Ρητή εντολή από το Πεντάγωνο. Όχι έκτακτα δελτία, όχι φωτογραφίες στρατιωτικού περιεχομένου στα social media

Το νυχτερινό δελτίο της ΕΡΤ χθες τα μεσάνυχτα έδωσε τον τόνο για το πως επιθυμεί η κυβέρνηση και το Πεντάγωνο να κινηθεί η ενημέρωση σε όλα τα μέσα. Με ψυχραιμία, χωρίς κινδυνολογία αλλά και χωρίς κινήσεις που μπορεί να βλάψουν τη χώρα.  Για το λόγο αυτό δεν έγινε και σύνδεση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

  • Οι παλιοί δημοσιογράφοι θυμόμαστε πολύ καλά τι έγινε τη νύχτα των Ιμίων το 1996: Το απόγευμα εκείνης της μέρας   ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας έδειξε σε απευθείας σύνδεση τον απόπλου των στρατιωτικών πλοίων από τους Ναυστάθμους ενώ το ίδιο βράδυ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τότε ΥΠΕΞ αντί να βρίσκεται στο Πεντάγωνο ήταν καλεσμένος σε εκπομπή. Τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να δούμε και σας το έχω ξαναγράψει και σχετικά πρόσφατα.

Υπάρχουν όμως και νέες οδηγίες. Να μην διακόπτουν οι σταθμοί με έκτακτα δελτία ειδήσεων και να μην μεταδίδονται πληροφορίες που πρώτα δεν επιβεβαιώνονται από το Πεντάγωνο. Επίσης υπάρχει οδηγία εκτός από πλάνα και βίντεο να μην δημοσιεύονται ούτε φωτογραφίες σε sites αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από εχθές το βράδυ υπάρχει επίσης μεγάλος έλεγχος και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όσες ειδήσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα θα χαρακτηρίζονται «ψευδείς». Fake News. Τέλος απαγορεύεται ρητά η δημοσιοποίηση στρατιωτικών χαρτών. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θρήνος – Σήμερα η κηδεία του επιχειρηματία Βαγγέλη Καραβασάνη

Έκαψε ρεύμα 2,89 ευρώ και καλείται να πληρώσει κι άλλα 32,03