Απασφάλισε ο Κούγιας – «Όταν μιλάει η Δικαιοσύνη εμείς πρέπει να είμαστε λιτοί»

«Ο κύριος Λιγνάδης, αρχικώς κατηγορήθηκε ότι έπραξε 6 βιασμούς. Στους τέσσερις από αυτούς απηλάγει οριστικά» είπε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε 12 χρόνια για βιασμούς και τον άφησε ελεύθερο μέχρι το Εφετείο.

 

«Στον έναν (βιασμό) καταδικάστηκε με ψήφους τέσσερις έναντι τριών… Στον άλλον καταδικάστηκε με ψήφους πέντε έναντι δύο… Για όλες τις πράξεις η τακτική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο κύριος Λιγνάδης είναι αθώος. Τον καταδίκασε ένα μέρος των ενόρκων» συμπλήρωσε ο ποινικολόγος.

 

«Θεωρούμε ότι ήταν μία ατυχέστατη απόφαση της Δικαιοσύνης η οποία όμως αυτή τη στιγμή δε μπορεί να ανατραπεί» σχολίασε ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, εκπροσωπώντας τους μηνυτές του Λιγνάδη.

Και συμπλήρωσε: «Όμως ευελπιστούμε ότι η δικαίωση που δόθηκε στα θύματα… είναι το πιο σημαντικό από όσα συνέβησαν σήμερα… Το δικαστικό μας σύστημα εξακολουθεί να είναι αναχρονιστικό ως προς τα δικαιώματα των θυμάτων εγκληματικής βίας».

Ο δικηγόρος είπε ότι «προσανατολιζόμαστε να ζητήσουμε να ασκηθεί έφεση για το σκέλος της απόφασης που ήταν αθωωτικό… Αν γίνει δεκτή, θα πάμε ξανά να δικαστεί η υπόθεση από την αρχή στο Εφετείο».

5 Comments

Leave a Reply
  1. Τώρα επιτέλους μπορούμε να το πούμε: Είναι αθώος. Όχι επειδή το ζήτησε η ελληνική κοινωνία αλλά επειδή αποφάνθηκε η ελληνική δικαιοσύνη.

  2. Τέτοιους πνευματικούς κολοσσούς χρειαζόμαστε. 🤯 Να βγάζουν τον σκασμό όταν δεν πρέπει, και μετά, όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να μην μιλάνε καθόλου, να επιχειρούν κιόλας να δικαιολογήσουν τον σκασμό τους με την ηχηρή παπαριά τους. Αντί να συνεχίζουν αυτό που τους αρμόζει: να βγάζουν τον σκασμό. 🤯

  3. Η δικαιοσύνη τον έκρινε και τον καταδίκασε για κακουργημα. Δεν αθωοθηκε!!!! Η αναστολή εκτέλεσης ποινής δεν σημαίνει αθώωση. Είναι μέρος της ποινής και αυτό. Τηρούσε τους τυπικούς όρους και αν παραβιαστούν οι όροι επιστρέφει στο κελί. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι βιαστής.

  4. Βρε Λενι, δεν είναι ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΙΝΗΣ. Είναι ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ. Δηλαδή ελεύθερος ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ. Η αναστολή εκτέλεσης ποινής είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Έλεος, ο καθένας γράφει την παρόλα του χωρίς να γνωρίζει τα στοιχειώδη.

  5. Ότι πεις… Μια και τα ξέρεις καλύτερα. Τι να πω εγώ τώρα!!!
    Από όσο ξέρω όμως, με απλά λόγια, το ιδιο πράμα λέμε. Αναστέλλεται η εκτέλεση ποινής (στερητική της ελευθερίας) της πρωτόδικης απόφασης μέχρι τελεσιδικίας, δηλαδή μέχρι έκδοσης απόφασης σε δεύτερο βαθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αίσιο τέλος για 4χρονο που είχε χαθεί στη Χαλκιδική – Επέστρεψε μόνος του

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο – Τραγικός απολογισμός με δυο νεκρούς και έναν αγνοούμενο