Κορονοϊός: Χαρδαλιάς: Τι ισχύει με τις μάσκες στους μαθητές – Σε λίγες ώρες η ΚΥΑ για τα σχολεία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, πήρε τον λόγο μετά τον Γκίκα Μαγιορκίνη και ανακοίνωσε πως τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί ΚΥΑ με την οποία θα δίνονται οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από την Δευτέρα οπότε και θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΚΥΑ ρυθμίζει μεταξύ άλλων τη χρήση μάσκας αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των κυλικείων, λόγω κορονοϊού.

Υπενθύμισε πως η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική από τους μαθητές, τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους ενώ τόνισε πώς λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών μεταξύ άλλων σχολείων. Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε πως το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και πως πρέπει να διατίθενται μόνο συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά. Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή τους στην ουρά του κυλικείου.

 

 

 

 

 

 

Αναφορικά με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών αυτά θα λειτουργήσουν με τους κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν και στις σχολικές μονάδες. Ο συγχρωτισμός είναι από συγκεκριμένες ηλικίες και εθνικότητες. Στα φαινόμενα συγχρωτισμού που παρατηρούνται όταν κλείνουν τα μαγαζιά αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας οι Γκίκας Μαγιορκίνης, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχει η ένδειξη πως στις περιοχές που κλείνουν τα μαγαζιά υπάρχει συγχρωτισμός, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά. «Συμβαίνει σε συγκεκριμένες περιοχές. Στις περισσότερες περιοχές που έχουν επιβληθεί μέτρα, έφεραν αποτέλεσμα», τόνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο πίσω από τον συγχρωτισμό βρίσκονται «συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και θα μου επιτρέψετε να πω από συγκεκριμένες εθνικότητες». «Ο συγχρωτισμός σαν ποσοστό είναι μικρότερο, αφορά μία μειοψηφία, έχουμε μείωση του κόσμου που συγχρωτίζεται.

Ο συγχρωτισμός σε ανοιχτούς χώρους είναι διαφορετικός. Δεν έχουμε επαφή με τους ανθρώπους που δουλεύουν στα μαγαζιά» είπε από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης. «Δεν το θέλουμε καθόλου αλλά επιδημικά είναι καλύτερα», σχολίασε.

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες από το ethnos

One Comment

Leave a Reply
  1. Μετά τις φώτο σε διάφορα happenings με τη γυναικούλα του.. Κανένας δεν τον παίρνει στα σοβαρά.. 😿 Να χαιρόμαστε τον υπουργό που προσπαθεί να επιβάλει μέτρα κι εν τω μεταξύ ποζάρει με μαγιό ως μοντέλο 😂 😂 😂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονου

Κορονοϊός: Μαγιορκίνης: «Μικρή θυσία που πρέπει να κάνουμε όλοι η μάσκα»