Τις αντιδράσεις από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ προκάλεσε η Κία Παπαδοπούλου μέσα από το κείμενο που δημιούργησε για το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο γονιμότητας στη χώρα μας.
Από την πρώτη του προβολή στα social media προκλήθηκε, δε, σάλος από αντιδράσεις που κάνουν λόγο για σεξισμό και προσβολή προς τις γυναίκες.
Στο εν λόγω βίντεο – διαφημιστικό σποτ, η γυναίκα παρουσιάζεται ως ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας με επιπτώσεις στη «δημοσιονομική» πολιτική μιας χώρας, χωρίς το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης.
«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. “Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;”. Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. “Τι έχω κάνει λάθος;”. Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.
Η Κία Παπαδοπούλου, η γυναίκα που έγραψε το κείμενο για το βίντεο, απάντησε με μια ανάρτηση της στα social media. Ενώ, μίλησε και με την Σίσσυ Χρηστίδου, λέγοντας πως μίλησε για την δική της εμπειρία που την ενέπνευσε να φτιάξει αυτό το βίντεο ενώ συμπλήρωσε πως έκλαιγε συνέχεια και είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.
Η ανάρτηση της:
«Έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά και αρχίζει ο απολογισμός.
Πέρασες στο πανεπιστήμιο
Έπιασες μια καλή δουλειά
Γνώρισες τον άντρα τον ονείρων σου και ξαφνικά… μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα.
«Φωνές: Άντε τι κάθεσαι! Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;»
Τι έκανα λάθος;
Τίποτα δεν έκανες λάθος! Απλά δεν γνώριζες.
Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δίκη σου οικογένεια ΑΥΡΙΟ!
Φρόντισε να ενημερωθείς ΣΗΜΕΡΑ!
Τσουνάμι αντιδράσεων το βίντεο του συνεδρίου για τη γονιμότητα. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ΕΡΤ, το ΑΠΕ, απέσυραν τη στήριξή τους, ενώ δεκάδες κυρίες της ελληνικής showbiz που αρνήθηκαν να συμμετέχουν, ή συμμετείχαν στην καμπάνια, αντιδρούν στο σεξιστικό και προσβλητικό για τις γυναίκες βίντεο, όπως το χαρακτηρίζουν.
Το κόνσπετ και το κείμενο για το βίντεο που προκάλεσε όλες αυτές τις αντιδράσεις, δημιούργησε η δημοσιογράφος Κία Παπαδοπούλου που ασχολείται χρόνια με το ιατρικό ρεπορτάζ και που και εκείνη όπως αναφέρει δέχθηκε κριτική γιατί ενώ πέρασε τα 40 και είναι παντρεμένη δέκα χρόνια, δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα παιδί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Κία Παπαδοπούλου, απάντησε με ένα κείμενό της στα social media, ενώ μίλησε μαζί και η Σίσσυ Χρηστίδου, στο “Έλα Χαμογέλα”. Η Σίσσυ είπε πως η Κία της μίλησε για την δική της εμπειρία που την ενένπνευσε να φτιάξει αυτό το βίντεο ενώ συμπλήρωσε πως έκλαιγε συνέχεια και πως είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.
Δες την απάντηση της Κίας Παπαδοπούλου:
“Έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά και αρχίζει ο απολογισμός.
Πέρασες στο πανεπιστήμιο
Έπιασες μια καλή δουλειά
Γνώρισες τον άντρα τον ονείρων σου και ξαφνικά… μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα.
«Φωνές: Άντε τι κάθεσαι! Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;»
Τι έκανα λάθος;
Τίποτα δεν έκανες λάθος! Απλά δεν γνώριζες.
Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δίκη σου οικογένεια ΑΥΡΙΟ!
Φρόντισε να ενημερωθείς ΣΗΜΕΡΑ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κία Παπαδοπούλου
Αυτό το κείμενο έχει την δίκη μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σ αυτό το κείμενο έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα. Γιατί η δίκη μου οικογένεια έχει έναν υπέροχο αδέσποτο σκύλο και όχι παιδιά όπως θα «έπρεπε».
Αυτές τις ερωτήσεις, που έχω βάλει ως ερινύες στο σποτ, τις έχω δεχτεί άπειρες φορές στη ζωή μου… η ειρωνία είναι ότι τις έχω δεχτεί και από ανθρώπους που σήμερα σηκώνουν το δάχτυλο και με καταδικάζουν που τις έγραψα. Θέλετε να μου πείτε πως μόλις μια γυναίκα περάσει τα 40 ΔΕΝ είναι η πρώτη ερώτηση που της κάνουν; Ακόμα και στην τηλεόραση.
Μου ζητήθηκε να γράψω το κείμενο για ένα κοινωνικό μνμ με θέμα την γυναικεία υπογονιμότητα. Αυτή είναι η δουλειά μου, είμαι δημοσιογράφος και έχω γράψει παρά πολλά κείμενα μετά από έρευνα. Τα ιατρικά δεδομένα μιλούν ξεκάθαρα πως η έλλειψη γνώσης είναι ένας από τους βασικούς λόγους της γυναικείας υπογονιμότητας. Δυστυχώς δεν μπορώ να ανατρέψω τα ιατρικά δεδομένα.
Ακόμα και εγώ η ίδια αν είχα την γνώση που έχω σήμερα θα τα είχα κάνει όλα αλλιώς. Από πότε όμως είναι κακό να ενημερώνεται κάποιος όπως τονίζει το σποτ;
Στο κοινωνικό μήνυμα έχω τονίσει δυο λέξεις «ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κάνει λάθος!» και φυσικά «ΑΝ ονειρεύεσαι να κάνεις την δίκη σου οικογένεια…». Μπορεί να ονειρεύεσαι κάτι άλλο στη ζωή σου. Απλά ενημερώσου! Αυτό τονίζει το μνμ, να διώξεις τις ενοχές που σου φορτώνουν οι άλλοι και φυσικά να ενημερωθείς σωστά! Προσπαθήστε να βλέπετε και να κρίνεται σωστά ακόμα κι αν υπάρχει πολύ σκοτάδι!».
Εδω που τα λεμε υπαρχει μια δοση αληθειας. Απλα λεγεται ωμα και καποιοι -ες δεν το αντεχουν. Νομιζω αντοπροσωπευει τις συγχρονες γυναικες. Μετα εχουν ολες ψυχολογικα προβληματα που δεν εχουν παιδια. Κι εγω εχω δυο παιδια και καταλαβαινω. Οσο περνουν τα χρονια ειναι πολυ δυσκολο ακομα και με εξωσωματικη να γινουν μητερες.
Επειδή εγώ πέρασα από αυτή την φάση και είχα ακριβώς την ίδια εμπειρία σου λέω αγαπητή Μαίρη ότι είναι όντως ανυπόφορο. Έχω κόψει παρέες επειδή όχι μόνο δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια μας αλλά μας φέρθηκαν και ρατσιστικά. Όμως!!!!! Τέτοιες νοοτροπίες πρέπει να τις περιθώριοποιουμε και όχι να τις προβάλουμε. Οι γυναίκες που επιλέγουν ή δεν μπόρεσαν να μην κάνουν παιδιά είναι ολοκληρωμένες γυναίκες και όχι ανάπηρες. Το πρόβλημα της υπογονιμότητας ΔΕΝ έχει ηλικία, ΔΕΝ αφορά μόνο τις γυναίκες, ΔΕΝ φταίνε μόνο οι γυναίκες που ένα ζευγάρι δεν κάνει παιδί αλλά και η ανωριμότητα των αντρών. Αυτή είναι η ουσία. Για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης έχει χυθεί αίμα!!!!