LOLLOL

Θρίλερ στην Πάτρα – Θέμα χρόνου η νέα κλήση της Πισπιρίγκου από την ανακρίτρια

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις για την κατηγορούμενη και προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Μετά το πόρισμα Καρακούκη- Καλόγρηα που δείχνει εγκληματική ενέργεια και ασφυκτικό θάνατο και για τα άλλα δύο παιδιά της, την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα και όπως αναφέρεται θα κληθεί να δώσει νέες εξηγήσεις.

Πιθανότατα η δικογραφία για την Μαλένα και την Ίριδα θα φτάσει στις εισαγγελικές αρχές μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στη συνέχεια, οι επόμενες κινήσεις επισημαίνεται θα είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου να εξεταστεί ως ύποπτη για τους θανάτους. Αυτό θα γίνει είτε με την μετάβαση των αρμόδιων αρχών στον Κορυδαλλό, όπου κρατείται, είτε η μητέρα να κληθεί για κατάθεση στην ΓΑΔΑ.

Οι απαντήσεις της σε σχέση με όσα αναφέρονται στο πόρισμα των ιατροδικαστών θα καθορίσουν και το ενδεχόμενο άσκησης νέων διώξεων εις βάρος της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου εάν κριθεί ένοχη για τους θανάτους και των τριών παιδιών, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με τρις ισόβια.

ΠάτραΩστόσο, όπως ανέφερε, ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο MEGA, η πραγματική έκτιση ποινής θα είναι μικρότερη. «Αν βρεθεί ενοχή για τρεις δολοφονίες, θα λάβει τρεις ισόβιες. Θα εκτίσει πραγματική φυλακή 25 χρόνια. Είναι η οροφή, δεν υπάρχει ποινή μεγαλύτερη από την ισόβια, Ό,τι και να κάνει, αν είναι τρεις ισόβιες, θα κάτσει μέσα 25 χρόνια» είπε.

Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για μια δυσάρεστη υπόθεση. «Είναι πάρα πολύ δυσάρεστη ιστορία. Είναι το μόνο θέμα που ενδιαφέρει την κοινή γνώμη. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας ότι μια μάνα μπορεί να αφαιρέσει τη ζωή σε τρία της παιδιά και όλοι ευχόμαστε να μη συμβαίνει», είπε. Ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για περίπτωση μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, για δολοφονίες με δόλο και σχεδιασμό.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κόντρα ιατροδικαστών – Τι δηλώνει ο Όθωνας Παπαδόπουλος

Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε σχετικά με την κόντρα μεταξύ ιατροδικαστών ότι «οι ενδείξεις δεν είναι αποδείξεις, λείπει το πλήρες κείμενο της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης για τα 2 παιδιά» ενώ τόνισε πως «τα επιμέρους ευρήματα ήταν αυτά που έδωσαν την τελική αιτία θανάτου, όμως η ηπατική ανεπάρκεια ακόμη και η αγενεσία φλεβόκομβου για τα οποία τόσος λόγος έχει γίνει θα μπορούσαν να αποτελούν ένα μέρος, ο μηχανισμός του θανάτου ήταν διαφορετικός».

 

Ο συνήγορος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος απαντώντας δήλωσε ότι «η οικογένεια έλαβε τις απαντήσεις που έπρεπε μετά ακριβώς από τους θανάτους των 2 παιδιών, μέσω των σημαντικών δημοσίων εγγράφων που είναι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που δόθηκαν τότε» ενώ επεσήμανε πως «για μας υπάρχουν δύο κατηγορίες ειδικών, αυτοί που το είδαν με τα μάτια τους και όλοι οι υπόλοιποι».

Σε αυτό απάντησε ο ιατροδικαστής Αλεξάνδρου αναφέροντας «η μελέτη ενός φακέλου και αυτό που βλέπει ο ιατροδικαστής που κάνει την νεκροτομή είναι το ίδιο σημαντικά».

Σχετικά με την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου στο πόρισμα που μιλά για ασφυκτικούς θανάτους «η Ρούλα δεν εξηγεί την ασφυξία, είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια ακούει λέξεις όπως “ασφυκτικός θάνατος” και “εγκληματική ενέργεια”» και συνέχισε «δεν έχουμε το πόρισμα ακόμη στα χέρια μας, όταν θα το έχουμε θα τοποθετηθούμε, όμως υπάρχουν ακόμη δύο κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το αν επιβεβαιώνονται τα παθολογικά αίτια και το ποια στοιχεία οδήγησαν στο επιστημονικό συμπέρασμα».

One Comment

Leave a Reply
  1. Η οικογένεια είναι ευχαριστημένη να πάρει ιατροδικαστικές που θα απαλλάξουν την κόρη τους, δεν τους καίγεται καρφάκι για το πως πέθαναν τα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Συμβαίνει ΤΩΡΑ – Στο ακροατήριο το διπλό φονικό στην Μακρινίτσα. Οι ανατριχιαστικές καταθέσεις

Aπόφαση-βόμβα για θάνατο από επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca – Αποζημίωση 140.000 ευρώ!