CuteCute

Μητσοτάκης – Υπουργείο Στεγαστικής Πολιτικής στα σχέδια για τη δεύτερη τετραετία

Τη θέση της Ελλάδας στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον, τους στόχους του με ορίζοντα δεκαετίας και τις προσδοκίες του από το συνέδριο της ΝΔ, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, περιγράφει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Λέει απερίφραστα ότι η ΝΔ «δεν είναι πλέον το συντηρητικό κόμμα το οποίο θυμόμαστε», τονίζει ότι η μάχη των εκλογών δίνεται και κερδίζεται στον χώρο του Κέντρου και δηλώνει εμφατικά ότι η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει στον παγκόσμιο δημόσιο διάλογο για τη σύγχρονη, ανθεκτική δημοκρατία. Όπως αποκαλύπτει, αυτή θα είναι και μία από τις θεματικές ενότητες της ομιλίας του στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Ο Πρωθυπουργός παίρνει αποστάσεις από τις λογικές διαιώνισης του πολέμου και αλλαγής του συστήματος διακυβέρνησης στη Ρωσία και δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την ευρωπαϊκή δυσκαμψία στο ενεργειακό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν νοείται να πλήττουν περισσότερο τα κράτη-μέλη, ενώ παράλληλα περιγράφει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Ελλάδα ώστε να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη. Εν όψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία και στη συμμετοχή αμερικανικών επενδύσεων στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός απαντά στην κριτική για τα υψηλά μπόνους της διοίκησης της ΔΕΗ, απορρίπτει για ακόμη μία φορά τα σενάρια εκλογών, σημειώνει ότι η ευθύνη για την περιπέτεια της διαφαινόμενης διπλής κάλπης δεν είναι δική του και δηλώνει ότι δεν τον ανησυχεί η αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπουργείο Στεγαστικής Πολιτικής στα σχέδια για τη δεύτερη τετραετία

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως ο σχεδιασμός για τη δεύτερη τετραετία περιλαμβάνει την τοποθέτηση της πολιτικής στέγης στην αιχμή των προτεραιοτήτων, με τη σύσταση ξεχωριστού Υπουργείου.

«Η προετοιμασία που είχαμε κάνει για τη διακυβέρνηση μας επέτρεψε να κινηθούμε γρήγορα και τώρα να σκεφτόμαστε, από τώρα οφείλω να σκέφτομαι το «Επιτελικό Κράτος 2.0 ή 3.0″ και αλλαγές που θα κάνουμε όχι στα πρόσωπα στις δομές ποια υπουργεία πρέπει να συγχωνευτούν που χρειαζόμαστε καινούργιες αυτοτελείς δομές ασκήσεις πολιτικής», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Όπως εξηγεί, «το θέμα της στέγης αναδεικνύεται σε μείζον προτεραιότητα. Αυτό δεν μπορεί να μην αποτυπωθεί με κάποιον τρόπο στις κυβερνητικές δομές ενόψει της επόμενης τετραετίας. Άρα για εμάς η πρόκληση είναι πάντα πώς αντιμετωπίζουμε άμεσα την κρίση. Αλλά και πώς το επείγον δεν θα επισκιάσει το σημαντικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Θρίλερ στην Πάτρα – «Άτομο χωρίς συναίσθημα η Πισπιρίγκου»

Συναγερμός – Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς-επικίνδυνες εφαρμογές που πρέπει να διαγράψεις