Κορονοϊός ΤΩΡΑ – “Στο «κίτρινο» και όχι στο «κόκκινο» η Αττική. Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Ο χθεσινός χαμηλός αριθμός κρουσμάτων, τόσο σε όλη τη χώρα με 170 νέα περιστατικά, αλλά και στην Αττική με 51, έδωσε μεν μια στιγμιαία ανάσα ανακούφισης στους Έλληνες, όμως, δεν αξιολογείται από τους επιστήμονες ως αντιπροσωπευτική εικόνα της πραγματικής εξάπλωσης του κορονοϊού. Αποδίδεται πιθανότατα στον χαμηλό αριθμό των τεστ λόγω του Σαββατοκύριακου.

 

 

 

 

  • Περισσότερο ενδεικτική είναι η εικόνα της Κυριακής, οπότε σημειώθηκε το αρνητικό ρεκόρ των 141 κρουσμάτων μόνο στην Αττική και των 285 σε όλη τη χώρα. Στόχος είναι τώρα να μειωθεί και να σταθεροποιηθεί ο αριθμός -αν είναι δυνατόν- σε λιγότερα από 200 κρούσματα μέχρι το τέλος του μήνα, αναφέρουν οι ειδικοί.

 

 

 

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, τονίζει πώς παρά την έξαρση των περιστατικών, η Αττική παραμένει ακόμα χαμηλά στην επιδημιολογική κλίμακα:

 

“Ας μην ξεχνάμε κι ότι η Αττική είναι η περιοχή με τον μεγαλύτερο πληθυσμό της χώρας, με 4,5 εκατομμύρια πληθυσμό. Αν δηλαδή βάλουμε τα 141 κρούσματα στα 4,5 εκατομμύρια και το αντιστοιχίσουμε με τις 100 χιλιάδες πληθυσμό, καταλαβαίνετε ότι έχουμε 2,8 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμό”, επισημαίνει.

 

Με βάση τους παραπάνω υπολογισμούς, ο καθηγητής συμπεραίνει ότι στην επιδημιολογική κλίμακα της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού και με δεδομένο ότι, όταν έχουμε κάτω από 1 κρούσμα κάθε 100 χιλιάδες πληθυσμού η σήμανση είναι “πράσινη”, από 1 έως 10 κρούσματα “κίτρινη”, από 10 έως 20 “πορτοκαλί” και πάνω από 20 “κόκκινη”, η Αττική με 2,8 κρούσματα βρίσκεται προς το παρόν στην κλίμακα του “κίτρινου” χρώματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο iatropedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρασκήνιο Αντ1- Η αυστηρή Πατέρα έβαλε απο τώρα “γκάζια” στη Σκορδά

Στέφανος Μιχαήλ – Ναταλί Καντέρ . Τα ρουφηχτά φιλιά σε γενέθλια (Εικόνες)