Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξανδρής είναι ο 40χρονος πατέρας, δύο παιδιών που βρήκε τραγικό θάνατο από τις μαχαιριές ενός 25χρονου, τα ξημερώματα του Σαββάτου στο χωριό Λιθί της Χίου.
Ο άτυχος αντρας είχε εκλεχθεί τοπικός σύμβουλος στο χωριό του, το 2010 και διατηρούσε οβελιστήριο στην περιοχή.
- Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους κατοίκους του χωριού, το θύμα, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών είχε πάει για ποτό στο μπαρ όπου δούλευε ο δράστης με την κοπέλα του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , ο 25χρονος ενοχλήθηκε άσχημα όταν το θύμα άρχισε να παρενοχλεί τη νεαρή κοπέλα και «τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν».
Ο δράστης έβγαλε μαχαίρι με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 40χρονου πατέρα.
Η αστυνομία ερευνά τα ακριβή αίτια, με κάποιους από τους μάρτυρες να αναφέρουν ότι πιθανόν να αποδίδεται σε παρεξήγηση από την πλευρά του δράστη θεωρώντας ότι ενόχλησε την κοπέλα του. Η οικογένεια του άτυχου 40χρονου είναι συντετριμμένη.