OMGOMG

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δείτε τι επικαλέστηκαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης για τις αναστολές

Μετά την ανακοίνωση των ισοβίων στον Ρουπακιά αλλά και των πολυετών καθείρξεων στο διευθυντήριο και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται για τις τελικές ποινές των καταδικασθέντων στελεχών και μελών της, με τα αιτήματα των καταδικασθέντων να μην οδηγηθούν στην φυλακή και να ανασταλεί η ποινή τους μέχρι τον δεύτερο βαθμό.

 

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής μάχη έδωσαν οι δικηγόροι ώστε οι εντολείς τους να μην οδηγηθούν στη φυλακή παίρνοντας αναστολή, ενώ το δικαστήριο διέκοψε το μεσημέρι της Παρασκευής για την Δευτέρα με την πρόταση της εισαγγελέως επί των αναστολών και τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης.

Συνήγορος Μιχαλολιάκου: Είναι ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος ό,τι και να πείτε
«Είναι ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος. Ό,τι και να πείτε. Έχει τηρήσει διαχρονικά ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα και η νομοθεσία. Είναι κατάπτυστο αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα… Να δούμε πόσο θα το αντέξουμε. Προφυλακίστηκε.

 

Κάθισε 18 μήνες στον Κορυδαλλό. Είναι τόσο αδίστακτοι αυτοί που ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι..500.000 τον ψήφισαν. Δεν μπορείτε να βγάλετε από πάνω του την ιδιότητα του πολιτικού. Τήρησε τους προσβλητικούς και επαχθείς όρους που του επιβλήθηκαν. Μετείχε στις εκλογές. Πού βλέπετε να μην τηρεί τους όρους;» υποστήριξε ο συνήγορος του καταδικασθέντα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. «Έκλεισε η εφημερίδα του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Έχει ερημώσει το κόμμα, τα γραφεία. Ο σκοπός επετεύχθη. Κινδυνεύει να πάει φυλακή τώρα.. Ποιος θα τον αποζημιώσει αν πάει φυλακή τώρα; Δεν είναι μόνο αν θα αφήσει μια γυναίκα και ένα παιδί. Είναι τι έχει βιώσει στο πετσί του», ανέφερε.

 

 

Ο Ηλίας Κασιδιαρης, καταδικασθέντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε μόνος του την αίτηση για τη χορήγηση αναστολής, διαδικασία που έχει ξεκινήσει από το πρωί στο Εφετείο Αθηνών. «Την αθωότητα μου δεν την στηρίζω μόνο στην δική μου πεποίθηση. Αλλά φάνηκε και από το βούλευμα. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις. Δεν είμαι ύποπτος φυγής. Ζητώ να μείνω ελεύθερος μέχρι τον δεύτερο βαθμό. Να μη χάσω το δικαίωμα να κριθώ σε δεύτερο βαθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Θα προκληθεί σε μένα ανεπανόρθωτη βλάβη. Θα καταστραφώ οικονομικά. Είναι εξοντωτική η ποινή των 13 ετών που μου επιβλήθη. Παραβιάστηκε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου». Μάλιστα ήταν και επικριτικός για την έδρα: «Το δικαστήριο σας έκρινε με 20.000 ανθρώπους έξω από στο δικαστήριο. Με παρεμβάσεις από τα ΜΜΕ από όλους τους πολιτικούς παράγοντες. Η αθωότητα μου δεν βασίζεται μόνο στη δική μου πεποίθηση. Αλλά και στην αγόρευση της εισαγγελέως και στην μειοψηφία του δικαστή στο βούλευμα. Θέλω να κριθώ σε δεύτερο βαθμό».

 

 

«Χλευάστηκε μέχρι και ο ανήμπορος πατέρας του Μπαρμπαρούση. Σε αυτό το κλίμα δικάζουμε. Μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση σας και να πάμε στο Εφετείο θα έχουν εκτίσει την ποινή τους. Και αν αθωώθουν στο Εφετείο, θα έχουν εκτίσει μια ποινή αδίκως» υποστήριξαν οι συνήγοροι του Ηλία Κασιδιάρη. Και συνέχισαν: «Ο νομοθέτης λέει ότι είναι υποχρεωτική η χορήγηση αναστολής και δεν δίνεται μόνο αν οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν. Στην περίπτωση του Κασιδιάρη οι περιοριστικοί όροι αποδείχθηκε ότι ήταν αρκετοί και σήμερα βρίσκεται εδώ ενώπιόν σας. Έχει γνωστή και μόνιμη διαμονή, ούτε έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να ετοιμάσει τη φυγή του».

 

 

O Γερμενής ζήτησε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι
Τους λόγους για τους οποίους ζητεί την αναστολή της ποινής του εξέθεσε στο δικαστήριο και ο Γιώργος Γερμενής, καταδικασθέντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Μετά το 18μηνο στη φυλακή, είχα βαρύτατους περιοριστικούς όρους. Τους τήρησα όλα τα χρόνια. Έχω δυο ανήλικα παιδιά 4 και 8 ετών. Η μεγάλη μου κόρη βίωσε άσχημα την προφυλάκισή μου. Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριό σας αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο της. Θέλω να παλέψω στο Εφετείο» ανέφερε.

 

 

Παράλληλα ο ίδιος έκανε λόγο για στιγματισμό του, υποστηρίζοντας ότι πέρασε δύσκολα το προηγούμενο διάστημα. «Το τελευταίο τρίμηνο είμαι εξωτερικός συνεργάτης του Λαγού του ευρωβουλευτή με μισθό 525 ευρώ. Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο στην Αρχαιολογία» είπε στο δικαστήριο, συμπληρώνοντας: «Εγώ είμαι αρτοποιός. Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα. Εγώ συντηρώ την οικογένεια μου». Στο δικαστήριο κατέθεσε και μητέρα του Γιώργου Γερμενή. «Πρέπει να εργασθεί για να δίνει διατροφή για τα παιδιά του. Δεν τον παίρνουν πουθενά να εργασθεί γιατί είναι υπόδικος. Για λόγους οικονομικούς πρέπει να μην μπει στην φυλακή. Ξέρω ότι βοηθάει τον Λαγό, όχι πολιτικά, αλλά κάπως σαν γραμματειακή υποστήριξη. Ο πατέρας του είναι 74 χρόνων χρειάζεται βοήθεια, εγώ έχω κάνει άλλο γάμο κι έχω και αλλά παιδιά».

 

 

Ο συνήγορος του Γιώργου Γερμενή ζήτησε στο τέλος της αγόρευσης του κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, όπως είχε αιτηθεί προηγουμένως και ο Αντώνης Γρέγος.

Δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής ο Λαγός
Με….προειδοποίηση μέσω του συνηγόρου του ο Γιαννης Λαγός ενημέρωσε την έδρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καταγγέλλοντας ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων λειτούργησε μεροληπτικά. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής της ποινής του. «Το δικαστήριο σας ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου. Με καταδίκασε βάσει εντολών. Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία. Θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να αποδείξω τι έλαβε χώρα. 5,5 χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές και ενώ όφειλε να είναι τυφλή, λειτουργούσε κατόπιν εντολών» ανέφερε.

 

 

Μάλιστα έκανε και ανάρτηση στο twitter με την οποία ο καταδικασθέντας Γιάννης Λαγός, δηλώνει και πάλι αμετανόητος. «Δεν σας φοβάμαι. Δεν προσκυνώ» γράφει.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, δήλωσε την δυσαρέσκεια του εντολέα του σχετικά με την ερώτηση που έκανε η σύνεδρος Γεσθημανή Τσουλφόγλου στον μάρτυρα του πρώην βουλευτή Ηλιόπουλου που ζήτησε αναστολή για «να μην τον στερηθούν τα παιδιά του». Η εφέτης ρώτησε τον μάρτυρα πού εργάζεται η σύζυγός του Ηλιόπουλου και πού βρίσκονται τα παιδιά του. Η απάντηση ήταν ότι η σύζυγός του εργάζεται στις Βρυξέλλες στο Γραφείο του Λαγού, ενώ μαζί με την μητέρα βρίσκονται και τα παιδιά του.

 

 

Οι πίτσες, τα πεϊνιρλί και η… βόλτα στο φαρμακείο
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Αγριογιάννη και Παπαδόπουλο, ο οποίος υποστήριξε: «Πως είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή να τους δίνετε αναστολή. Εδώ έχουμε δυο Ελληνες με επτά χρόνια» και πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή». «Θα μιλήσω για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος δεν είχε καν προφυλακιστεί. Δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον πολιτικό χώρο. Έχει μια μόνιμη διαμονή στη Λάρισα. Είναι ζωέμπορος και από αυτό ζει την οικογένεια του» ανέφερε η συνήγορος του πρώην βουλευτή ζητώντας την αναστολή της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

 

 

Παράλληλα την αναστολή της ποινής και του Στάθη Μπούκουρα ζήτησε η συνήγορός του, καθώς -όπως είπε- έχει εκτίσει ήδη 12 μήνες στη φυλακή. «Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του» ανέφερε η κ. Πανταζή. Μάλιστα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν την σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Στάθης Μπούκουρας, επισημαίνοντας στο τέλος: «κ. Πρόεδρε ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί».

 

 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συνήγορος του καταδικασθέντα Μιχάλη Αρβανίτη, υποστηρίζοντας ότι αν εκτελεστεί η ποινή που επιβλήθηκε στον εντολέα της τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75 ετών. «Η κ. Ζαρούλια υπέστη τον πιο σκληρό δικονομικό καταναγκασμό που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Έμεινε κατ’ οίκον περιορισθείσα από το 2014 με μόνη έξοδο να επισκέπτεται τον προφυλακισμένο σύζυγο της και το φαρμακείο» ανέφερε ο συνήγορος της ζητώντας την αναστολή της ποινή της, συμπληρώνοντας: «Το δικαίωμα της αναστολής το απολαμβάνει και ο τελευταίος μη Έλλην καταδικασθείς. Μετά από 7 χρόνια άγριας ταλαιπωρίας ζητά να της αναγνωρίσετε ότι εμφανίζεται ενώπιον σας όποτε το ζητήσατε».

 

 

Πληροφορίες απο το ethnosΔίκη Χρυσής Αυγής: Δείτε τι επικαλέστηκαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης για τις αναστολές

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συγκλονίζει η Δούκα: «Αν έμπαινα χειρουργείο τον Νοέμβριο τώρα δεν θα είχα μήτρα» (video)

«Style Me Up»: Η 33χρονη Μαριάννα εμπιστεύτηκε την Υβόννη Μπόσνιακ για να βρει την χαμένη της αυτοπεποίθηση (video)