον χαρακτήρα του ηθοποιού και στα όσα βίωσαν κατά τη συνεργασία που είχαν μαζί του.

Μάλιστα, η Δροσάκη είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική παρενόχληση, πλην όμως οι πράξεις που είχε περιγράψει δεν ερευνήθηκαν καθώς τα σχετικά αδικήματα είχαν υποπέσει σε παραγραφή. Από την πλευρά της η κ. Δανδουλάκη είχε διώξει τον κατηγορούμενο ηθοποιό από παράστασή της, αφού πρώτα έλαβε γνώση από την Δροσάκη των συμπεριφορών του απέναντι σε εκείνη

  • Ειδικότερα, η Δροσάκη στην καταγγελία της για τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε αναφέρει για τον Πέτρο Φιλιππίδη τα εξής:  «Το 2007 γνώρισα τον καταγγελλόμενο στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργάνωνε η σχολή μου. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπό μου και με προσέγγισε με έναν τρόπο που αρχικά μου φάνηκε εντελώς φιλικός και καλοπροαίρετος. Πολύ σύντομα όμως ο καταγγελλόμενος άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά και να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. Έφτασα στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να με ρωτάει πιεστικά «πότε θα του κάτσω».

Η Δροσάκη χρειάστηκε όμως να συνεργαστεί στη συνέχεια με τον κατηγορούμενο σήμερα ηθοποιό στην παράταση «Έγκλημα στο Όριαντ Εξπρές». Την παράσταση αυτή ανέβαζε η κυρία Δανδουλάκη και σκηνοθετούσε ο Π. Φιλιππίδης. Όπως έχει αναφέρει η ηθοποιός, όταν η κ. Δανδουλάκη της πρότεινε να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη παράσταση εκείνη αρνήθηκε επειδή σε αυτή θα συμμετείχε ο κατηγορούμενος.

 

  • Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η κυρία Δανδουλάκη με διαβεβαίωσε πως θα φροντίσει η ίδια να μην προκύψει κανένα πρόβλημα. Μια ημέρα, και χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε φραστικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου, σε εμένα και σε συνάδελφό μου. Η πρόβα διακόπηκε και εγώ το ίδιο βράδυ απευθύνθηκα κατ’  ιδίαν στην κυρία Δανδουλάκη και της είπα, ευρισκόμενη σε κατάσταση μεγάλης ταραχής, ότι δεν αντέχω άλλο και δυστυχώς δε μου μένει παρά να αποχωρήσω από την παράσταση. Μετά από δυο ημέρες η κ. Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δε θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη».

Από την πλευρά της η κ. Δανδουλάκη αναφερόμενη σε αυτό το περιστατικό και στα όσα της είχε πει η κ. Δροσάκη, είχε αναφέρει: «Η ψυχή μου δεν αντέχει την καταπίεση του ανθρώπου στον άνθρωπο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταπιέζει τον άλλον, να του φέρεται άσχημα. Ο καθένας είναι ένας μικρός θεός. Έκανα κάτι που η ψυχή μου το ήθελε. Δεν έκανα τίποτα ηρωικό. Ήταν η φυσική συνέπεια του τι αισθανόμουν. Δεν μπορώ όχι μόνο εγώ να υφίσταμαι καταπίεση αλλά ούτε να βλέπω άλλον να υφίσταται. …Καταλαβαίνω την ανθρώπινη αδυναμία αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν να αγγίζει κανέναν υποτιμητικά και να τον χρησιμοποιεί για κανένα λόγο».

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Μουντιάλ “πετάει” εκτός τηλεόρασης τον Μουτσινά – Η χαοτική διαφορά…

Ραφήνα ΤΩΡΑ – Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό…