Άνθιση στις αμοιβές των ηθοποιών της τηλεόρασης! 5.000 ευρώ το μήνα ο μέσος μισθός…

Η μυθοπλασία φαίνεται να κατακτά την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού, με αποτέλεσμα να προκύπτουν και αυξήσεις στις οικονομικές τους απολαβές των ηθοποιών.

  • Εξάλλου, η αγορά των τηλεοπτικών παραγωγών εξαιτίας του «νόμου Κρέτσου», που έβαλε τη χώρα στον παγκόσμιο τηλεοπτικό χάρτη, άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η επιδότηση των σειρών και των ταινιών από το Δημόσιο (μέσω του ΕΚΟΜΕ) γέμισε με ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ ήρθαν και ξένες παραγωγές στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να εξαφανιστεί η ανεργία από τον κλάδο αλλά να δημιουργηθούν 35.000 νέες θέσεις εργασίας και να υπάρχει ανάγκη και για άλλες, με προσωπικό που θα πρέπει να καταρτιστεί.

  • Οι ηθοποιοί του θεάτρου, μετά την επιτυχία της σειράς «Άγριες Μέλισσες», βγήκαν από την αφάνεια και άφησαν πίσω τους την οικονομική καχεξία και είναι πλέον οι άνθρωποι που λαμβάνουν τα περισσότερα χρήματα για την τέχνη τους στην τηλεόραση. Οι αμοιβές τους κυμαίνονται στα 5.000 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το είδος πληρωμής (τιμολόγιο ή μισθολόγιο) και εξαρτώνται από τον αριθμό των επεισοδίων ανά σειρά. Αυξημένες κατά πολύ είναι οι αποδοχές των ηθοποιών που εργάζονται για σειρές και ταινίες του εξωτερικού, καθώς το κόστος των παραγωγών αυτών είναι τριπλάσιο.

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ιστορικό Καλοκαίρι για τον ΑΝΤ1 – Μονοψήφια, ρεκόρ αλλαγών στο πρόγραμμα και ο Ποφάντης στα κάγκελα…

Κόρινθος – Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της