AngryAngry

Καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» – Ο «νάρκισσος» πατέρας Αντώνιος, οι «διακρίσεις» και τα…

Με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι καταγγελίες αναφορικά για τα όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου», οι οποίες πλέον έχουν στο επίκεντρο τον πατέρα Αντώνιο που ίδρυσε τον εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Οργανισμό.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπαν στην ΕΡΤ, άνθρωποι από τη δομή της Καλαμάτας, που λειτουργεί τα τελευταία 2,5 χρόνια.

 • Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για «φόβο» που υπήρχε γύρω από το πρόσωπο του ιδρυτή της ΜΚΟ, αλλά και για το πόσο απόμακρος ήταν με τους εργαζομένους της δομής. Οι περισσότεροι δεν είχε καμία επαφή μαζί του.

Ακόμα, τον περιγράφουν ως «νάρκισσο» και ιδιαίτερα περίεργο άνθρωπο, που είχε επαφή μόνο με πρόσωπα του «οικείου» περιβάλλοντος του, που είχαν σημαντικό «ρόλο» σε όλες τις δομές και όχι μόνο σε αυτή της Καλαμάτας.

 

 

Οι διακρίσεις μεταξύ των παιδιών και τα αδικαιολόγητα ταξίδια τους

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχουν περιγραφές για συχνές μετακινήσεις παιδιών από δομή σε δομή, χωρίς οι περισσότεροι από τους εργαζομένους να έχουν λόγο σε αυτές τις μετακινήσεις ή να γνωρίζουν την αιτία.

Για παράδειγμα καλούσε ο Πάτερ στο τηλέφωνο της δομής και ζητούσε σε μισή με μια ώρα, να ετοιμάσουν ένα παιδί (ή και περισσότερα) να το στείλουν στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ.

Εκεί ο τρόφιμος της δομής μπορεί να έμενε για 2 μέρες μέχρι και ένα μήνα ή μπορεί ακόμα να βρισκόταν και σε άλλες δομές της Κιβωτού ανά τη χώρα.

 • Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα παιδιά αυτά ήταν ταυτόχρονα και μαθητές σε σχολεία της Καλαμάτας, από τα οποία απουσίαζαν χωρίς δικαιολογία το χρονικό διάστημα που ο Πάτερ τα είχε καλέσει στην Αθήνα ή είχαν προσωρινά μεταφερθεί σε άλλες δομές.

Επίσης, μεταξύ των παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή, γίνονταν και κάποιου είδους διακρίσεις. Άλλος είχε πολύ ακριβό κινητό και ακριβά ρούχα και άλλος ελάχιστα χρήματα στην τσέπη του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κομβικό σημείο στη διερεύνηση της όλης υπόθεσης, είναι το διάστημα που έφυγαν για πάντα από τη δομή της Καλαμάτας τα μεγαλύτερα παιδιά. Είναι η ίδια περίοδος, που περιέγραψε ο 19χρονος ότι έγιναν όσα κατήγγειλε.

Τότε λοιπόν αποχώρησαν ξαφνικά από τη δομή τρία παιδιά και μετά από λίγες μέρες ακολούθησαν άλλα δυο. Όλα άνω των 13 ετών. Οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί στους περισσοτέρους ανθρώπους γύρω από τη δομή ενώ η «φημολογία» στα ενδότερα της Κιβωτού ανέφερε ότι τιμωρήθηκαν γιατί τους βρήκαν «κουπόνια με στοίχημα» ή ότι «τραγουδούσαν τραπ».

Μάλιστα, για το ένα παιδί που αποχώρησε έγινε και αναφορά από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, στην εισαγγελία πρωτοδικών γιατί δεν ξαναεμφανίστηκε στο σχολείο του, έμεινε στην τάξη από απουσίες (ενώ μέχρι τότε ήταν ένα παιδί που πήγαινε στο σχολείο) και καθώς ήταν κάτω των 15 ετών που η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική.

 • Λίγο αργότερα, από αυτή την ξαφνική αποχώρηση των παιδιών, κάποια λίγο μικρότερα παιδιά, κλήθηκαν στην Αθήνα για ένα Σαββατοκύριακο από τον Πάτερ και στην επιστροφή τους αναπτύχθηκε «φημολογία» μέσα στη δομή για κακομεταχείριση όσων είχαν φύγει τις προηγούμενες μέρες από την Καλαμάτα.

Τότε δε, δημιουργήθηκε και ένας «τρόμος» στα παραμένοντα παιδιά στη δομή γύρω από την Αθήνα.

 

Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο επίσης για εργασίες που έκαναν ακόμα και τα μικρότερα παιδιά κάποιες σκληρές στον κήπο, για παιδιά που γυρνούσαν «ερείπια» από τα ξαφνικά ταξίδια στην Αθήνα.

 • Μίλησαν για «δώρα» που έφερναν γονείς και η δομή τα κράταγε για να τα δώσει ο «Πάτερ» στα παιδιά, και αρκετά άλλα…Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι είχαν μιλήσει για κάποια πράγματα σε αρμόδιους μέσα στη δομή αλλά ουδέποτε ακούστηκε η φωνή τους.

Τόνισαν τέλος ότι κανείς δεν «βάζει το χέρι του στη φωτιά» για το τι συνέβαινε όταν ο Πάτερ ζητούσε και έμενε μόνος με τα παιδιά, πήγαιναν για μπάνιο κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες ή όταν πήγαιναν σε άλλες δομές και στην Αθήνα.

Περιγράφοντας τη λειτουργία της δομής μίλησαν για μια «Κουστωδία» με ανθρώπους που είχαν την απόλυτη εμπιστοσύνη του ιδρυτή του Οργανισμού και «Σκλάβους», τα παιδιά της δομής και την πλειονότητα των εργαζομένων που δεν άνηκαν στο «στενό» πυρήνα ενώ ήταν και «αναλώσιμοι» καθώς άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μετά πάντως τις τελευταίες εξελίξεις, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διέταξε ανακρίσεις για τον πατέρα Αντώνιο και του απαγόρευσε να ιερουργεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο πατήρ Αντώνιος και η «Κιβωτός του κόσμου» θα είναι θέμα σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

7 Comments

Leave a Reply
 1. Ένα κράτος το οποίο έχει ανύπαρκτες δομές πρόνοιας που είναι καθήκον του και αφήνει αυτη τη δουλεία σε παπάδες και παπαδιές εχει αυτά τα αποτελέσματα

  Συμφωνώ απόλυτα!!!!!!!!!!

 2. Μια κοινωνία που σηκώνει τα χερια και δεν ασχολείται ουσιαστικά είναι συνυπεύθυνη. Μάλλον δεν θα συμφωνήσετε γιατί δεν συμφέρει. Πιο εύκολο να ρίχνετε όλο το φορτίο στην κυβέρνηση και να ξεπλένετε τα χεράκια. Σίγουρα έχει ευθύνες κάθε κυβέρνηση, αλλα περισσότερες ευθύνες έχουμε όλοι όσοι κάνουμε παιδιά και τα μεγαλώνουμε να γίνονται νάρκισσοι, ανασφαλείς, αδύναμα ανθρωπάκια και ανίκανοι να μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά.

 3. Δεν κατηγορήσαμε καμια κυβέρνηση, κατηγορήσαμε το κράτος. Εχει διαφορά!! Το πρόβλημα ειναι διαχρονικό και δεν αφορά μονο μία κυβέρνηση. Η ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης περιορίζεται ότι εχει αρμόδια υπουργό αυτήν ηλίθια τη Δόμνα η οποία αντικατέστησε την άλλη καρακαξα τη Φωτίου.

 4. Μάλλον εσείς έχετε καημό να ξεπλύνετε την κυβέρνηση και τα λερωμένα της χεράκια επειδή δεν την
  συμφέρουν όλα αυτά. Δουλειά του κράτους, της κυβέρνησης είναι να ελέγχει τις δομές και να προστατεύει
  τα παιδιά. Για τα παιδιά που μεγαλώνουν οι γονείς όπως γράφετε, ευθύνονται πάλι αυτοί που μας κυβερνούν
  διαχρονικά γιατί δεν έδωσαν παιδεία και μόρφωση στον κόσμο. Τους άφησαν επίτηδες αγράμματους για να
  καταλήγουν έτσι όπως λέτε και να τους εκμεταλλεύονται. Αν οι γονείς δεν έλαβαν ποτέ παιδεία από τους
  φορείς αγωγής, πώς θα διδάξουν παιδεία και στα παιδιά τους; Η κοινωνία δεν είναι συνυπεύθυνη. Όταν αυτή
  η κοινωνία δίνει απ’ το υστέρημά της ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις δομές και δεν έχει δυνάμεις για κάτι
  παραπάνω, τότε δεν έχει καμμία ευθύνη και κανένα φορτίο παρά μόνο το δικό της σταυρό που κουβαλάει για
  να επιβιώσει. Όλο το φορτίο το έχουν μόνο η Πολιτεία και οι έχοντες που δεν κάνουν τίποτα για να
  βοηθήσουν ενώ θα μπορούσαν. Όλη η ντροπή δική τους. Η κοινωνία στο μόνο που είναι υπεύθυνη είναι στο
  ότι δεν ξυπνάει απ’ τον λήθαργο και μια ζωή ψηφίζει αυτούς που της βγάζουν τα μάτια.
  Ο καημός σας είναι για την κυβέρνηση και όχι για τα παιδιά, όπως φαίνεται. Κρίμα.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οργή στην Κρήτη – Ξεσπά ο σύζυγος της 33χρονης που πέθανε σε ταξί έξω από νοσοκομείο. «Δεν της έδωσε κανείς σημασία…»

«Βραχιολάκια» στον 17χρονο με το ποδήλατο που παρενόχλησε νεαρή στα Γιάννενα