Δήμητρα Λιάνη – «Το νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν μία γενναία κίνηση»

“Ήταν μία πολύ γενναία κίνηση, μία μεγαλειώδης κίνηση που άλλαξε το ρου της ιστορίας σε ό,τι αφορούσε τη σχέση μας. Τον είχα ρωτήσει τι θα κάνει, μου είχε πει να περιμένω να βγει να χαιρετήσει και εγώ θα περιμένω κάποιο σήμα του. Φαντάστηκα ότι θα έκανε ένα νόημα κρυφά απ’ όλους, δεν μου πέρασε από το μυαλό αυτό», είπε αρχικά η Δήμητρα Λιάνη, μιλώντας στη στήλη «Vintage Stories» της εκπομπής «Πάμε Δανάη» για το περίφημο νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου κατά την έξοδό του από το αεροπλάνο το 1988.

  • Και συνέχισε: «Ήταν ο εμπνευστής και ο σκηνοθέτης αυτής της κίνησης. Τη μεγαλειότητα αυτής της κίνησης την κατάλαβα μετά συζητώντας με τον κόσμο. Πολλές γυναίκες μου είπαν, “Μπράβο, αυτός είναι άντρας”. Ο Ανδρέας έκανε αυτήν την κίνηση για να με νομιμοποιήσει και να με μονιμοποιήσει στον ελληνικό λαό».

«Είχαμε περάσει μία τρομοκρατία, μία σειρά εκβιασμών και απειλών ώστε να μην επιστρέψει μαζί μου από το Λονδίνο. Ένας εκδότης είχε πει να πάω στην Αμερική για έξι μήνες. Υπήρχαν κάποιοι που μου είπαν πως δεν πρέπει να γυρίσω μαζί του, ότι τον καταστρέφω. Σε αυτό με βοήθησε πολύ ο Ανδρέας, μου είπε δεν θα ακούς κανέναν, θα περιμένεις σήμα μου, επιστρέφουμε μαζί», πρόσθεσε.

  • «Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα τη στιγμή του νεύματος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν θεός για μένα, ήταν ο δικός μου Θεός», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θεσσαλονίκη – Ανήλικος ξυλοκόπησε 13χρονο επειδή πείραξε την αδελφή του

Νέος μεγάλος σεισμός στην Εύβοια ΤΩΡΑ – Κουνήθηκε δυο φορές η Αθήνα