Κορονοϊός ΤΩΡΑ – Γονείς ετοιμαστείτε. Έτσι θ΄ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια

«Κόκκινος συναγερμός» ενόψει μίας πιθανής επιδείνωσης της κατάστασης και πιθανής απώλειας ελέγχου της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές, καθώς τα ημερήσια κρούσματα όχι απλώς δεν μειώνονται, αλλά παρουσιάζουν αυξητική τάση.

 

 

 

 

 

 

 

  • Ενόψει μάλιστα της κορύφωσης των καλοκαιρικών διακοπών έως το τέλος Αυγούστου και ενόψει της έναρξης της σχολικής περιόδου τον Σεπτέμβριο, οι επιστήμονες και η κυβέρνηση έχουν αρχίσει να εξετάζουν όλα τα σενάρια, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του θανατηφόρου ιού. Το μεγάλο στοίχημα, το οποίο η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει σύντομα, είναι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία και η εξεταστική των Πανεπιστημίων.

Όπως όλα δείχνουν και πάντα με τα σημερινά δεδομένα – τα οποία μπορούν να ανατραπούν από τη μία μέρα στην άλλη – η Επιτροπή των επιστημόνων είναι θετική στο άνοιγμα των σχολείων. Ωστόσο δεν απέκλεισε εισήγηση προς το υπουργείο Παιδείας να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

 

 

 

«Αν στο άνοιγμα των σχολείων η κατάσταση είναι όπως σήμερα ενδεχομένως οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές καθημερινά σε όλες τις βαθμίδες και στο δημοτικό» ανέφερε η Αναστασία Κοτανίδου,  καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευκρινίζοντας ότι οι μάσκες θα πρέπει να είναι ή υφασμάτινες ή χειρουργικές.

 

 

Για τα πανεπιστήμια οι λοιμωξιολόγοι συζητούν την επιστροφή των φοιτητών στις περιπτώσεις που χρειάζεται να παραβρεθούν δια ζώσης. Ωστόσο, η συζήτηση γίνεται για το τον τρόπο με τον οποίο κάτι τέτοιο θα γίνει, καθώς οι φοιτητές ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.  Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται συζητήσεις για προληπτικά τεστ κορονοϊού στους φοιτητές πριν επιστρέψουν στα πανεπιστημιακά θρανία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κορονοϊός ΤΩΡΑ – Αλβανοί λαμόγια “φτιάχνουν” μαϊμού τέστ για να περάσουν τα σύνορα

Η Τζέσικα “ξέφυγε”. Τα πέταξε όλα στο Instagram