LOLLOL

Νέα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές – Στα σχέδια το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων

Προ των πυλών βρίσκονται νέα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ με 4.696 κρούσματα και την πίεση στο ΕΣΥ, σε συνδυασμό με την έξαρση των μολύνσεων, στη Βόρεια Ελλάδα όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι μικρό.
Η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη Τετάρτη και όπως αποκάλυψε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, υπάρχει συζήτηση για νέα μέτρα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποφάσεις για περιοχές που προκαλούν ανησυχία, όπως η Θεσσαλία, καθώς και η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής στον ΣΚΑΪ, σε ακραίες περιπτώσεις και αν φτάσει το ΕΣΥ στα όριά του σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, δεν αποκλείεται να επιβληθούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, πιθανόν στην εστίαση. Μάλιστα, ο ίδιος πρότεινε τέτοιου είδους μέτρα να αρθούν μόνο όταν το επίπεδο εμβολιασμού στην εκάστοτε περιοχή ξεπεράσει ένα ικανοποιητικό ποσό.

Ο κ. Μαγιορκίνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε τέτοιες ακραίες συνθήκες να κλείσουν εντελώς τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης για ένα χρονικό διάστημα στις «κόκκινες» περιοχές. Απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο για lockdown.

Από την άλλη, υπάρχουν και πιο… ακραίες προτάσεις, όπως αυτή του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ο οποίος πρότεινε να καταργηθούν οι μεικτοί χώροι και σε όλους τους χώρους της εστίασης να υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι.
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την Αττική, παρά τα 943 κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα, λέγοντας ότι έχει λιγότερες μολύνσεις σε σχέση με τον Αύγουστου. Παράλληλα, η Επιτροπή προβληματίζεται και για τα fake news για τον κορονοϊό και τα εμβόλια.
Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προειδοποίησε ότι αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ο κορονοϊός δεν θα εκριζωθεί και «όλοι μας θα έρθουμε αντιμέτωποι» με αυτόν.
Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για την εστίαση
Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr, η Επιτροπή προσανατολίζεται σε μέτρα που θα αφορούν στην πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών σε εστίαση και ψυχαγωγία στις «κόκκινες περιοχές».

Τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνουν:

Περιορισμούς σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους των εστιατορίων, καφέ και μπαρ
Για παράδειγμα, οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο. Αν υπάρχουν πλαϊνά, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,30 ύψος, ειδάλλως θεωρούνται κλειστοί χώροι.
Στο τραπέζι είναι επίσης και η πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους.
Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για αυξημένο testing. Δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test 3 φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.
To μέτρο των επιπλέον τεστ σε ανεμβολίαστους ενδέχεται να εφαρμοστεί και στους πελάτες.

Καμπάνια με SMS σε 450.000 ανεμβολίαστους

Παράλληλα, εξετάζεται η αποστολή SMS σε ανεμβολίαστους για την αξία του εμβολιασμού σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλότερα από 50%.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και καθημερινά θα στέλνονται μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν.

Τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ. Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό SMS. Στο περιεχόμενο των μηνυμάτων αναφέρονται στοιχεία για τον εμβολιασμό των παιδιών, για τους διασωληνωμένους, για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι και γενικά οτιδήποτε μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.
Παράλληλα, μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Θεσσαλονίκη – Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες που εκβίαζαν τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου!

Ο Μουρατίδης τα μαζεύει για τον Μπάρκουλη – «Δεν είχα εμπάθεια…»