OMGOMG

Μητροπολίτης Πειραιά για αντιεμβολιαστές ιερείς – «Ύβρις η αμφισβήτηση της ιατρικής»

Ο Μητροπολίτης Πειραιά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν θρησκευτικοί λόγοι που να αποκλείουν το εμβολιασμό.
Ύβρι κατά του Θεού χαρακτήρισε την αμφισβήτηση της ιατρικής επιστήμης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, και χαρακτήρισε σχισματικούς τους ιερείς που προτρέπουν τον κόσμο σε μη εμβολιασμό και δεν τηρούν τα μέτρα στις εκκλησίες.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η εκκλησία από την πρώτη στιγμή συμβούλεψε το ποίμνιό της ότι σε μια πανδημία, τείχος ανοσίας χτίζουμε με δύο τρόπους, είτε με την τεχνητή ανοσία με τον εμβολιασμό είτε με τη φυσική ανοσία, τη νόσηση.

«Όμως η νόσηση εγκυμονεί τον μεγάλο κίνδυνο της διασωλήνωσης και του θανάτου. Άρα η τεχνητή ανοσία του εμβολιασμού είναι η κράτιστη μέθοδος για την επίτευξη του τείχους ανοσίας και την υπέρβαση της πανδημίας. Αυτό το διακήρυξε η εκκλησία από την πρώτη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν θρησκευτικοί λόγοι που αποκλείουν τον εμβολιασμό.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δε λειτουργούν οι θεσμοί της πατρίδας μας, δηλαδή η δικαιοσύνη, η αστυνομική αρχή, το ηλεκτρονικό έγκλημα κι έχουν αφήσει ανεξέλεγκτες ιστοσελίδες που διαδίδουν φοβερά πράγματα για τον εμβολιασμό. Όταν διαβάζει κανείς ότι 15χρονος μετά το εμβόλιο πέθανε από ανακοπή καρδιάς, συνέχεια ροή ψευδών πληροφοριών δημιουργούν το πρόβλημα των ανεμβολιάστων. Διαδίδουν τερατουργήματα χωρίς να έχουν τη γνώση», επισήμανε.

Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ότι ζούμε σε μια εποχή που αποδομείται η αυθεντία και ο επιστήμων.

«Σήμερα όλοι είναι ειδικοί για όλα και αυτό αποτελεί το θράσος αγνοίας. Είναι απαραίτητο να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων με την καταστολή των ψευδών ειδήσεων που πείθουν ανθρώπους αδαείς να δέχονται a priori ψεύδη και ιδεοληψίες», υπογράμμισε ο σεβασμιότατος Σεραφείμ.

Όπως ανέφερε, είναι ύβρις κατά του Θεού να αμφισβητείται η ιατρική επιστήμη, διότι στον λόγο του Θεού αναφέρεται ότι η ιατρική και τα φάρμακα έχουν εμπνευστεί στους ανθρώπους από τον Θεό.
«Η εκκλησία είναι σώμα. Δεν είναι ανεξέλεγκτος χώρος. Δυστυχώς πολλοί δε δέχονται την εκκλησία. Η εκκλησία εκφράζεται από την Ιερά Σύνοδο κι όχι από τον κάθε ιερέα. Η ασέβεια στο σώμα της εκκλησίας και στην τάξη επιφέρουν συνέπειες. Αλλιώς οδηγούμεθα σε αναρχία και σχισματικές συμπεριφορές. Αυτοί που τα κάνουν αυτά έχουν σχισματικές απόψεις, είναι εκτός του σώματος», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στην προτροπή της Ιεράς Συνόδου να υποβάλλονται σε rapid test οι πιστοί για να πάνε στην εκκλησία, ο Μητροπολίτης Πειραιώς δήλωσε ότι οι ιερείς δεν μπορούν να κάνουν ελέγχους υπό την έννοια της αστυνομικής παρουσίας.

Ωστόσο, τηρούν τα μέτρα, με τις ποσοστώσεις ανά τετραγωνικό μέτρο, συστήματα εξαερισμού και μάσκες, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και στη προσωπική ευθύνη των πιστών.
«Όσοι μπαίνουν στον ναό έχουν τεράστια προσωπική ευθύνη. Δεν μπορείς να είσαι ασθενής και να μπεις σε έναν χώρο λατρείας, συναθροίσεως, διότι τότε διασπείρεις μια νόσο και γίνεσαι εγκληματίας και φονεύς», σημείωσε.

One Comment

Leave a Reply
  1. ΥΒΡΙΣ Η ΑΜΦΙΣΒΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΙΔΙΕΤΑΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΘΕΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΩΣΟΠΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΧΑΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Τραγωδία – Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα διάσημη 26χρονη τραγουδίστρια!

Θεσσαλονίκη – Νεκρός υπάλληλος ψιλικατζίδικου από χτύπημα ληστή στο κεφάλι!