Κορονοϊός ΤΩΡΑ – Μπορεί το τραγούδι να μεταδώσει τον ιό; Η απάντηση εδώ

Το τραγούδι δεν είναι πιο επικίνδυνο για τη διάδοση του νέου κορωνοϊού σε σχέση με την ομιλία, σύμφωνα με νέο ερευνητικό project με τίτλο «Perform». Οι ερευνητές, όπως αποκαλύπτει το BBC, ανακάλυψαν ότι το τραγούδι και η ομιλία, όταν γίνονται στην ίδια ένταση, παράγουν παρόμοιο αριθμό σταγονιδίων, με τα οποία μεταδίδεται ο Covid-19.

 

 

 

 

 

 

 

  • Η έρευνα, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί τις ερχόμενες ημέρες, βασίστηκε στη μελέτη 25 τραγουδιστών διαφορετικών φύλων, εθνικοτήτων και ηλικιών. Οι συμμετέχοντες ερμηνεύουν τραγούδια από διάφορα είδη μουσικής, όπως όπερα, τζαζ, ποπ και μιούζικαλ.

 

 

 

 

Η ερευνητική ομάδα του βρετανικού University of Bristol ζήτησε από τον καθένα από αυτούς αρχικά να μιλήσει μέσα σε θέατρο με διαφορετική ένταση της φωνής του. Στη συνέχεια τραγούδησαν το «Happy Birthday» σε διαφορετικές εντάσεις και τόνους.

 

 

 

 

 

Η ερευνητική ομάδα του βρετανικού University of Bristol διαπίστωσε ότι η ένταση της φωνής είναι ο παράγοντας που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για τον αριθμό των σταγονιδίων που βγαίνουν από το στόμα, τόσο κατά την ομιλία όσο και κατά το τραγούδι. Ειδικότερα, παρατηρήθηκε ότι όσο πιο δυνατή ήταν η φωνή τόσο περισσότερα σταγονίδια παράγονταν.

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρπαγή Μαρκέλλας – Βρήκαν τους λογαριασμούς της Μούρθου. Ο επιχειρηματίας και τα “πακέτα”

Δεν την ενδιέφερε ο κορονοϊός – Καθηγήτρια παρέσυρε σε όργια 15χρονο μαθητή της