AngryAngry WTFWTF

«Τραπέζι θανάτου» μετά από βαφτίσια στη Λιβαδειά – Δηλητηρίασε 73 και σκότωσε έναν

Ύστερα από έναν μήνα ακροαματικής διαδικασίας έπεσε χθες η αυλαία της δίκης με κατηγορουμένη επιχειρηματία κέντρου εστιάσεως στην παραλία του Διστόμου, καθώς της επιβλήθηκε συνολική ποινή 39 ετών με εκτιτέα ποινή πέντε ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

 

 

  • Το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, και η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε η γυναίκα ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια ενός ατόμου και σωματικές βλάβες 73 ατόμων, οι οποίοι προσβλήθηκαν από το μικρόβιο της σαλμονέλας και νοσηλεύτηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της επικράτειας.

 

 

Αναλυτικότερα, τα 73 άτομα είχαν λάβει μέρος σε ένα γεύμα βαφτίσεως, στις 18 Ιουνίου του 2016, και λόγω μη λήψεως των υγειονομικών μέτρων από μέρους της επιχειρηματίας, έφαγαν, εκτός των άλλων, πένες με τυριά οι οποίες είχαν σαλμονέλα. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα, ένα άτομο να χάσει την ζωή του, ένα ακόμη να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας σε βαρύτατη κατάσταση, ενώ άλλοι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο της Λειβαδιάς, καθώς και σε στρατιωτικά νοσοκομεία των Αθηνών με εμετούς και συνεχείς διάρροιες.

 

Χαρακτηριστικό είναι πως οι ηλικίες των ασθενών, κυμαίνονταν από 8 έως 84 ετών, και κινδύνευσαν ζωές ανήλικων παιδιών. Μάλιστα, ένας εκ των προσβληθέντων, απεβίωσε στο Αττικό νοσοκομείο την επόμενη ημέρα, αλλά και ο γιος του βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση από την ίδια αιτία στο 421 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες. Η δε σύζυγός του, ήταν δίπλα στον γιο της που χαροπάλευε, μη γνωρίζοντας αρχικά ότι ο άνδρας της, ο οποίος είχε προσβληθεί και αυτός, πέθανε στο σπίτι τους.

 

 

  • Επίσης, υπήρχαν δύο έγκυες, εκ των οποίων η μία οδηγήθηκε εσπευσμένα σε μαιευτική κλινική των Αθηνών, όπου υποχρεώθηκε σε καισαρική τομή, ώστε να γλυτώσει αφενός τη ζωή του παιδιού της το οποίο γεννήθηκε πρόωρα, αλλά και την ζωή της ίδιας.

 

Ακόμη, ζευγάρια ηλικιωμένων μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νοσοκομείο Λειβαδιάς και εισήχθησαν στη ΜΕΘ, όπου και αυτοί πάλευαν για την ζωή τους. Επίσης, μία γυναίκα έπεσε σε κώμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας από τον σύζυγό της, με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «πάλης για τη ζωή», είναι η περίπτωση μίας άλλης γυναίκας, η οποία πάνω στην απελπισία της, πήρε τηλέφωνο το 100 και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, γιατί εκείνη από μόνη της αδυνατούσε να το κάνει, και τους είπε «ελάτε να με πάρετε γιατί πεθαίνω».

Παρόλο που υπήρξαν τόσα περιστατικά, ακόμη και διαφορετικά μεταξύ τους, η επιχείρηση συνέχισε να λειτουργεί κανονικά, αν και είχαν γίνει γνωστά όλα τα παραπάνω, και συνέχισε να δέχεται πελάτες, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα από το γλέντι της βάφτισης (19/6) καθώς και την μεθεπόμενη (20/6) να προσβληθούν με σαλμονέλα και άλλοι πελάτες που χρειάσθηκε να διακομιστούν και εκείνοι σε νοσοκομεία.

Οι υγειονομικές αρχές από την πλευρά τους, έκαναν έλεγχο για πρώτη φορά έπειτα από τρεις ημέρες, αφού είχαν σημειωθεί τα περιστατικά και υπήρξαν καταγγελίες των μηνυτών αλλά και θυμάτων, ότι στο διάστημα αυτό, η επιχείρηση πέραν του ότι λειτουργούσε κανονικά, προέβη σε καθαρισμό των πάγκων του παρασκευαστηρίου και γενικότερα του χώρου όπου έλαβε χώρα η εστίαση.

 

Φτάνοντας στο σήμερα, η κατηγορουμένη κηρύχθηκε ένοχη για την ανθρωποκτονία και για τις σωματικές βλάβες, και της επιβλήθηκε η ποινή των 39 ετών, η οποία επιβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της, «η δημόσια υγεία αποτελεί ένα πολύτιμο αγαθό, το οποίο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να προστατεύεται πάση θυσία» ενώ αναφέρθηκε στην αυτοθυσία που επέδειξε το θύμα που, λίγο πριν ξεψυχήσει, φρόντισε να μεταφέρει το γιό του με το αυτοκίνητό του στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παπαράτσι – Ποιο ζευγάρι τσακώσαμε να ψωνίζει στο Μαρούσι;

Ο «Δούκας Σεβαστός» σε έξοδο με τη γυναίκα και τα παιδιά του (φωτο)