Τραγική η κατάσταση στην Πάτρα – Σε αναμονή για 14 μέρες 60 ασθενείς για μετάγγιση αίματος…

Οι τραγικές ελλείψεις αίματος το τελευταίο 20ήμερο στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών έχουν ως αποτέλεσμα να βρίσκονται στην αναμονή για μετάγγιση περίπου 60 πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία.

  • Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών μπαίνει στην αναμονή και ζει με την αγωνία αν θα βρεθούν οι πολύτιμες μονάδες αίματος που τον κρατούν στη ζωή.
    «Είμαστε γύρω στους 60 πάσχοντες που περιμένουμε 5-10 ημέρες για να μεταγγιστούμε.

Προσωπικά έπρεπε να μεταγγιστώ την προηγούμενη Τετάρτη και μέχρι στιγμής δεν έχω μπει ακόμα στο πρόγραμμα» μας περιγράφει η πάσχουσα και πρόεδρος του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, Όλγα Κανελλοπούλου.

  • Η ίδια σημειώνει ότι οι προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών του Κέντρου Αιμοδοσίας για να εξασφαλίσουν αίμα είναι καθημερινές, σύμφωνα με το pelop.

«Αναγνωρίζουμε ότι κι αυτοί ζουν με τη δική μας αγωνία. Και φυσικά στο ΠΓΝΠ δεν είμαστε μόνο εμείς που έχουμε ανάγκη για αίμα αλλά και τόσοι άλλοι ασθενείς και τραυματίες από τροχαία.

  • Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Υπομεταγγιζόμαστε, αντί για δύο φιάλες παίρνουμε μία φιάλη κάθε 15 ημέρες και τώρα βέβαια έχουμε και την πολυήμερη καθυστέρηση. Ο αιματοκρίτης μας πέφτει στο 25 και δύσκολα επανέρχεται μετά ο οργανισμός μας. Αυτό έχει επιβάρυνση στην υγεία μας άμεση. Δυστυχώς το φαινόμενο είναι συχνό και επιπτώσεις μπορεί να μας επηρεάσουν καρδιολογικά, ορμονολογικά, ρευματολογικά κ.ά.».

Παράλληλα, η κ. Κανελλοπούλου αναφέρει ότι «η υπομετάγγιση πιθανόν να είναι ενάντια και στις νέες θεραπείες. Οταν δεν υπάρχει σταθερός αιματοκρίτης δεν γνωρίζουμε αν αποδίδουν τα νέα φάρμακα που είναι πολύ σημαντικά για τη θεραπεία μας.

  • Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία σημειώνει ότι αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν για αιμοληψίες την περίοδο αυτή «το ΔΣ του συλλόγου μας πήρε την πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με έναν από τους τοπικούς αιμοδοτικούς συλλόγους της Αχαΐας, ώστε να συνδράμει με τον τρόπο του και να βοηθήσει τους πάσχοντες από θαλασσαιμία.

  • Ύστερα από δική μας παρέμβαση και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του συλλόγου προσφέρονται να μας στηρίξουν εμπράκτως με μονάδες αίματος. Για την πρωτοβουλία αυτή ενημερώθηκαν εγγράφως τόσο η διοίκηση του ΠΓΝΠ όσο και οι θεράποντες ιατροί των πασχόντων. Για λόγους πιθανώς γραφειοκρατίας, τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση για μία ακόμη φορά να γινόμαστε μπαλάκι όσων εμπλέκονται και αρνούνται να δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλανίζει και έχει γίνει ο εφιάλτης όλων μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πύργος – «Μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή ηλικιωμένη! Την παρέσυρε φορτηγό…

Ιστορικό Καλοκαίρι για τον ΑΝΤ1 – Μονοψήφια, ρεκόρ αλλαγών στο πρόγραμμα και ο Ποφάντης στα κάγκελα…