Κορονοϊός ΤΩΡΑ: Τσιόδρας: «Τα επιστημονικά δεδομένα καθιερώνουν και επιβάλλουν τη μάσκα»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό τόνισε την αναγκαιότητα στη χρήση μάσκας.

 

 

 

 

 

 

«H πατρίδα μας και η ανθρωπότητα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με τον κορονοϊό. Αύξηση κινητικότητας πληθυσμού σε όλες τις χώρες- πολλαπλές τοπικές εστίες. Αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού σε συνθήκες συγχρωτισμού (κρεατοβιομηχανία, εστιατόριο-μπαρ,κοινωνικές εκδηλώσεις). Ξεκάθαρη μετατόπιση σε νεαρότερες ηλικίες- αύξηση ελέγχων, έλεγχος ταξιδιωτών και επαφών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημαντικό μέρος των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικά. Μεγαλύτερο ποσοστό εισαγομένων κρουσμάτων- λογικό με βάση το άνοιγμα του τουρισμού. Μικρή αύξηση στις νοσηλείες αλλά θέλει εγρήγορση και προσοχή από όλους μας. Στιγμιαίος ρυθμός αναπαραγωγής βρίσκεται στη μονάδα- σημαντικό. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν διαφαίνεται ένα R μεγαλύτερο του 1. Ο κίνδυνος όμως υπάρχει και η ανησυχία εντείνεται. Χρήση μάσκας ως μέσο αλληλεγγύης και όχι ως μέσο αποξένωσης- τα επιστημονικά δεδομένα την καθιερώνουν και την επιβάλλουν.

 

 

 

 

Η χρήση μάσκας δεν είναι το μόνο μέτρο – η διατήρηση απόστασης είναι ακόμη πιο σημαντικό από τη χρήση της μάσκας καθώς και ο χρόνος στον οποίο θα παραμείνει κάποιος σε κλειστό χώρο. Φοράμε τη μάσκα και προστατεύω τον άλλο από εμένα και εμένα από τον άλλο»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορονοϊός ΤΩΡΑ: Χαρδαλιάς: «Απαγορεύεται από την Τετάρτη 11μμ με 7 πμ η διέλευση από την Κακαβιά»

Κορονοϊός ΤΩΡΑ: Νίκος Χαρδαλιάς: «Ο 15αυγουστος θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας»