OMGOMG

Ιερέας Σάτυρος στον Άγιο Παντελεήμονα – Στο φώς τα Sms στις ανήλικες

Σοκ προκαλούν η δικογραφία και οι καταθέσεις των θυμάτων για τον ιερέα στα Κάτω Πατήσια που «ψάρευε» κορίτσια μέσω Facebook. Αν και στην αρχή ο ιερέας προσπάθησε να χτίζει το προφίλ ενός μοντέρνου ιερέα, εν τέλει οι σκοποί του ήταν άλλοι, καθώς σκοπός του ήταν να κυνηγά γυναίκες.

 

  • Όταν βάλει μια γυναίκα στο μάτι, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, κάνει τα πάντα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Μιλάει για τα δέκα στάδια που πρέπει να περάσει, για κανόνες που πρέπει να εφαρμόσει και το κυριότερο, για πλήρη υποταγή στον πνευματικό της, δηλαδή στον ίδιο.

 

Αν το θύμα του είναι ανήλικο παιδί, τότε η προσέγγισή του είναι άλλη. Οι ερωτήσεις πιο απλοϊκές και η χειραγώγηση φυσικά πιο εύκολη. Δεν διστάζει, μάλιστα, να φέρνει παραδείγματα για τη σχέση που πρέπει να έχει ο πνευματικός πατέρας με το τέκνο του για να το πάρει από το χέρι και να το οδηγήσει στον… δρόμο του Θεού. Όταν οι γυναίκες είναι μεγαλύτερες, μπαίνει πιο γρήγορα στο «ψητό», ψάχνοντας να εντοπίσει άτομα εγκλωβισμένα σε σχέσεις αδιέξοδες και προβληματικές για να τις ρίξει στην αγκαλιά του.

 

Ήταν 9 Νοεμβρίου του 2021 όταν στο ειδικό δωμάτιο του Τμήματος Ανηλίκων μπήκε μια έφηβη 17 ετών αποφασισμένη να πει στους ψυχολόγους τα πάντα για τον σκοτεινό ιερέα των Πατησίων. Στις 17 σελίδες της κατάθεσής της ξεδιπλώνει όλο το κουβάρι της δράσης του διεστραμμένου κληρικού που μεταμορφώθηκε σε Μαρκήσιο Ντε Σαντ του κέντρου της Αθήνας, με λεπτομέρειες που προκαλούν αποστροφή και την κοινή λογική.

Μια σπαρακτική εξομολόγηση ψυχής από ένα παιδί που βιάστηκε με τον πιο βάναυσο τρόπο, απειλήθηκε και εκβιάστηκε, φτάνοντας σε σημείο να τον βλέπει και να λιποθυμάει από τον τρόμο και να φλερτάρει ακόμα και με την ιδέα της αυτοκτονίας. «Έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από τον φόβο μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα κάτι να κάνω, αλλά φοβόμουν πάρα πολύ. Ήμουν διαλυμένη. Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου», αναφέρει το κοριτσάκι στην κατάθεσή του, την οποία, όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί, διέκοπτε διαρκώς γιατί ξεσπούσε σε κλάματα με αναφιλητά.

Όπως λέει, δεν μιλούσε γιατί «Δεν είχα βρει τόσο καιρό τη δύναμη να το κάνω και νόμιζα πως ήμουν καταδικασμένη σε αυτό το πράγμα που θα με κυνηγάει για όλη μου τη ζωή. Όμως, δεν μπορούσα άλλο όλο αυτό τον πόνο, όλο αυτό τον φόβο και έτσι ήρθα να το καταγγείλω», λέει. «Και μετά που το είπα και στη μητέρα μου, έχω αρχίσει να νιώθω πάρα πολύ δυνατή και να δίνω δύναμη στον εαυτό μου για να καταφέρω να τιμωρήσω, όχι να τιμωρήσω δεν είναι ωραία έκφραση αυτό που λέω, να πάθει σε εισαγωγικά αυτός ο άνθρωπος αυτό που πρέπει, γιατί με βίασε. Με βίασε, με βίασε ενώ δεν το ήθελα. Δεν το ήθελα αυτό το πράγμα».

Το παιδί περιγράφει αναλυτικά πώς γίνονταν οι αδιανόητες αυτές πράξεις από τον ιερέα, ο οποίος σε μια περίπτωση, μόλις ολοκλήρωσε τη σεξουαλική επίθεση, κάλεσε τη σύζυγό του να της πει ότι επιστρέφει γιατί δεν βρήκε το παιχνίδι του παιδιού τους, σε άλλη τη βομβάρδιζε με μηνύματα να του στείλει άσεμνες φωτογραφίες, υποχρεώνοντας τη με απειλές να σβήνει τα αποδεικτικά για να μην αντιληφθεί το παραμικρό η σύζυγός του, ενώ σε άλλη περίπτωση στρίμωξε τη μαθήτρια στο Κατηχητικό όταν η ίδια είχε πάει να πάρει κάτι ξεχασμένα γλυκά λέγοντάς της «θα το πάρεις το γλυκό σου» και μετά τη βίασε.

 

Το παιδί αναφέρει ότι η σειρά «13 Reasons Why» ήταν αυτή που την έκανε ψυχολογικό ράκος και παράλληλα την όπλισε με δύναμη να σπάσει τα ασφυκτικά όρια της σιωπής που η ίδια είχε θέσει από φόβο και να μιλήσει στις Αρχές. «Ετυχε να βλέπω μια σειρά που λέγεται “13 Reasons Why” που έχει να κάνει με διάφορους βιασμούς με μια κοπέλα. Ηταν ένα επεισόδιο που η κοπέλα βιάστηκε και έκλαιγα για 2 ώρες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω, γιατί μου ήρθαν πράγματα στο μυαλό…».

Για την καταγγελία της ανήλικης, ο προφυλακισμένος πλέον ιερέας στην απολογία του υποστηρίζει σ΄υμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” πως η ιατροδικαστική εξέταση δεν επιβεβαιώνει την εκδοχή του βιασμού, ενώ φτάνει σε σημείο να αποδώσει τις καταγγελίες της μαθήτριας στην επιρροή από το «13 Reasons Why», αναφέροντας πως «το νεαρό της ηλικίας της και τα προγράμματα που έβλεπε θα ήταν επαρκή ως κίνητρα, καθώς η σειρά αυτή ιστορεί τους 13 λόγους για τους οποίους ένα όμορφο κορίτσι αυτοκτόνησε, επειδή βιάσθηκε από έναν συμμαθητή της και όλοι οι φίλοι, συμμαθητές, γονείς, καθηγητές τής απέδειξαν ότι πρέπει να αυτοκτονήσει, διότι δεν είναι σημαντική για κανέναν…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πάγωσε η Θεσσαλονίκη – Αυτός ήταν ο 19χρονος Άλκης. Η αγάπη του για τον ΑΡΗ και η δολοφονία του

Τελείωσε η υπομονή του – Αυτή είναι η αγωγή του Γεωργιάδη στον Πολάκη