AngryAngry CryCry

Λίλιαν Αρχοντή – Χριστίνα Ιουστίνα – Τι λένε οι δικηγόροι τους για τη δίκη μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας

Μετά την αποκάλυψη ότι η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή και η κόρη της Χριστίνα Ιουστίνα έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας στα τέλη Ιουλίου, οι τρεις δικηγόροι υπεραπίσεώς τους, απέστειλαν ανακοίνωση σχετικά με τη δίκη που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρουν πως «ο αστυνομικός κατασκεύασε σε βάρος τους τα γνωστά εγκλήματα της αντίστασης και της απείθειας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συμπαραστεκόμαστε, ως συνήγοροι υπεράσπισης της Λίλιαν Αρχοντή, ηθοποιού, και της κόρης της, Χριστίνας – Ιουστίνας Αρχοντή, φοιτήτριας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ηθοποιού, θυμάτων απρόκλητης και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από Αστυνομικό, ο οποίος, μάλιστα, κατασκεύασε σε βάρος τους τα γνωστά εγκλήματα της αντίστασης και της απείθειας, τα οποία διαχρονικά αποτελούν τον μανδύα της αξιόποινης δράσης αστυνομικών, οι οποίοι ενίοτε παραπλανούν ακόμη και εισαγγελικούς λειτουργούς, χαλκεύοντας τα πραγματικά περιστατικά.

Η παραβίαση των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων τους προκύπτει από το ίδιο το δικογραφικό υλικό, και θα αναδειχθεί κατά την επ’ ακροατηρίω διαδικασία στις 18-10-2022, όπου θα εξεταστούν πολλοί αψευδείς μάρτυρες, εκτός των άλλων και μέλη του Σ.Ε.Η..

Συγχρόνως, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα και κάθε ένδικο μέσο, για την διερεύνηση και τον καταλογισμό των ευθυνών, για την βάναυση μεταχείρισή τους, με την επισήμανση ότι, τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όσο και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., έχουν εκ του νόμου τη δέσμια αρμοδιότητα να ελέγχουν και να αξιολογούν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Ο τεταγμένος ρόλος της Αστυνομίας είναι η εγγυητική διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, και ουχί η ενοχοποίηση αθώων πολιτών, που προηγουμένως θυματοποιούν, κατά την επιβολή του δόγματος “Νόμος και Τάξη”. Η παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών με κάθε μορφής βία αποτελεί αποκρουστική και καταδικαστέα πράξη, που προσβάλλει την αξία του ατόμου, τραυματίζει τη δημοκρατική υπόσταση της κοινωνίας μας και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Η ατιμωρησία και η θεσμική συγκάλυψη παρόμοιων περιστατικών, όπως έχει γίνει συχνά στο παρελθόν, οδηγεί με βεβαιότητα στην επανάληψή τους.

Οι Συνήγοροι υπερασπίσεως

Έλλη Ρούσσου

Αντώνιος Βαχαβιόλος

Γιάννης Απατσίδης»

Η εξομολόγηση της Λίλιαν Αρχοντή 

Την ώρα που πήγαμε να πάρουμε τα πράγματά μας που τα είχαμε αφήσει δίπλα σε ένα παγκάκι, ο αστυνομικός στράφηκε προς τη Χριστίνα, ζητώντας κι από εκείνη τα στοιχεία της. Του απαντάει τότε το παιδί “εγώ, κύριε, δεν εμπλέκομαι στο περιστατικό, δεν έκανα κάτι”. Μαζί με τον άλλον αστυνομικό την πλησίασαν και σχεδόν την κόλλησαν σε ένα κλειστό περίπτερο που ήταν εκεί, ρωτώντας την ο πρώτος αν είναι ανήλικη ή ενήλικη. “Θα σου φερθούμε σαν ενήλικη”, της είπε τότε ο ίδιος.

Η Χριστίνα μού φαινόταν πολύ φοβισμένη, είχε γουρλώσει τα μάτια της και, πάνω που πήγε να του πει το όνομά της, την αρπάζει από το χέρι και με μια κίνηση τη ρίχνει μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Εγώ φώναζα “το παιδί μου, αφήστε το παιδί μου, βοήθεια”. Εκείνος όμως την πατούσε στην πλάτη με το πόδι. “Πνίγομαι μανούλα, βοήθεια”, έλεγε η Χριστίνα μου. Περνούσε κόσμος από μακριά αλλά βλέποντας τους αστυνομικούς δεν πλησίασε κανείς. Στο μεταξύ, σπάσανε τα γυαλιά του παιδιού κατά την πτώση και, επειδή έχει υψηλή μυωπία, δεν έβλεπε καν. Είχε όμως και χειρότερο.

Την ώρα που φώναζα “αφήστε το παιδί μου”, με πιάνει ο άλλος αστυνομικός και με ρίχνει κάτω. Μας λένε τότε ότι μας συλλαμβάνουν για απείθεια και βία. Έχουμε μώλωπες, μας συμπεριφέρθηκαν βάναυσαΈπειτα μας βάλανε χειροπέδες και μας πετάξανε μέσα στο περιπολικό. Μάλιστα, ο πρώτος αστυνομικός, ο πιο νταής, τράβηξε επίτηδες από το στήθος την κόρη μου για να την πονέσει μέχρι να τη βάλει στο περιπολικό. Και όταν του είπε το παιδί ότι μπορούσε να μπει και μόνη της, της έδωσε χαστούκι μπροστά μου» ανέφερε η ηθοποιός στη συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso.

7 Comments

Leave a Reply
 1. Γιατί μπροστά ήσουνα και τους βρίζεις;
  Έτσι στα καλά καθούμενα νομίζεις ότι είπαν οι αστυνομικοί πάμε να τις συλλάβουμε;
  Προφανώς κάτι έγινε.

 2. Ό,τι και να έγινε (που σιγά τον δημόσιο κίνδυνο που αποτελεί η Λίλιαν και η κόρη της), δεν χτυπάς έτσι δυό γυναίκες. Άι στο διάολο με τον κάθε πυροβολημένο.
  🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 3. Εχω μπερδευτεί λίγο. Εσύ που βρίζεις συνέχεια είσαι υπέρ της βίας ή κατά; Γιατί οι φράσεις σου βία βγάζουν; Γιατί βρίζεις;

 4. Ντροπή σου, Νίκο! Ο λόγος που εκφράζομαι σε πείραξε? Όχι οι άλλοι που σακάτεψαν δυό γυναίκες?
  Μιλάω όπως αρμόζει στους ΜΑΛΑΚΕΣ. Δεν υπάρχει καμμία βία. Μόνο οργή και αγανάκτηση.
  Δεν βρίζω συνέχεια και δεν με ξέρεις καν για να το λες αυτό.
  Εδώ πέρα όμως σηκώνει χοντρό βρισίδι η υπόθεση.
  Να ευχόμαστε τέτοια πράγματα να μην τύχουν ούτε στον χειρότερο εχθρό μας.
  Να βλέπεις το δάσος και όχι το δέντρο.
  Υποστηρίξτε μερικοί τα θύματα στα σχόλια και όχι τους θύτες μια φορά, μωρέ.
  Τέλος, θα μιλάω όπως γουστάρω και δεν θα μου κάνεις κουμάντο ούτε εσύ ούτε κανείς.
  Εγώ δεν σακάτεψα αθώο κόσμο. Να σε ενοχλούν οι πράξεις όχι οι λεξεις που λένε ΑΛΗΘΕΙΑ στο κάτω κάτω.
  Αν συνέβαιναν σε εμάς αυτά ή σε κάποιον δικό μας, θα μιλούσαμε με το “σεις” και με το “σας” ?
  Ας μπούμε μια φορά και στη θέση των άλλων επιτέλους, για να καταλάβουμε πως αισθάνονται.

 5. Μα ούτε εσύ είσαι στη θέση των δύο γυναικών. Και δεν ξέρεις τι έγινε. Θα εξεταστεί από τις δικαστικές αρχές και θα κρίνουν αυτές . Ευτυχώς αυτές δε θα κρίνουν με τις βρισιές και το θυμό σου. Ευτυχώς . .

 6. Να σε ξεμπερδέψω. ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. Εσύ προφανώς είσαι αδιάφορος γιατί είσαι της άποψης ‘στον πωπό μας να μην μπει κι όπου θέλει αλλού ας μπει’. Συγγνώμη που σε έβρισα στο τρίτο σχόλιο, δεν το εννοούσα. Όμως κι εσύ δεν είσαι κριτής των πάντων ούτε παντογνώστης. Αν δεν εξοργίζεσαι με τέτοια γεγονότα βρε άνθρωπέ μου, με τι θα εξοργιστείς? Που σου έφαγαν το μπιφτέκι σου? Σκέψου λογικά.
  Τι μπορεί να έκαναν αυτές οι δύο γυναίκες για να αξίζουν τέτοιο ξύλο? Έλα στα συγκαλά σου.
  Εκτός κι αν είσαι μπατσολάγνος. Ευτυχώς που η δικαιοσύνη δεν θα κρίνει με βάση την λογική και την ενσυναίσθηση που δεν διαθέτεις. Ευτυχώς… Είναι λογικό και ανθρώπινο να εξοργίζεσαι με τέτοιες συμπεριφορές. Το αντίθετο είναι περίεργο και αρκετά ‘ύποπτο’. Μοιάζει μάλιστα σαν να δικαιολογείς έμμεσα τέτοιες καταστάσεις. Πράγμα ανεπίτρεπτο. Αν δεν γουστάρεις αυτά που λέω, προσπέρασέ τα, το να μου απαγορεύεις όμως να εκφράζομαι και να λέω τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΧΑΡΗ.
  Αν διάβασες όλο το άρθρο, δεν τις συνέλαβαν απλώς, τις σακάτεψαν. Τους φέρθηκαν απάνθρωπα.
  Αν σε σάπιζαν εσένα στο ξύλο θα σου άρεσε? Αποκλείεται.
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ. ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΣΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΜΠΑΤΣΟΥΣ. ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΣΙΑΧΑΜΑΤΑ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.
  Τώρα, εσύ κάτσε και κλάψε για τους μπάτσους αντί για τις γυναίκες που υπέστησαν βία…

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Οργή στη Νέα Μηχανιώνα – Γιαγιά πετάει το μπαστούνι της σε σκυλάκι που κοιμάται

Το μυστικό της επιτυχίας Θεσσαλονικιάς φοιτήτριας – «Έτσι πήρα πτυχίο με απόλυτο 10»