Αχ βρε Ελλάδα! Μετάδοση σήματος χαμηλής ποιότητας με…υπουργική απόφαση!

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος στις 8 Ιουνίου 2022, η Ελλάδα παραμένει καθηλωμένη τεχνολογικά στη μετάδοση σήματος χαμηλής ποιότητας.

  • Με την απόφαση Λιβάνιου παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 η προθεσμία που έληγε στις 30 Ιουνίου 2022 και αφορούσε την υποχρεωτική μετάδοση του προγράμματος όλων των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας όλων των κατηγοριών σε υψηλή ευκρίνεια (high definition). Η υποχρεωτική μετάδοση του σήματος σύμφωνα με την απόφαση αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2023. Όμως ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει το δικαίωμα να δώσει παράταση για άλλους έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών είναι η 31η Δεκεμβρίου 2022, ενώ δεν υπάρχει καμιά ρύθμιση για τους θεματικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Η καταληκτική ημερομηνία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών είναι η 30ή Ιουνίου 2023. Τόσο για την τηλεόραση όσο και για το ραδιόφωνο, το ΕΣΡ δεν έχει προχωρήσει σε προκηρύξεις αδειών, ενώ το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν έχει εκδώσει χάρτες συχνοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θρίλερ στο Αίγιο – Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου της ΜαρίταςΑγγελοπούλου

Ντέπυ Γκολεμά κατά της «Κλινικής» του Ποφάντη – «Μήπως να το κλείσουμε το μαγαζί;»