Κορονοϊός: Κοντοζαμάνης: «Οι προδιαγραφές για τις μάσκες γίγας βασίζονται στα διεθνή πρότυπα»

Σε παρεξήγηση σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μάσκας πριν από τη συρραφή και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών, απέδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τις διαστάσεις των μασκών που δόθηκαν χθες στους μαθητές.

 

 

 

 

 

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της covid-19 στην Ελλάδα, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε θα διορθωθεί και η αρμόδια επιτροπή θα δώσει διευκρινίσεις επί των προδιαγραφών, οι οποίες «είναι ξεκάθαρες και θα είναι ίδιες, διότι βασίζονται στα διεθνή πρότυπα». Εξήγησε δε, ότι αυτό που έκανε το υπουργείο Υγείας, ήταν να διαβιβάσει τις προδιαγραφές στις αρμόδιες αρχές που ήταν υπεύθυνες για να προχωρήσουν στον διαγωνισμό. «Χθες είχαμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οποία πήγε πάρα πολύ καλά στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που διαθέτει δωρεάν μάσκες στους μαθητές», τόνισε ο υφυπουργός.

 

 

 

 

 

Aναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας από την αύξηση των νοσηλειών με covid-19, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε, ότι υπάρχει σχέδιο και προγραμματισμός να αυξηθούν οι ΜΕΘ αποκλειστικά για covid-19, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά. Επανέλαβε επίσης, ότι το σύστημα υγείας δεν κλείνει, λειτουργούν όλες οι δομές, και δίνεται προτεραιότητα σε ομάδες που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υγείας (ογκολογικοί ασθενείς, ευπαθείς ομάδες). «Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία από το πρώτο κύμα πανδημίας, προκειμένου να αυξήσουμε την δυναμικότητα του συστήματος υγείας, τόσο σε κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό, όσο και σε απλές κλίνες για κορονοϊό».

 

 

 

Πληροφορίες από το ethnos

2 Comments

Leave a Reply
  1. Ποιόν κοροιδεύτε ρε άχρηστοι?? Όλοι οι αρμόδιοι (άχρηστοι κι ανίκανοι) πληρώνεστε και σίγουρα έχετε υπογράψει για τα δείγματα που σας έδωσε ο προμηθευτής και βάσει των ξεκίνησε την παραγωγή. Αλλά όταν ακόμη κι ο πρωθυπουργός κωφεύει καλά κάνετε. 😿 Μητσοτάκη ξέρεις τι θα πάρεις. Κεραμεως αν σου δίνανε μάσκα από σκατά υποθέτω ότι θα την φόραγες στα παιδιά σου. Άλλωστε η ΚΕ ΔΕ έχει την ευθύνη. Ουστ άχρηστοι.

  2. Προς το παρόν ο Μητσοτάκης παίρνει 20+% πάνω από τον δεύτερο στις δημοσκοπήσεις και 30+% στην καταλληλοτητα για πρωθυπουργός. Άιντε, μου θέλετε και δωρεάν μάσκες από το αίμα του φορολογούμενου. Όσο για τους αντιρρησίες της μάσκας, μια φούσκα αποδείχτηκε ότι ήταν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έξαλλη η Ράντου με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς: «Σιγά σιγά να μάθουμε και να μην ζούμε»

Ο Ζαχαράτος «σφάζει» τον Ρουβά: «Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο Σάκης, γελάω μαζί του» (video)