Κιβωτός του Κόσμου – Αυτή είναι η νέα «γραμμή» του π.Αντωνίου. «Ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις;»

Την ώρα που έρχεται στο φως η «αγιογραφία» του πατέρα Αντωνίου ως… Νώε, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου κάνει νέα παρέμβαση μέσω τρίτων.

 • Άνθρωπος από το περιβάλλον του, μετέφερε στην Ώρα Ελλάδος στο OPEN, τη θέση του πατέρα Αντωνίου μετά τις νέες αποκαλύψεις για όσα γίνονταν στην Κιβωτό του Κόσμου: πως αρνείται τα πάντα δηλαδή και, κυρίως, ότι κάποιος θέλει να τον εμπλέξει. «Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες. Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί. Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα όσο προχωρούν οι έρευνες, διαπιστώνεται ανυπαρξία αποδείξεων, πολύ περισσότερο ενδείξεων για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Γι’ αυτό και αναζητείται η αιτία αυτών των επιθέσεων σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη στήριξη των παιδιών. Ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις;», ανέφερε ο πάτερ Αντώνιος μέσω ανθρώπου από το περιβάλλον του. Όλα αυτά ενώ είναι σε εξέλιξη δυο προκαταρκτικές έρευνες για την Κιβωτό του Κόσμου: μια μετά την καταγγελία παιδαγωγού στη δομή του Βόλου για κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς παιδιών και μια δεύτερη για να διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και αδικήματα. Οι έρευνες γίνονται σε όλες τις δομές της Κιβωτού (Αθήνα, Χίο, Ήπειρο, Καλαμάτα, Βόλο).

 • Και ενώ οι αστυνομικές συνεχίζονται για τις καταγγελίες σχετικά με ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις, συνεχίζονται και οι έρευνες από την Οικονομική Αστυνομία και την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Μέχρι στιγμής έχουν συλλεγεί τιμολόγια και κάθε διαθέσιμο οικονομικό στοιχείο, καθώς τα έσοδα ξεπεράσαν τα 27,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι ζήτημα χρόνου να ζητηθεί άρση απορρήτου για 15 άτομα. Πρόκειται για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα, τα μέλη του ΔΣ που έχουν αντικατασταθεί από την προσωρινή Διοίκηση καθώς και τους υπευθύνους δομών. Ανάμεσα στα ερωτήματα που ζητούν απάντηση για τη δράση της Κιβωτού του Κόσμου είναι και το πόσα παιδιά φιλοξενεί. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει ασυμφωνία ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν εντοπίσει οι αρχές και σε αυτά που έχουν καταθέσει για το πόσα παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, βάσει των στοιχείων από τα ιδρύματα της Ελλάδας που φιλοξενούν ανήλικα παιδιά, η Κιβωτός είχε το χαμηλότερο ποσοστό σε αναδοχές.

6 Comments

Leave a Reply
 1. Η θεία δίκη Πάτερ, η θεία δίκη ή όπως το λέει ο απλός λαός: μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε.
  Ένας αθώος θα εβγαινε να εξηγήσει, να αποδείξει με χαρτια …. δε θα αερολογούσε

 2. Δηλαδή για εσένα είναι πιο αξιόπιστοι οι τυχάρπαστοι μάρτυρες χωρίς δικαστήριο στο θέμα της Κιβωτού αλλά όχι η Σοφία Παυλίδου που κατέθεσε αμέσως την σωματική κακοποίησή της με αποδεικτικά στοιχεία και μάρτυρες και αθωώθηκε από το δικαστήριο; Ε ρε μπάτσες που θέλεις κι εσύ, κακοποιητή. IQ φιστικιού.

 3. Και πως ακριβώς συνδέεται το θέμα της Κιβωτού με το θέμα της Παυλίδου ακριβώς; Ρωτάω λόγω του IQ φυστικιού. Και πότε τοποθετήθηκα για την Παυλίδου;

 4. Είσαι το γνωστό γαλαζοτρόλ που υπερασπίζεσαι κακοποιητές η θύματα ανάλογα με συμπάθειες ή με το πως βολεύει το αφήγημα.

 5. Εσύ πιστεύεις ότι η συμπεριφορά του Παπαγιάννη να δέρνει, είναι φυσιολογική;
  Όχι δεν είναι, γι’ αυτό και κρίθηκε ένοχος στο δικαστήριο.
  Ο Αντώνης μπορεί να είναι μαλάκας και μισός. Αυτό όμως πρέπει να κριθεί στα δικαστήρια με αποδείξεις
  και έγκυρες καταθέσεις, όχι σε τηλεδίκες και καταγγελίες στις εκπομπές.
  Η τηλεόραση δεν είναι το κατάλληλο μέσο για να αναλυθεί και να εκδικαστεί ένα τόσο λεπτό και ευαίσθητο
  θέμα. Το να ενημερωθεί ο κόσμος για αυτή την υπόθεση μέσα από την τηλεόραση είναι σωστό και λογικό.
  Όχι όμως αυτό που συμβαίνει εδώ και μισό μήνα. Αυτό είναι εκμετάλλευση του θέματος και γίνεται για
  τηλεθέαση. Έχει απόλυτο δίκιο ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης ότι ένα ευαίσθητο θέμα δεν πρέπει να
  γίνεται κλειδαρότρυπα κλπ. Να τιμωρηθεί σκληρά ο Αντώνιος αλλά πρώτα πρέπει να δικαστεί.
  Μετά ας κρεμαστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Όσα είπε ο Αλβανός Φονιάς – «Δεν είναι ώρα για εξηγήσεις, συλλυπητήρια στην οικογένεια»

Νίκος Μαστοράκης – Εξηγεί το οικονομικό κέρδος του Mega από το «Maestro»