Τραβάει στο τέρμα το σκοινί ο Ερντογάν. Νέα NAVTEX με πραγματικά πυρά

Τραβάει κι άλλο το σκοινί η Άγκυρα. Με όλη την Διεθνή κοινότητα απέναντι του ο Ερντογάν προκαλεί για να κερδίσει στο τέλος όσα περισσότερα μπορεί. Μόνο που αυτη την φορά η χώρα μας δεν είναι μόνη. Και αυτό το ξέρει ο Σουλτάνος. Γι΄αυτό και το πάει στα άκρα με τη νέα NAVTEX που ανακοίνωσε σήμερα, για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το διάστημα 1 – 2 Σεπτεμβρίου με πραγματικά πυρά.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Oruc Reis είχε βγει για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις 9 Αυγούστου με NAVTEX που έληγε στις 23 του μήνα. Σήμερα έληγε η παράταση που είχε ανακοινώσει η Τουρκία στην ισχύ της παράνομης NAVTEX για σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όμως, δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι το ερευνητικό σκάφος όχι μόνο δεν πρόκειται να αποσυρθεί, αλλά θα επεκτείνει την παρουσία του «νοτίως του Καστελορίζου και δυτικά της Ρόδου μέχρι τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων».

Τη νέα NAVTEX είχε προαναγγείλει σε σημερινό της δημοσίευμα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», σε άρθρο με τίτλο «Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελιάνα Χρυσικοπούλου – Οι στιγμές στο κρεβάτι με την κόρη της (Εικόνες)

Δολοφονία Βιολόγου – Λίγο πρίν απο το δικαστήριο αλλάζει στάση ο Παρασκάκης. Τι συνέβη