«Καμπανάκι» των ειδικών για τις επαναμολύνσεις ασθενών με κορονοϊό

Αντιμέτωποι με νέα δεδομένα και ερωτήματα, βρίσκονται οι επιστήμονες, μετά τις τρεις περιπτώσεις επιμόλυνσης που καταγράφηκαν διεθνώς. Το γεγονός ότι ασθενείς που ιάθηκαν προσβάλλονται εκ νέου από τον κορονοϊό προκαλεί ανησυχία.

 

 

 

 

 

 

Ερωτηματικά για την ανοσία που αναπτύσσουν όσοι εκδηλώνουν τη λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό, δημιουργούν τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα επαναμόλυνσης που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ασθενείς και στις τρεις περιπτώσεις, μολύνθηκαν από διαφορετικό στέλεχος του ιού. Η πρώτη περίπτωση που έγινε γνωστή ήταν αυτή ενός 33χρονου στο Χονγκ Κονγκ, που διαγνώστηκε ξανά με τον ιό, 4,5 μήνες μετά την ανάρρωσή του, αφού επέστρεψε από ταξίδι στην Ισπανία. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Γκίκα Μαγιορκίνη, ο ασθενής φαίνεται ότι παρήγαγε λίγα αντισώματα μετά την πρώτη λοίμωξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ερευνητές που ανέλυσαν το RNA του ιού διαπίστωσαν ότι το στέλεχος που ευθύνεται για την επαναμόλυνση, είναι διαφορετικό από εκείνο που είχε προκαλέσει την αρχική μόλυνση. Μία άλλη περίπτωση αφορά σε γυναίκα 50 ετών από το Βέλγιο, που βρέθηκε θετική στον ιό 5 μήνες αφότου ιάθηκε. Όπως συνέβη και με τον ασθενή στο Χονγκ Κονγκ, ένα διαφορετικό στέλεχος του ιού ευθύνεται για την επαναμόλυνση. Ανάλογο περιστατικό επαναμόλυνσης και στην Ολλανδία, σε έναν ηλικιωμένο άνδρα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο εντοπισμός κρουσμάτων επαναμόλυνσης εγείρει ερωτηματικά αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού Το κρίσιμο ερώτημα, που απασχολεί πλέον τους επιστήμονες, είναι αν τα περιστατικά επαναμόλυνσης είναι σπάνια ή αν πολλοί ασθενείς που έχουν αναρρώσει ενδέχεται να μολυνθούν ξανά. Η επαναμόλυνση είναι συχνό φαινόμενο και με άλλους εποχικούς κορονοϊούς.

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες από το mega

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Τζούλια Νόβα μετά τον χωρισμό της με τον Μάρκου ερωτεύτηκε ξανά!

«8 Λέξεις»: Οι συγκλονιστικές εξελίξεις των νέων επεισοδίων