OMGOMG

Οι δύο γιοι του Αλέξη Τσίπρα και ο μικρός γιος του Νίκου Ανδρουλάκη φοιτούν στο ίδιο σχολείο (φωτο)

Οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, εκτός όλων των άλλων κοινών τους στοιχείων (σπουδών, είναι και οι δύο πολιτικοί μηχανικοί, και έγγαμου βίου, έχουν κάνει και οι δύο σύμφωνο συμβίωσης) είναι γονείς αγοριών που φοιτούν στο ίδιο δημοτικό σχολείο.

Αλώστε, πάνω και πέρα από την πολιτική και τα αξιώματα, το να είσαι γονιός είναι η μεγαλύτερη ευτυχία. Και οι δύο -ηλικιακά νέοι- πολιτικοί αρχηγοί όχι μόνο λατρεύουν τα παιδιά τους, αλλά τα βλέπουν να μεγαλώνουν μαζί τους.

Ο 42χρονος Κρητικός Νίκος Ανδρουλάκης από τον γάμο του με την Ελένη Ψαρρού, που έληξε άδοξα, έχει αποκτήσει τον 10χρονο μοναχογιό του Μαρίνο. Μάλιστα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μοιράζεται με τους followers του προσωπικές στιγμές του με τον «τυπά» γιο του Μαρίνο, στον οποίο έχει χαρίσει το όνομα του πατέρα του, Μαρίνου Ανδρουλάκη.

Το σχολείο πάντως έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, όταν οι δύο γιοι του μαθεύτηκε ότι φοιτούν στην ένδοξη Σχολή Χιλλ.
Τόσο ο πρωτότοκος Ορφέας-Ερνέστο Τσίπρας όσο και ο αδερφός του Φοίβος -Παύλος Τσίπρας είναι μέχρι σήμερα μαθητές της σχολής, ο πρώτος της έκτης τάξης του δημοτικού και ο δεύτερος της τετάρτης. Μία τάξη χωρίζει τα «Τσιπράκια» από τον 10χρονο Μαρίνο Ανδρουλάκη, ο οποίος είναι μαθητής της πέμπτης τάξης.

Σχολή με ένδοξη ιστορία
Η Σχολή Χιλλ είναι το παλαιότερο σχολείο στην Ελλάδα και εξακολουθεί να λειτουργεί αδιάκοπα μέχρι σήμερα. Το Hill Memorial School ιδρύθηκε από τον Αμερικανό ιεραπόστολο John Hill και τη γυναίκα του Fanny Francis Mulligan το 1831, τρία χρόνια προτού γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

Τα «εκπαιδευτικά καταστήματα του κ. Χιλλ» περιελάμβαναν «σχολείον κορασίδων», «σχολείον απόρων παίδων» και «διδασκαλείον θηλέων». Από το 1835 στις δραστηριότητες του σχολείου προστέθηκε η λειτουργία του πρώτου νηπιαγωγείου της χώρας, ενώ λίγα χρόνια αργότερα άρχισε να λειτουργεί και οικοτροφείο.

 

Τα πρώτα χρόνια η Σχολή Χιλλ στεγαζόταν σε έναν τουρκικό πύργο κοντά στους Αέρηδες και τη χρονιά που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα μεταφέρθηκε σε ένα νέο κτίριο, στη συμβολή των οδών Ν. Νικοδήμου και Θουκυδίδου, το οποίο σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός πολύ σύγχρονου, για την εποχή, σχολείου.

Εκατό χρόνια αργότερα στη θέση του χτίστηκε ένα ολοκαίνουργιο σχολείο, αυτό που έως σήμερα στεγάζει τη σχολή.

Η διεύθυνση του σχολείου πέρασε από τους Χιλλ στις επόμενες γενιές και έχει φτάσει σήμερα να λειτουργεί από μέλη της πέμπτης και έκτης γενιάς της ίδιας οικογένειας. Στη διάρκεια των 190 χρόνων παρουσίας στην εκπαιδευτική κοινότητα η Πολιτεία έχει τιμήσει τη σχολή με διακρίσεις για το έργο και την προσφορά της. Πιο πολύ όμως τιμούν το σχολείο οι συνεργάτες του και όλα εκείνα τα παιδιά που μεγάλωσαν μέσα σε αυτό και δηλώνουν καθένας/καθεμία με τον δικό του τρόπο ότι το σχολείο έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς στη ζωή του.

 

2 Comments

Leave a Reply
  1. φυσικα τα παιδια τους στα καλύτερα και ακριβότερα ιδιωτικά τα δικα μας τα μουλικα στα δημόσια γιατι σαν καλοι αριστεροί δεν θελουν ιδιωτική εκπαίδευση,.. ουτε φυσικά ιδιωτικά πανεπιστήμια για ολους εσας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! γιατι τα δικα τους μια χαρα θα πανε στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και μια χαρα θα πανε στα καλύτερα ιδιωτικά κολέγια της αγγλιας….. αλλα ειπαμε ΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια… (τα δικα μας φυσικά εξαιρούνται γιατι είμαστε αριστεροί οχι κορόιδα σαν και εσας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

«Ας είσαι φίλε μου ο τελευταίος που φεύγει άδικα»

Έσκασε ΤΩΡΑ – Εισαγγελική έρευνα κατα του Παναγιώτοπουλου για τη διαρροή και άλλων ροζ βίντεο