OMGOMG

Σκάνδαλο – “Χάθηκαν” 300 έγγραφα από δικογραφία με κατηγορούμενο τραγουδιστή

Τριακόσια έγγραφα δικογραφίας με κατηγορούμενο γνωστό τραγουδιστή που επί έναν χρόνο μεταφερόταν σε δικαστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ως «συνημμένα» σε υπόθεση απάτης, έγιναν «καπνός», προκαλώντας την αντίδραση του μηνυτή.

 

 

 

Ήδη έχουν κατατεθεί αναφορές στον επιθεωρητή των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, στους εισαγγελείς Πρωτοδικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης και αναμένεται να διαβιβαστούν και στον Άρειο Πάγο, καθώς μέχρι τώρα δεν έγινε καμία κίνηση έρευνας για την απώλεια. Η υπόθεση αφορά την αντιπαράθεση ενός επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης με τον τραγουδιστή, καθώς ο πρώτος κατηγορεί τον δεύτερο ότι τον χρέωσε με οφειλές 1,5 εκ. ευρώ όταν ανέλαβε αντί του τραγουδιστή την ιδιοκτησία νυχτερινού κέντρου στο οποίο εμφανιζόταν.

 

 

  • Η κούτα με τα 291 έγγραφα, όπως επισημαίνεται στην αναφορά που έχει γίνει από τον μηνυτή της υπόθεσης στις αρμόδιες εισαγγελικές και εποπτικές αρχές, κατατέθηκε στον πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης το Φθινόπωρο του 2018 όταν ο μηνυτής κλήθηκε να καταθέσει συμπληρωματικά και τότε προσκόμισε πλήθος εγγράφων για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του. Η δικογραφία στη συνέχεια διαβιβάστηκε στον πταισματοδίκη Αθήνας για να δώσει εξηγήσεις ο τραγουδιστής, καθώς ζει στην πρωτεύουσα. Στη συνέχεια η ογκώδης δικογραφία επανήρθε στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε στο γραφείο του ανακριτή, όπου και αποκαλύφτηκε ότι εκ των 335 συνημμένων εγγράφων τα 291 είχαν εξαφανιστεί σε όλη αυτή τη διαδρομή. Μάλιστα ο μηνυτής μέσω της συνηγόρου του αντιδρά ότι οι δικαστικές αρχές κατέληξαν να απαλλάξουν ποινικά τον τραγουδιστή, καθώς έκριναν ότι η διαφορά αφορά τα αστικά δικαστήρια, χωρίς όμως να έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενο όλων των εγγράφων που θεωρούν ότι είναι κρίσιμα.

 

 

 

«Πήγαμε να συσχετίσουμε κάποια έγγραφα και είδαμε ότι έλειπε μία κούτα ολόκληρη», είπε στην Karfitsa η συνήγορος πολιτικής αγωγής του μηνυτή και ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης Ανθή Γκιουρτζίδου. «Από τα έγγραφα που έμειναν έκριναν τελικά οι δικαστικές αρχές την υπόθεση, όμως όσα εξαφανίστηκαν ήταν κρίσιμα», συμπλήρωσε. Στην αναφορά που έχει κατατεθεί στον επιθεωρητή των δικαστηρίων περιγράφεται με λεπτομέρειες η αναστάτωση που προκλήθηκε σε δικαστικά γραφεία, μόλις έγινε αντιληπτό πως η κούτα με τα έγγραφα εξαφανίστηκε. Σημειώνεται ότι τελευταία φορά που είδαν την κούτα συνεργάτες της δικηγόρου ήταν στο γραφείο του πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

 

 

Όμως το γεγονός καταγράφεται και στην εισαγγελική πρόταση που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο απάλλαξε τον τραγουδιστή για το αδίκημα της απάτης, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για αστική διαφορά και η έρευνα πρέπει να στραφεί στο ενδεχόμενο αστικής απάτης, καθώς το αδίκημα δεν στοιχειοθετείται ποινικά. Ο εισαγγελέας τοποθετείται λέγοντας ότι «δεν συντρέχει λόγος να γίνει συμπληρωματική ανάκριση στην υπόθεση όσον αφορά τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο εγκαλών και τα οποία είχαν απωλεσθεί από τη δικογραφία», όπως ακριβώς αναφέρεται στο βούλευμα. Συμπληρώνεται ότι οι δικαστικές αρχές μπορούν να μορφώσουν άποψη από τα υπόλοιπα έγγραφα, όπως και από τα φωτοαντίγραφα που προσκόμισε μετά την απώλεια ο μηνυτής. Ωστόσο σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται ότι προκλήθηκε οποιαδήποτε έρευνα για τη συγκεκριμένη απώλεια.

 

Η διαμάχη

 

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ του επιχειρηματία και του τραγουδιστή αφορά το διάστημα 2014 – 2018 κατά το οποίο, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας και το βούλευμα που απάλλαξε ποινικά τον τραγουδιστή, ο μηνυτής ανέλαβε να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου, στο οποίο έκανε πρόγραμμα ο τραγουδιστής, με αμοιβή 3.000 ευρώ για την πρώτη περίοδο και την καταβολή του ΦΠΑ που θα προέκυπτε καθώς η επιχείρησή του ήταν πιστωτική. Στη συμφωνία που υποστηρίζει ότι είχε γίνει, λόγω της φιλίας τους, ήταν να πληρώνεται κάθε υποχρέωση (φορολογικά ή ασφαλιστικά) που προέκυπταν στο όνομα του επιχειρηματία από τη λειτουργία του κέντρου, που αφορούσε ουσιαστικά ένα τρίμηνο κάθε καλοκαίρι.

Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με τη μήνυση και τα όσα περιγράφονται στο απαλλακτικό βούλευμα, ο τραγουδιστής δεν αποπλήρωσε τις υποχρεώσεις, που φτάνουν στο ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και αναλύονται σε καταβολές Φ.Π.Α., φόρου εισοδήματος, προστίμων για τις μη καταβολές, ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, αλλά και το ποσό που αντιστοιχεί στον δήμο όπου βρίσκεται το νυχτερινό κέντρο. «Η μόνη επιθυμία του ήταν να «φορτώσει» σε ένα θύμα τις υποχρεώσεις από τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα», αναφέρει ο επιχειρηματίας. Αντίθετα, όπως αναφέρεται στη μήνυση, κατέβαλε μόνον την αμοιβή των 3.000 ευρώ και όχι τον πιστωτικό ΦΠΑ που φτάνει τις 50.000 ευρώ.

 

 

Μετά τη μήνυση και την προκαταρκτική από τον πταισματοδίκη, ασκήθηκε δίωξη για απάτη σε βάρος του τραγουδιστή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

 

 

Η δικογραφία έκλεισε με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την απαλλαγή του τραγουδιστή και το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετούταν το αδίκημα σε βάρος του. Ενδεικτικό είναι ότι στη διάταξή του ο ανακριτής αναφέρει ότι δεν έχει τελεστεί το αδίκημα της απάτης, καθώς και δεκτοί να γίνουν οι ισχυρισμοί του μηνυτή επιχειρηματία, και οι δύο πλευρές τελούσαν σε γνώση της εικονικής σύμβασης και των επιπτώσεων, όπως σημειώνεται στη διάταξη. Στα τέλη του περασμένου μήνα έγινε αίτηση στην Εισαγγελία Εφετών για ν’ ασκηθεί έφεση στο βούλευμα, όμως ο αντεισαγγελέας Εφετών έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος άσκησης έφεσης. Η πλευρά του επιχειρηματία έχει προσφύγει ήδη στα αστικά δικαστήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απίστευτο! Ελληνίδα ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια της με…κόλυβα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η δημόσια ερωτική εξομολόγηση του συντρόφου της