AngryAngry OMGOMG

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη – Μάνα-τέρας εξέδιδε την ανήλικη κόρη της!

Σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, παραμέληση, απόγνωση και ψυχολογικός πόλεμος συνθέτουν το σκηνικό της φρίκης που βίωνε επί δύο ολόκληρα χρόνια ένα κορίτσι μόλις 12 ετών στη Θεσσαλονίκη. Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2018, μετά την κινητοποίηση συγγενών του κοριτσιού, η οποία και οδήγησε στη σύλληψη των δραστών.

 

  • Στη συνέχεια, πήρε το δρόμο της ανάκρισης και κατόπιν της εκδίκασής της ενώπιον ποινικού δικαστηρίου. Την περασμένη μάλιστα εβδομάδα, εκδόθηκε και η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης (δεύτερος βαθμός) με την έδρα να καταδικάζει μεν τους τέσσερις κατηγορούμενους για τις αποτρόπαιες πράξεις τους αλλά να τους αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των ποινών που τους είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως.

Η δευτεροβάθμια δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, όπως άλλωστε είχε συμβεί και σε πρώτο βαθμό για λόγους προστασίας της ανήλικης. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, κάθισαν και καταδικάστηκαν, η μητέρα του κοριτσιού, ο νεαρός που την βίαζε ηλικίας σήμερα 27 ετών, η μητέρα του και ο σύντροφος της.

Δικαστές και ένορκοι επέβαλλαν στην μητέρα της 12χρονης κάθειρξη 7 ετών. Αντίθετα, σε πρώτο βαθμό της είχε επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών. Μέχρι σήμερα η γυναίκα αυτή, μητέρα ενός ακόμη αγοριού, παραμένει στις φυλακές, εκτίοντας την ποινή της. Στον 27χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος βίαζε επί δυο έτη το παιδί, επιβλήθηκε κάθειρξη 11 ετών, ενώ σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί κάθειρξη 19 ετών, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 60.000 ευρώ.

Στην μητέρα του επιβλήθηκε κάθειρξη έξι ετών, ενώ πρωτοδίκως οκτώ ετών. Ο σύντροφός της τελευταίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ενώ σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί φυλάκιση πέντε ετών. Ωστόσο, το ζευγάρι των δυο τελευταίων κατηγορουμένων είχε αποφυλακιστεί με όρους, πριν την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης, έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της πρωτόδικης ποινής του.

Η απόφαση δικαστών και ενόρκων του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ελαφρυντικού του σύννομου βίου στους κατηγορουμένους ήταν ομόφωνη, με τον εισαγγελέα ωστόσο της έδρας να ζητεί να μην τους αναγνωριστεί.

«Χάρη στον θείο και τις θείες του 12χρονου θύματος, που, μετά το δημόσιο κάλεσμά μου να αναλάβω χωρίς αμοιβή τα θύματα παιδοβιασμών, μου ζήτησαν να παραστώ για την υποστήριξη της κατηγορίας όχι μόνο έσπασε η σιωπή, αλλά φτάσαμε μέχρι την τελεσίδικη καταδίκη ενός παιδοβιαστή» αναφέρει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Στέλιος Γκαρίπης και προσθέτει: «Οι παιδοβιαστές είναι οι κένταυροι του ποινικού δικαίου, αφού οι πράξεις τους δεν μπορεί να έχουν γίνει ούτε μόνο από άνθρωπο, ούτε όμως μόνο από ζώο, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην οποία υπήρχε και χρηματικό αντάλλαγμα στην ίδια τη μητέρα του ανηλίκου. Ο καταδικασθείς ήταν ένα κοινότοπο άτομο, που τελούσε τους βιασμούς όταν η ανήλικη, εμφανίζονταν στο σπίτι του. Το οικογενειακό περιβάλλον δρούσε για να του εξασφαλίζει ως λεία το παιδί αλλά και τη σιωπή για δύο ολόκληρα χρόνια»!

 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο εφιάλτης για το ανήλικο κορίτσι ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν η μητέρα της που, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 23χρονο τότε άνδρα και την οικογένειά του, αποφάσισε να πυκνώσει τις επισκέψεις της στο σπίτι του. Η ίδια ήταν φίλη με την μητέρα του νεαρού αλλά και τον σύντροφό της τελευταίας. Ωστόσο, μέχρι τότε οι σχέσεις τους ήταν σχεδόν τυπικές.

  • Όταν όμως η κόρη της έγινε 12 ετών η κατηγορουμένη, η οποία χειροδικούσε συχνά εναντίον του παιδιού της, «άλλαξε τον χαρακτήρα των επισκέψεων της αυτών» και αποφάσισε να υποκύψει στις προτροπές και τις παραινέσεις της μητέρας του νεαρού, η οποία «επιθυμούσε να εξυπηρετήσει την ακολασία του υιού της».

Η τελευταία, όπως είχε χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, έπεισε τον γιο της «να έρθει σε σαρκική επαφή με την ανήλικη, η οποία τύγχανε ήδη γνωστή της και έτσι εκείνος ξεκίνησε να ενεργεί συστηματικά ασελγείς πράξεις σε βάρος της έναντι αμοιβής που θα της έδινε μετά την ολοκλήρωση των ασελγών πράξεων σε βάρος της».

Στη συνέχεια, η μητέρα του νεαρού συνεννοήθηκε την μητέρα της ανήλικης, ώστε εκείνη να «παραχωρεί» την κόρη της στον γιο της, προκειμένου αυτός «να γίνει άνδρας», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει μάρτυρας κατηγορίας στο ακροατήριο!

Το παιδί παρά τη θέλησή του και υπό τις απειλές και τη συνοδεία πάντα της μητέρας του πήγαινε στο σπίτι του βιαστή του, από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, την πρώτη φορά που η ανήλικη θα πήγαινε στο σπίτι – κολαστήριο, η μητέρα της, η οποία μέχρι τότε την είχε συνεχώς παραμελημένη, την έκανε μπάνιο, της έβαλε άρωμα, της ξύρισε τα πόδια και της φόρεσε τακούνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

“Ήξερε μόνο να βοηθάει” – Νεκρή 26χρονη εθελόντρια

Χαμός στη φυλακή με τον Φιλιππίδη – Τα ουρλιαχτά, η σύζυγος και…