Ενδοοικογενειακό μέτωπο στην εφοπλιστική οικογένεια Λεμού – Τα εξώδικα και οι κόντρες

Στις 3 Δεκεμβρίου 2020 ο 92χρονος, σήμερα, εφοπλιστής Γιάννης Λεμός στέλνει εξώδικη-πρόσκληση προς τον πρωτότοκο γιο του Διαμαντή, από τον γάμο του με τη Μαρίκα Πατέρα-Κολοκοτρώνη, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από έξι χρόνια.

 

Με το συγκεκριμένο έγγραφο τον χαρακτηρίζει κατ’ ουσίαν «αχάριστο», επισημαίνοντας ότι δεν εκτιμά όλα όσα έχει προσφέρει σε εκείνον αλλά και στους συνωμότες, τους οποίους φέρεται να έχει στρατολογήσει (!), και ουσιαστικά απαιτεί να παραιτηθεί των ένδικων μέσων που έχει ασκήσει στα βρετανικά αλλά και τα ελληνικά δικαστήρια μέσω των οποίων ζητεί να ληφθούν μέτρα δικαστικής συμπαράστασης, υποστηρίζοντας ότι ο 92χρονος εφοπλιστής είναι ανίκανος να αντιληφθεί το τι ακριβώς συμβαίνει τριγύρω του και άγεται και φέρεται από πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

 

Το συγκεκριμένο εξώδικο αποτελεί ένα από τα τελευταία επεισόδια στο δικαστικό σίριαλ της βαθύπλουτης οικογένειας των Λεμών, των αριστοκρατών εφοπλιστών οι οποίοι μεσουράνησαν τις περασμένες δεκαετίες σε Λονδίνο και Αθήνα, αλλά βρίσκονται τα τελευταία χρόνια σε ενδοοικογενειακή διαμάχη, με απίστευτες καταγγελίες αλλά και παρασκήνιο το οποίο κόβει την ανάσα.

 

 

Τα δύο παιδιά του υπέργηρου εφοπλιστή από τον πρώτο του γάμο με τη Μαρίκα Πατέρα-Κολοκοτρώνη, ο Διαμαντής και ο Γιώργης, αλλά και τα ανίψια του, υποστηρίζουν ότι ο Γιάννης Λεμός παρασυρόμενος από «κακούς συμβούλους», και κυρίως τη δεύτερή σύζυγο του, Μαρία Λεμού, όχι μόνο απομακρύνθηκε από δίπλα τους, αλλά κατάφερε να κλείσει την εταιρεία Diamantis Lemos Limited στο Λονδίνο και να προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Επισημαίνουν δε ότι η δεύτερη σύζυγός του και τα παιδιά που απέκτησε μαζί της, η Κυριακούλα και ο Μάρκος, εκμεταλλεύονται τη σωματική και πνευματική κατάπτωση του πατέρα τους, τον άγουν και τον φέρουν, με απώτερο στόχο να διαχειρίζονται καθ’ ολοκληρίαν τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, τις επενδύσεις, τα ακίνητα (σε Λονδίνο, Ελλάδα, Μονακό και Οινούσσες) και τις καταθέσεις που σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σαν κερασάκι στην τούρτα σε αυτό το πρωτοφανές θρίλερ που συνταράσσει την πασίγνωστη εφοπλιστική οικογένεια είναι η εμπλοκή του Μάρκου Λεμού στην υπόθεση δολοφονίας της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, Χριστίνας Κλουτσινιώτη, τον Ιούνιο του 2020, και το ένταλμα σύλληψης το οποίο έχει εκδοθεί σε βάρος του για την αρωγή (σκάφος και αυτοκίνητο) που φέρεται να παρείχε στον σωματοφύλακα και διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Panthalassa, Α.Π., που προφυλακίστηκε ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Όσοι γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις δηλώνουν ότι δεν πέφτουν από τα σύννεφα στην είδηση της εμπλοκής του Μάρκου Λεμού, επισημαίνοντας ότι ο Α.Π. ήταν και είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Από την άλλη πλευρά, πάντως, ο Μάρκος Λεμός μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, διατείνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την ειδεχθή δολοφονία, ενώ με ανακοίνωσή του ισχυρίσθηκε ότι η δημοσιοποίηση του ονόματός του από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης έγινε καθ’ υπόδειξη άλλων μελών της οικογένειάς του, με τα οποία ο πατέρας του Γιάννης βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία.

Για τη ναυτιλιακή κοινότητα η οικογένεια Λεμού αποτελεί έναν θρύλο, μια πραγματική δυναστεία που κατάφερε να δαμάσει τις θάλασσες και να εξυψώσει το ελληνικό επιχειρείν από άκρη σε άκρη του κόσμου.

Τα τρία αδέλφια, σύμφωνα με την εφημερίδα “Μπαμ” ο 92χρονος, σήμερα, Γιάννης, ο Μάρκος Λεμός (ο οποίος απέκτησε τέσσερα παιδιά, την Κυριακούλα, τον Διαμαντή, τη Μαρίτσα και τον Πολύδωρο) και η Δέσποινα Διαμαντάρα (απέκτησε έναν γιο, τον Νίκο Διαμαντάρα), συνέχισαν και επέκτειναν τη δυναστεία την οποία είχε ήδη ξεκινήσει ο πατέρας τους Διαμαντής Λεμός, ένας γνήσιος και δυναμικός πατριώτης με όραμα.

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Φονικό στα Γλυκά Νερά – «Ο δράστης δεν έχει δικαίωμα να βλέπει το παιδί σε τόσο μικρή ηλικία» 

Κρίσιμες ώρες – Στο νοσοκομείο εσπευσμένα και πάλι η Σοφία Βόσοου