Κορονοϊός και σχολεία – Τι θα γίνει αν στην τάξη του παιδιού μου βρεθεί κρούσμα;”

«Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε καιρό πανδημίας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σχολεία. Δε θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα. Ούτε μαθητής, ούτε καθηγητής ούτε γονιός, οποιοσδήποτε. Xρήση μάσκας απ’ όλους και στα λεωφορεία, οδηγούς, συνοδούς, μαθητές» ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας.

 

 

Η κ. Κεραμέως αποσαφήνισε ότι εάν εμφανιστεί ένα κρούσμα “κλείνει το τμήμα και γίνεται ιχνηλάτηση. Αν το κρούσμα είναι εκπαιδευτικός, και όχι μαθητής, γίνεται ιχνηλάτηση, και μπορεί να κλείσουν και περισσότερα τμήματα. Εξάλλου, μια έξαρση κρουσμάτων σε συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να ακολουθήσει κλείσιμο σχολικής μονάδας, με τηλεκπαίδευση των μαθητών, καθότι υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές. Δε θα διστάσουμε αν χρειαστεί να επικαιροποιήσουμε τα μέτρα, θετικά ή αρνητικά, με φροντίδα στη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση» διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας.

2 Comments

Leave a Reply
  1. Το έγραψα πάλι, ας το επαναλάβω: Οι τουαλέτες είναι κοινές για όλους τους μαθητές του σχολείου. Άρα, το πιθανό κρούσμα πιθανόν να έχει βρεθεί σε χώρο που πάνε όλοι οι μαθητές.

  2. Kρούσματα θα έχουμε και μάλιστα πολλά. Στο διάλειμμα νομίζετε τα παιδιά( που δεν θα φορούν μάσκες) , δεν θα έρχονται κοντά;; Δεν θα παίζουν;; Τι θα κάθονται σε απόσταση και θα μένουν ακίνητα;; ;; χαχαχααχχαχα έχει να πέσει πολύ γέλιο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορονοϊός και σχολεία – Αυτές είναι οι 16 απαντήσεις στις απορίες των γονιών

Συναγερμός στην Αγορά – Ο Ε.Φ.Ε.Τ εντόπισε σουτζουκάκια με σαλμονέλα