AngryAngry

Οργή στην Καλλονή Λέσβου – Καταγγελίες για κακοποίηση αλόγων σε αυτοσχέδιες «ιπποδρομίες»

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Λέσβο οι καταγγελίες για τους αυτοσχέδιους ιππικούς αγώνες στις Αλυκές Καλλονής και τον βαρύτατο τραυματισμό ενός τουλάχιστον αλόγου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Αγίας Τριάδος Καλλονής, Τάσος Κιουλάφας δηλώνει στο emprosnet ότι σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, αν δηλαδή θα συνεχιστούν τέτοιου είδους δραστηριότητες. Ωστόσο ο Ταμίας του Συλλόγου και ιδιοκτήτης του τραυματισθέντος για φέτος αλόγου, δήλωσε ότι απόφαση ήδη έχει παρθεί και δεν θα ξαναγίνουν αγώνες.

Tο προς ευθανασία άλογο

Άδεια για την πραγματοποίηση αυτού του είδους της εκδήλωσης/ ερασιτεχνικές ιπποδρομίες, υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι ότι απέσπασαν από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής. Πληροφορία που διασταυρώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου σύμφωνα με το οποίο η Διοίκηση του Σωματείου εξασφάλισε σχετική άδεια από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.

«Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο»

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας δεν έχει δώσει καμία άδεια ούτε ενημερώνεται για τέτοιου είδους δραστηριότητες, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Στράτο Τσομπανέλλη, ο οποίος έκανε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να διέπει ερασιτεχνικούς αγώνες ιπποδρομίας. Αυτό σημαίνει ότι κανένας Κτηνίατρος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής δεν βρίσκεται στο σημείο για τον έλεγχο της ευζωϊας των ιπποειδών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το Μητρώο Ιπποειδών ο κ. Τσομπανέλλης. ανέφερε ότι πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το επόμενο διάστημα [31 Οκτωβρίου 2022 ] και αναμένεται να βάλει πολλά πράγματα στην θέση τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η διεξαγωγή των αγώνων γίνεται στις Αλυκές Καλλονής σε μια περιοχή χαρακτηρισμένη Natura. Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γεώργιος Λεμονός, σε δήλωσή του στο «Εμπρός» είπε κατηγορηματικά: «Απαγορεύονται τέτοιου είδους δράσεις σε περιοχές natura» και έκανε ξεκάθαρο ότι η Υπηρεσία δεν έχει δώσει καμία άδεια σε ότι έχει να κάνει με την διεξαγωγή αγώνων ερασιτεχνικής ιπποδρομίας στις Αλυκές Καλλονής.

Η εξέδρα των επισήμων όπου διακρίνονται ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ανδρέας Αξής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στράτος Γελαγώτης Ι Πηγή φωτογραφίας kalloninews που κάλυψε το γεγονός

Βέβαια σε αναρτήσεις τόσο του Συλλόγου όσο και των διοργανωτών / συμμετεχόντων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται ξεκάθαρο ότι όχι μόνο διεξάγονται οι ιπποδρομίες επί σειρά ετών σε περιοχή Νatura αλλά πραγματοποιούνται και παρεμβάσεις στον χώρο από ιδιώτες στο πλαίσιο «του δύσκολου έργου ανακατασκευής του ιπποδρόμου» όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ενδεικτικά στις 7 Ιουνίου 2021 το Σωματείον Αγίας Τριάδος Καλλονής, ενώ σε άλλη ανάρτηση στις 22 Αυγούστου 2020 στο προφίλ του «Σωματείον Αγίας Τριάδος Καλλονής»αναφέρει: «(..)το ενδιαφέρον από γειτονικά νησιά για την νέα πίστα είναι μεγάλο όπως και οι αφίξεις νέων αλόγων στο νησί ανεβάζουν τον πήχη και μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα Ιπποδρομιών για την νέα χρονιά».

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Θρίλερ στην Πάτρα – Οι αδερφές Πισπιρίγκου «βγάζουν τα μάτια τους» για το θάνατο της Ίριδας

Οριστικά κλειστή η πόρτα του ΣΚΑΪ στον Γκουντάρα μετά την χθεσινή σπόντα στη Σκορδά