Κορονοϊός ΤΩΡΑ – 70 κρούσματα γιατρών και νοσηλευτών μέσα σε 20 ημέρες

Έκδηλη είναι η ανησυχία, τόσο της κυβέρνησης όσο και των επιστημόνων, εξαιτίας των εξελίξεων των τελευταίων ημερών  με τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς τα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ ανέρχονται σταθερά σε πάνω από 200, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται πιο ενισχυμένα μέτρα.

 

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων, για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού, θα κριθεί ως ένα βαθμό στο τέλος της βδομάδας. Υπό αυστηρά μέτρα έχουν τεθεί ήδη από το Σάββατο η Πάρος και η Αντίπαρος, ενώ από τη Δευτέρα τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα στην Αττική τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων όριο 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ ακολούθησαν τα μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική.

 

 

Το τέλος της εβδομάδας θεωρείται κρίσιμο, καθώς σε περίπτωση που αρχίσει να διαφαίνεται τάση ανάσχεσης της εξάπλωσης του κοροναϊού, η κυβέρνηση εκτιμάται ότι δεν θα προχωρήσει σε αυστηροποίηση των μέτρων, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν επιπλέον περιορισμοί στην Αττική, όπου εξάλλου εντοπίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Εκτός όμως από όλα τα παραπάνω, εκείνο που προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι πως μέσα σε 20 ημέρες, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό 70 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Εικόνα ΣΟΚ – Πέθανε παραμονή της Παναγίας μέσα σε Carrefour και τον σκέπασαν με ομπρέλες

Κορονοϊός και σχολεία – Αυτές τις μάσκες ΠΡΕΠΕΙ να φορούν τα παιδιά