OMGOMG CryCry

Ερευνητής Γ. Παυλάκης – Μετά τον κορονοϊό έρχονται και νέες πανδημίες

«Η πανδημία είναι εδώ, δεν εξαφανίστηκε, έρχονται κι άλλες» προειδοποίησε ο Γιώργος Παυλάκης.

Ο λαμπρός ερευνητής, στέλεχος στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ και επιστήμων με συμμετοχή σε πρωτοποριακές έρευνες για το AIDS και άλλες επιδημίες, στη συνομιλία του με την Τασούλα Επτακοίλη διατύπωσε την άποψη πως «έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας».

Σήμανε καμπανάκι για τον «κίνδυνο αύξησης των μολύνσεων στις γιορτές και τα πανηγύρια του 15Αύγουστου», ενώ προέβλεψε «δύσκολο χειμώνα» – παρά τα εμβόλια- λόγω της έκθεσής μας στις παραλλαγές και υποπαραλλαγές του κορονοϊού, που προοιωνίζονται μεταδοτικότερες, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο εάν θα δίνουν βαριές νοσηλείες.

Ταυτόχρονα εξήγησε ότι «η μη παθογόνος Όμικρον, όπως διαφημίστηκε, αποδείχθηκε η πλέον θανατηφόρα συγκρινόμενη με άλλα στελέχη που υποτίθεται ότι ήταν περισσότερο παθογόνα».

Στις δυσκολίες του επόμενου διαστήματος συμπεριέλαβε την ευλογιά των πιθήκων ευελπιστώντας -όπως είπε- σε «αλλαγή συμπεριφοράς παγκοσμίως, ώστε να αντιμετωπιστεί σοβαρά, ενώ βρίσκεται ακόμα στην αρχή της».

Ο έγκριτος επιστήμονας κράτησε αποστάσεις από την κατάργηση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας σε αεροπορικά ταξίδια και στις μετακινήσεις με ΜΜΜ, αλλά και από την ακολουθούμενη επικοινωνιακή πολιτική σε σχέση με την πανδημία, κάνοντας λόγο για «αντιπαραγωγικά και αλληλοσυγκρουόμενα μηνύματα που προκαλούν σύγχυση…Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και να βασίζεται σε σταθερές αρχές ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος, άμεσα και καλύτερα».

Δήλωσε αντίθετος με τον τρόπο υπολογισμού των θανάτων επειδή όπως είπε «έτσι, δεν θα ξέρουμε που βαδίζουμε», ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «τα νούμερα των ανθρώπινων απωλειών που δίνονται στη δημοσιότητα έως τώρα, είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις επιταγές του ΠΟΥ».

Τέλος, επέστησε την προσοχή όλων για την επάνοδο στα σχολεία και την επιστροφή της επιδημίας μαζί με τη γρίπη, από τον Σεπτέμβριο.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά εκτεθειμένα σε επαναμολύνσεις. Να το δει τώρα η πολιτεία που υπάρχει ακόμη χρόνος ώστε να τροποποιηθούν οι αίθουσες και να προβλεφθεί ο εξαερισμός τους. Οι μαθητές πρέπει να φορούν μάσκα και να κάνουν τεστ όπως πέρυσι, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα έχουν μια ασφαλέστερη χρονιά. Χρειάζεται προετοιμασία. Μόνον με αυτόν τον τρόπο θα ανακοπεί η επιδημία, διότι τα σχολεία παραμένουν ένα μεγάλο πρόβλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Σοκ στον αθλητικό κόσμο – Νεκρή η δημοσιογράφος Ντίνα Τσολακίδου

Θρήνος στη Λάρισα – Νεκρός στα 48 του ο Αχιλλέας Αρσενίου