Κορονοϊός ΤΩΡΑ – Η Αττική “φλέγεται”. Τριψήφια κρούσματα και νέα μέτρα

Η Αττική “φλέγεται” καθώς χθες είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων που επιφέρει ο κορονοϊός στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 158 κρούσματα στην Αττική ενώ ο αριθμός, στην συντριπτική του πλειοψηφία, είναι τριψήφιος τις τελευταίες εβδομάδες. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η Αττική παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού για να μην ξεφύγει ο κορονοϊός και άλλο. Συγκεκριμένα παραμένει η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους καθώς και η τήρηση αποστάσεων. Επίσης παρατείνονται οι αποστάσεις σε παραλίες, και τα προσωρινά μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες και την αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πιθανό είναι επίσης να δούμε και νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες. Πρός το παρόν; Παρατείνεται η αποστολή πανηγυριών, αναστολή επισκεπτηρίων σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ και η συνάθροιση μέχρι 9 άτομα. Τα πολλά κρούσματα στην Αττική προβληματίζουν έντονα τους ειδικούς καθώς την Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και η κατάσταση ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Οι συστάσεις για χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων παραμένουν όμως στην πράξη συμβαίνει μάλλον το αντίθετο.

 

 

 

Και αυτό γιατί οι νέοι συγκεντρώνονται σε διάφορα μέρη και συνωστίζονται μετά τις 12 όπου κλείνουν τα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης. Παράλληλα πρόβλημα υπάρχει και στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου παρατηρούν φαινόμενα συνωστισμού, ειδικά τις πρωινές ώρες που ο κόσμος πάει στη δουλειά του. Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με αυτούς που αρνούνται να φορέσουν μάσκα, τόσο οι ίδιοι όσοι και τα παιδιά τους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ με αποτέλεσμα οι επόμενες εβδομάδες να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη που θα έχει ο κορονοϊός στην Αττική.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

“Big Brother” – Ξεπεράστηκε η κρίση στο Φάληρο. Επιστρέφουν δύο χορηγοί

“Big Brother” – Πρωτιά του live αλλά με πτώση και χωρίς ανταγωνισμό