OMGOMG

Φονικό στα Ανώγεια – Κόντρα στο βούλευμα για την αιματοχυσία. Ποιος πυροβόλησε πρώτος;

Αυτό που φαίνεται να υιοθετεί το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στην απόφασή του έρχεται κόντρα προς όσα αναφέρονται στο βούλευμα ως προς το ποιος πυροβόλησε πρώτος. Πιο συγκεκριμένα το βούλευμα αναφέρει “Στη διάρκεια της πάλης, ο Γιώργης Ξυλούρης έπληξε με το πιστόλι τον Λευτέρη Καλομοίρη από απόσταση κάτω του μισού μέτρου. Το τραύμα στον άτυχο μαντιναδολόγο ήταν διαμπερές και έπληξε την καρδιά, την κοιλιακή αορτή και το συκώτι. Στο σημείο κατέφθασαν ο αδερφός και ο γιος του νεκρού. Ο τελευταίος βλέποντας τον πατέρα του να κείτεται χωρίς τις αισθήσεις του τράβηξε το πιστόλι από τη μέση και πυροβόλησε  7 φορές σε ζωτικά όργανα τον επίσης πεσμένο στο έδαφος Γ. Ξυλούρη.”

Σε αντιδιαστολή, ωστόσο, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι πρώτος και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πυροβόλησε ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ενώ τοποθετεί το μοιραίο πυροβολισμό σε βάρος του Λευτέρη Καλομοίρη ταυτόχρονα με τους δύο πρώτους πυροβολισμούς που δέχτηκε ο Ξυλούρης ή μεταγενέστερα, όχι προγενέστερα.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρει:

 

Συνέχισαν να παλεύουν και όταν ο Γεώργιος Ξυλούρης κατάφερε να σηκωθεί όρθιος ο Ελευθέριος Καλομοίρης τη δεδομένη χρονική στιγμή τον συγκρατούσε με τα χέρια του αγκαλιαστά, ενώ ο ίδιος βρισκόταν ακόμη πιο χαμηλά από αυτόν, σχεδόν γονατιστός.

Aπό τις φωνές όμως, κυρίως των γυναικών (παρούσα ήταν και η μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία βρισκόταν έξω ακριβώς από την οικία της στο πεζοδρόμιο, φωνάζοντας “τον άντρα μου, Κίτρο”) σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ο κατηγορούμενος προσήλθε άμεσα στο σημείο από την πίσω αριστερή πλευρά του Ξυλούρη Γεωργίου και ενεργώντας με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έβγαλε το πιστόλι μάρκας Beretta διαμετρήματος 9 mm, το οποίο έφερε παράνομα, από τη μέση, και πυροβόλησε με αυτό από πολύ κοντινή απόσταση συνολικά 7 φορές σε ζωτικά σημεία του σώματος του Ξυλούρη Γεωργίου”

 

Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται επίσης “Μάλιστα οι δύο πρώτες βολές, οι υπόκωφες (“οι κακές” όπως περιέγραψαν οι μάρτυρες και οι οποίες ακούστηκαν πρώτες) ήταν οι με αριθμούς 13 και 14 στην εικόνα 3 της σχηματικής αναπαράστασης των πυλών εισόδου της με αριθμό πρωτ.1997/20/3-6-2020 Ιατροδικαστικής Έκθεσης της Επίκουρης Καθηγήτριας Ιατροδικαστικής Έλενας Κρανιώτη, ήταν εξ επαφής και όταν το σώμα του Γεωργίου Ξυλούρη ήταν σε όρθια θέση”.

Ξεκάθαρα αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου και η αλληλουχία των πυροβολισμών, την οποία έλαβε υπόψη το Δικαστήριο κατά την έκδοση της απόφασής του για τον 30χρονο γιο του Λευτέρη Καλομοίρη:
“Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προηγηθείσας πάλης και πάντως τουλάχιστον σε ταυτόχρονο χρόνο και όχι προγενέστερα από τους δύο πρώτους πυροβολισμούς του κατηγορούμενου προς τον Γεώργιο Ξυλούρη και αφού ο τελευταίος (Γεώργιος Ξυλούρης) είχε καταφέρει να σηκωθεί από το έδαφος μετά την τρικλοποδιά και την επακολουθήσασα πάλη, ο Ξυλούρης Γεώργιος του Ιωάννη έπληξε τον Καλομοίρη Ελευθέριο του Εμμανουήλ με το πιστόλι μάρκας Glock με αριθμό LZ***4, διαμετρήματος 9Χ19, που έφερε στο χέρι του, όχι εξ επαφής, αλλά από ιδιαίτερα κοντινή απόσταση που δύναται να προσδιοριστεί μεταξύ των 25 ως 45 εκ. σύμφωνα με την υπ’αρίθμ.240/15-6-2020 ιατριδικαστική έκθεση Νεκροψίας -Νεκροτομής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κρήτης”.

Το σκεπτικό του Δικαστηρίου όπως αποτυπώνεται αιτιολογεί και το γιατί στον καταδικασθένα γιο του Λευτέρη Καλομοίρη δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, αφού είχε προβληθεί ο ισχυρισμός ότι είδε τον πατέρα του πεσμένο στο έδαφος και “θόλωσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο Cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αδιανόητο – Απούσα η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη από την Μητρόπολη

ΕΔΕ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για 4 εργαζόμενους που έδειξαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού