OMGOMG

Μένιος Φουρθιώτης – Απολογείται σήμερα για τις εκρήξεις στο σπίτι του

Ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών καλείται να παρουσιάσει τη δίκη του έκδοση για τις – κατά το κατηγορητήριο – «στημένες επιθέσεις» στο σπίτι του στο Διόνυσο, ο Μενιος Φουρθιώτης.

 • Η δίκη του παρουσιαστή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που κάθεται στο εδώλιο μαζί με τρία ακόμη άτομα, φτάνει το πρωί της Τρίτης 4/10 στο στάδιο των απολογιών. Ήδη κατέθεσαν περισσότεροι από 15 μάρτυρες για την υπόθεση, που είχε οδηγήσει τον «Mr Αποκαλυπτικά» στη φυλακή για λίγους μήνες. Στις προηγούμενες συνεδριάσεις κατέθεσαν αρκετοί αστυνομικοί, ο ηλεκτρολόγος που εγκατέστησε το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσο, εξηγώντας ότι το μηχάνημα δεν είχε υποστεί δολιοφθορά, αλλά και φιλικά του πρόσωπα και συνεργάτες.
  Τρομαγμένο και ταραγμένο τον περιέγραψε στο δικαστήριο, γυναίκα από το οικογενειακό περιβάλλον του, η οποία κατοικούσε στο σπίτι του την επίμαχη περίοδο των επιθέσεων.

«Ξαφνικά άκουσα θορύβους, χτυπούσε ο συναγερμός, το σπίτι είναι τετραώροφο, δεν κατάλαβα ότι ήταν πυροβολισμός. Μείναμε στα δωμάτια μας και μετά κατεβήκαμε κάτω και μας είπε η αστυνομία ότι ήταν πυροβολισμοί. Για την έκρηξη φοβήθηκα (σς: δεύτερο περιστατικό) τρομάξαμε από τον κρότο, ξαφνικά ακούσαμε ένα δυνατό κρότο. Ο κατηγορούμενος ήταν τρομαγμένος, ταραγμένος ειδικά με τους πυροβολισμούς είχε πρόβλημα με τη καρδιά του και είχε έρθει και το ΕΚΑΒ» είπε η μάρτυρας.

 • «Εκείνο το βράδυ μιλούσα στο τηλέφωνο με τον κ. Φουρθιώτη για να διαμορφώσουμε τη σκαλέτα της εκπομπής και άκουσα ένα εκκωφαντικό θόρυβο. Άκουσα τον κ. Φουρθιώτη να φωνάζει και να είναι ταραγμένος. Κατάλαβα ότι αυτός ο θόρυβος μάλλον πρέπει να είναι από πυροβολισμούς. Ήταν αρκετά τρομαγμένος. Έπαψε μετά να μιλάει και εγώ κάλεσα το αστυνομικό τμήμα και το ΕΚΑΒ. Στις 10 Ιανουαρίου είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό μου. Τις ημέρες εκείνες ήταν η απεργία πείνας του Κουφοντίνα και δεχόμασταν απειλές σε καθημερινό επίπεδο» ανάφερε συνεργάτης του που κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο.

Τι υποστηρίζει ο Φουρθιώτης

 • Ήταν Πρωτομαγιά του 2021 όταν ο Μένιος Φουρθιώτης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, αφού ανακριτής και εισαγγελέας είδαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του, αλλά και κίνδυνο να διαπράξει νέα κακουργήματα ή πλημμελήματα. Ο ίδιος πάντως είχε αρνηθεί κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν συνομίλησε ποτέ με τους συγκατηγορουμένους του από συγκεκριμένο κινητό μετά την συμπλοκή των τελευταίων με αστυνομικούς, ισχυριζόμενος ότι το κινητό είναι εταιρικό και υπάρχουν πολλά τέτοια.

Μάλιστα, είχε σημειώσει ότι υπάρχει παρερμηνεία σχετικά με την φρούρησή του, καθώς -όπως εξήγησε- μειώθηκε η φρουρά και δεν του αφαιρέθηκε εντελώς. «Αρνούμαι τις κατηγορίες (….). Η φρουρά ουδέποτε αφαιρέθηκε. Πρόκειται για παρερμηνεία. Φρουρούμαι μέχρι σήμερα απλά όχι στο βαθμό που φρουρούμουν πριν. Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος. Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση. Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε. Πράγματι περί τις αρχές του Απριλίου όταν περιορίστηκε η φρούρηση του προσώπου απευθύνθηκα σε εταιρείες security, οι οποίες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη φρούρησή μου φοβούμενοι τον ντόρο της δημοσιότητας που είχε ήδη προκύψει» ανέφερε στην απολογία του ο Μένιος Φουρθιώτης.

 • Εξαιτίας της αφαίρεσης της προσωπικής του φρουράς απευθύνθηκε σε άτομα που απασχολούνται στο κανάλι Ε για αυτόν ακριβώς τον λόγο, προκειμένου να αναλάβουν την φρούρησή του. «Στη συνέχεια απευθύνθηκα σε άτομα που δουλεύουν για τον κ. Βρυώνη και στο κανάλι Έψιλον και απασχολούνται στη φύλαξη των εγκαταστάσεων του. Συγκεκριμένα απευθύνθηκα στον Γ. Π., ο οποίος γνωρίζω ότι φυλάσσει τις εγκαταστάσεις από το 2012 προκειμένου να αναλάβει τη συνοδεία μου από το κανάλι προς την οικεία μου και αντίστροφα καθώς και σε διάφορες άλλες εξόδους μου, καθώς επίσης και να επιτηρεί την οικία μου, αφού από το σπίτι έχει αφαιρεθεί ο αστυνομικός φύλακας. (…) Ο Γ.Π μου πρότεινε τον Γ. Σ τον οποίο θυμάμαι από το 2018 χωρίς να είμαι σίγουρος όταν ασκούσε καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του Εψιλον και του Ρarty Fm ο οποίος τότε δεν μου ανήκε. …Ακολούθησε συνάντηση και συμφωνήθηκε ότι σας ανέφερα ήδη παραπάνω, να με συνοδεύουν σε διάφορες μετακινήσεις μου και να επιτηρούν το χώρο της οικίας μου και εσωτερικά και εξωτερικά. Συναντήσεις δεν είχαμε αρκετές είχαμε όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας πάρα πολλές» είπε ο παρουσιαστής. Ο Μένιος Φουρθιώτης αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε τον τηλεφωνικό αριθμό που φέρεται να συνομιλεί με τους συγκατηγορουμένους του τις επίμαχες ώρες των επιθέσεων και επέμεινε ότι συνομίλησε με τον Γ.Π μετά τους πυροβολισμούς στη Νέα Ερυθραία επειδή φοβήθηκε από το περιστατικό.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

 • Ερώτηση: Τον αριθμό (…) τον χρησιμοποιείτε;
  Απάντηση: Όχι. Είμαι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών και έχουμε πολλά εταιρικά τηλέφωνα και αδυνατώ να γνωρίζω ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον αριθμό αυτό.
  Ερώτηση: Άρα δεν στείλατε και το μήνυμα στις 16.04.2021 και ώρα 01.55 στον Γ. Π. με το περιεχόμενο «αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω»;
  Απάντηση: Όχι δεν έστειλα αυτό το μήνυμα.
  Ερώτηση: Στις 16.4. 2021 και ώρα 01.00 όταν συνέβη το περιστατικό των πυροβολισμών ν στους αστυνομικούς εσείς απασχολούσατε στη φύλαξή σας ήδη τους συγκατηγορούμενούς σας Γ.Π και Γ.Σ;
  Απάντηση: Εγώ σίγουρα μιλούσα με τον Γ. Π με τον οποίο είχα περισσότερη οικειότητα και τον πίεζα να έρθει γιατί φοβόμουν αλλά πάντως νομίζω ότι δεν είχαν αναλάβει ακόμη καθήκοντα φύλαξής μου. Μάλιστα θυμάμαι ότι λόγω των πυροβολισμών στους αστυνομικούς είχα τρομοκρατηθεί και είχα καλέσει και τους δικηγόρους μου (…)
  Ερώτηση: Στο περιστατικό των πυροβολισμών στην οικία σας στις 16.04.2021 και ώρα 22:11 εσείς απασχολούσατε ανωτέρω;
  Απάντηση: Σίγουρα δεν είχαν ξεκινήσει ή αν είχε ξεκινήσει η φύλαξη θα είχε ξεκινήσει περιμετρικά της οικίας και πάλι σας λέω δεν το θυμάμαι με βεβαιότητα. Εγώ τον βράδυ των πυροβολισμών μιλούσα με τον (….), ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο. Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο έπεσα κάτω και χτύπησα το συναγερμό. Κάλεσε ο (αναφέρει το όνομα του προσώπου με το οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο) την αστυνομία και εγώ κάλεσα όλους τους δικηγόρους μου τρομοκρατημένος.
  Ερώτηση: Καλέσατε επίσης τους συγκατηγορουμένους σας Γ.Π. και Γ.Σ.;
  Απάντηση: Δεν θυμάμαι.
  Ερώτηση: Γνωρίζετε που ήταν ο Γ.Π και Γ. Σ εκείνη τη στιγμή;
  Απάντηση: Όχι δεν το γνωρίζω
  Ερώτηση: Ο Γ.Π προανακριτικά κατέθεσε ότι βραδινές ώρες της 16.04.2021 είχε πάει να ελέγξει την περιοχή που μένατε μαζί με τον Γ.Σ. Το γνωρίζατε;
  Απάντηση: Κάλεσα την αστυνομία και κάλεσα και τον Γ.Π και τους είπα να έχουν το νου τους στην οικία μου μετά και τους πυροβολισμούς στην στη Νέα Ερυθραία. Τι ώρα ακριβώς ήλθαν και ποιο ακριβώς δρομολόγιο ακολούθησαν εγώ δεν το ξέρω.
  Ερώτηση: Ποιοι ήσασταν στην οικία όταν έγινε η έκρηξη;
  Απάντηση: Ήταν η Μ.Π, η Β.Π εγώ και ο ΓΠ (ο συγκατηγορούμενός του). Όταν έγινε η έκρηξη τρομάξαμε. Οι γυναίκες ήταν στα δωμάτιά τους και ο Γ.Π ήταν στο χώρο της πισίνας και ασκούσε επίβλεψη. Δεν θυμάμαι αν ήταν έξω όταν έγινε η έκρηξη. Όταν έγινε η έκρηξη χτύπησε ο συναγερμός, κάλεσα την αστυνομία, καθώς και τον συνήγορο μου ….και τον ….Η αστυνομία εκείνη την μέρα πήρε μαρτυρική κατάθεση μονό από εμένα αλλά δεν πήρε από τους άλλους. Εγώ πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που με έχουν εμπλέξει σε αυτό το κομμάτι.
  Ερώτηση: Ο Γ.Σ είπε ότι είχε αφήσει στο κανάλι έναν σάκο επί του οποίου βρέθηκε βιολογικό υλικό του και είναι ο σάκος που έπεσε από τον δράστη που πυροβόλησε τους αστυνομικούς στις 16.4.2021 ώρα 01.00. Γνωρίζετε κάτι για αυτό;
  Απάντηση: Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι για αυτό γιατί πρόκειται για τις ίδιες εγκαταστάσεις του OPEN, του ΣΚΑΙ και του Έψιλον και μπαινοβγαίνει πολύς κόσμος. Είμαι αθώος και είμαι πάντα στη διάθεση της δικαιοσύνης.

2 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Λουκέτο» ο ΑΝΤ1 τα Σαββατοκύριακα – Μία μέρα τίγκα στα μονοψήφια…

Απέδωσε το «ξέσπασμα» του Νίκου Μάνεση, στα μονοψήφια η Τσολάκη και οι «Δεκατιανοί».