Εξέλιξη ΤΩΡΑ – Ποινική έρευνα κατά γιατρού για τον θάνατο της Ιωάννας

Ποινική έρευνα σε βάρος γιατρού του Μακάρειο Νοσοκομείου άρχισε η Αστυνομία μετά την έκθεση του ερευνώντα λειτουργού ο οποίος έδειξε πιθανή ιατρική αμέλεια, σε σχέση με τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας Μ. Σκορδή.

Το κορίτσι απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2022, ενώ την ίδια ώρα, άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Υγείας, ο οποίος ζήτησε την διαθεσιμότητα του.

  • Η άτυχη Ιωάννα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από ένα χρόνο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού, ενώ μετέπειτα έγινε η διαπίστωση για τους όγκους που είχε εμφανίσει η 15χρονη.

Οι γονείς της 15χρονης προέβησαν τσε καταγγελία για ιατρική αμέλεια ενώπιον του Υπουργείο Υγείας, το οποίο όρισε ερευνώντα λειτουργό, ενώ μετά από εξετάσεις, διαπίστωσε πως εκ πρώτης όψεως προκύπτει ζήτημα ιατρικής αμέλειας.

Ακολούθως ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ποινικής υπόθεσης σε βάρος γιατρού, ώστε να διεξάγει έρευνες και να διαπιστωθεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται σε βάρος του ποινικά αδικήματα ή σε βάρος και άλλων προσώπων.

 

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας με επιστολή του στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, ζήτησε την διαθεσιμότητα του γιατρού, ο οποίος αφού υποβάλει την θέση του, ως προς το εάν φέρει ένσταση, η ΕΔΥ στη συνέχεια θα λάβει την τελική της απόφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μόνο εδώ – Ένα μήνα και τέλος η χρονιά για τους «Ράδιο Αρβύλα»

Δυστυχώς είναι αλήθεια – Νεκρή ξαφνικά η Σούλα Γρηγοράκη